Punto mk1 16v by daki

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shonsy
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 1391
    • London/Beograd
    • Honda CBR 125R

Originally posted by zile
    ja sam cuo da kad dovedes hladan vazduh na usis, dobijes minimum 5 konja, koja vam je to glupa filozofija o vrucem vazduhu?
    Ima bre Zile razlike, kako nema?! Ako stavis sportski filter negde gde je mnogo vruce (iznad turbine ili kod izduvne grane na primer) auto ce ti ici osetno slabije, a ako ga stavis negde gde ima hladnijeg vazduha (idealno mesto je air box jer je izolovan toplotno,a ima dotok samo hladnog vazduha) onda ce ti auto ici bolje! Poenta je u hladnom vazduhu zbog njegovog kvaliteta. Takav vazduh je bogatiji kiseonikom i samim tim se pravi bolja mesavina, potpunije sagorevanje itd.
    Dakle ako se ide na sportski filter teba doobro osmisliti sve,a ne samo staviti pecurku i udri. Uostalom, sutra cu staviti kit i videti da li ima razlike ili nema. Ako bude bolje (sto je vise verovatno) kupujem ga, pa cete onda i vi moci da osetite razliku sa i bez!

@Dario - obavesten sam ja,za razliku od joxija, video sam te kako merkas one cevke od oluka...

Comment

• Aki
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2006
      • 1133
      • Beograd
      • Yugo 1603, Yugo 1301

Shonsy, nisi svestan sta uradi sada...
      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
      - Lousie Smith

Comment

• milanche
        CBC Veteran
        • 28.04.2006
        • 115
        • beograd, vincha city

Originally posted by AkiMan
        Shonsy, nisi svestan sta uradi sada...
        2xTRUE
        Originally posted by M-power
        Па да, ти си тај пекар а ја тркач.

Comment

• sn00py
          CBC Senator XXL
          • 15.08.2005
          • 851
          • Belgrado

Cekajte da donesem kokice..

BMS team

Comment

• Dario
            CBC Veteran
            • 25.03.2007
            • 122

@shonsy

tesko da se to moze osetiti,auto ce da se dere na usisu i zbog toga ce ti se ciniti da ide bolje....

mene vise ebe sto je pecurka vrlo mala,i uvija se jer ima mali protok....

a sta mozes da osetis je to kako auto ide sad,a kako ce ici na 40c ....
            e zbog tih 40c na leto [pitaj boga koliko c pod haubom] valja imati dovod hladnijeg vazduha van haube....cisto da se pomesa sa ovim vrelim pod haubom...

zato najbolje fabricka kutija i filter...i udrii.....[a ja svoju zagubio negde]

Comment

• shonsy
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 1391
              • London/Beograd
              • Honda CBR 125R

eh.. pa vidis ja ne mislim tako. Radna temperatura motora je oko 90 stepeni C, a u motornom prostoru dostize daleko vise od toga. Tako da ne verujem da na toliku kolicinu toplote moze da utice spljasnja temp. Mozda moze malo, ali ne toliko da se tako oseca! Ipak je tih 40 stepeni spolja samo petina vrednosti ove pod haubom...

@Snoopy - meni sa puterom!

Comment

• Dario
                CBC Veteran
                • 25.03.2007
                • 122

Originally posted by shonsy
                . Tako da ne verujem da na toliku kolicinu toplote moze da utice spljasnja temp. Mozda moze malo, ali ne toliko da se tako oseca! Ipak je tih 40 stepeni spolja samo petina vrednosti ove pod haubom...
                ja to nisam rekao....

nisi ti mene razumeo....

ja kazem da mozes da osetis razliku kako auto ide sad na 10 - 15c,i kako ce ici na 40c...

a na tih 40c valja dovuci hladniji vazduh spolja,ali ta razlika na 40c sa i bez dovlacenja hladnijeg vazduha se ne moze osetiti...

Comment

• shonsy
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 1391
                  • London/Beograd
                  • Honda CBR 125R

Pa normalno, tu se slazemo! Nego, ajde ozbiljno da probamo nesto sa tim tvojim usisom, a da bude bolji od fabrickog. Imas bre idealno mesto za pecurku, a zahebavas se! Evo imam predlog: sutra se nadjemo na sajmu svi. Montiram ovaj kit i probamo. Ako bude isao bolje, kupujes pecurku, cev i mrezicu i namestamo, jel moze?!

Comment

• Dario
                    CBC Veteran
                    • 25.03.2007
                    • 122

ne moze to bre da se oseti .....

a i meni ce mozda trebati 4 pecurkice

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

hehehe, sad pocinje da mi biva jasno zasto su se spremale kokice...ja sam mislio da je Zile protiv, kad ono...
                      Vidi ovako, cuo sam se sa tim likom sto prodaje, jeste da je njemu u interesu da je proda pa mozda malo preuvelicava ali opet to sto je predlozio samo njemu ide u korist. Rekao mi je da ima ortaka grka koji ima takav kit na radjenom saxu i da se povlacio sa radjenim gnojem 1.8 16v. Sa kitom ga dobija, a bez kita gnoj dobija njega. Povlacili su se nekoliko puta, dakle odbacujemo loseg vozaca, start, vremenske uslove i ostalo! Sve se odvijalo pod pribliznim uslovima, a tolika je razlika bila! E sad, to sto sam rekao da ide u njegovu korist je da mi je predlozio da se nadjemo sutra, montiramo i da probam pa ako mi se svidi, ako osetim razliku da kupim, a ako ne onda nikom nista! Ne bi on tako govorio da nije siguran! Pre bi bilo: "E pa ne mozes da probas, gde jos to ima, to je novo, trte mrte..", a ovako on ocekuje poboljsanje, zapravo uveren je u to i siguran je da cu ga kupiti! Inace kupio je za svog saxa 1.4 i ne moze na njega da montira, moze samo na VTS-a ili VTR-a, pa ga zato sad prodaje! U svakom slucaju, sacekajmo do sutra kad cemo sve znati. Sta ovako da nagadjamo bezveze?! Poziv za sajam jos uvek stoji, sutra je tuning show!

Comment

• zile
                        CBC Član
                        • 01.12.2007
                        • 29
                        • L.H.S

evo ovako, posto vidim da ovde ima bas monogo tjunera, koji bas bas poznaju materiju i vladaju temom kako naj lakse ubrzati auto. ja predlazem da mi lepo doteamo serijskog saxa koji nema ni auspuh koji se dere kao i da ga nema, cold air kit, i jos te neke vase tjunerske zahvate, a vi svi koji ste tjunirali doterate vase, i odemo lepo kod igora na dynojet, pa da lepo izmerimo i da vam lepo dokazem da sve to sto vi nad..avate, samo skida snagu nikako ne daje.

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Shonsy jel idesh na merenje kod Igora sutra?
                          Ako idesh ponesi taj kit sa sobom izmerish sa normalnim filterom prvo, onda namontiramo taj kit i izmerish sa njim i odma znash na chemu si.Nema lazhi nema prevare.

I love my

Comment

• shonsy
                            CBC Senator XXL
                            • 11.05.2007
                            • 1391
                            • London/Beograd
                            • Honda CBR 125R

@zile - pa nema sta da vodimo fabrickog vts-a, zna se da ima 118 ks, ako moj bude pokazao preko toga znaci da sam u pravu i da sam dobio na snazi pomocu mojih "tjunerskih zahvata". Ako bude ispod toga, znaci da sam glup i da sam napravio sebi stetu! Uostalom mozemo da vodimo mishia ali opet kazem, zna se koliko fabricki vts ima konja!

@Kanarinac - idem sutra kod Igora! Najvise bih voleo kad bih mogao da odem sa tim deckom sto ga prodaje pa nakon merenja da se odlucim da li uzimam... ali jbg nalazimo se oko 11h na sajmu da ga probam i da se odlucim. Posle idmo u hale. Nema sanse da on ostane do 19h iz Novog Sada je. Pitacu ga u svakom slucaju ali mislim da cu umeti da procenim jer ce mi biti skijash tu kao merilo. Evo sad smo se povlacili... ranije sam ga dobijao za pola duzine, a sad bez cata ga dobijam za celu! Tako da cemo videti sutra kako ce biti sa tim kitom! A sto se merenja tice pre i posle, nemam para za dva(imam druge planove)! Jbg izmericu samo sa kitom pa eto cisto da budemo sigurni u to sto pricamo! A moze i neka opklada da padne! Recimo, ako mi auto pokaze manje sa kitom - placam ja, a ako pokaze vise - placate vi! Eto jel posteno?

Comment

• milanche
                              CBC Veteran
                              • 28.04.2006
                              • 115
                              • beograd, vincha city

Originally posted by shonsy
                              @zile - pa nema sta da vodimo fabrickog vts-a, zna se da ima 118 ks, ako moj bude pokazao preko toga znaci da sam u pravu i da sam dobio na snazi pomocu mojih "tjunerskih zahvata". Ako bude ispod toga, znaci da sam glup i da sam napravio sebi stetu! Uostalom mozemo da vodimo mishia ali opet kazem, zna se koliko fabricki vts ima konja!
                              zna se i koliko ima fabricki RC, pa nov na kocnici pokazao 2o ks manje!
                              Originally posted by M-power
                              Па да, ти си тај пекар а ја тркач.

Comment

• shonsy
                                CBC Senator XXL
                                • 11.05.2007
                                • 1391
                                • London/Beograd
                                • Honda CBR 125R

Dobro za manje... ja pricam za vise! Vise od 120 nema! A ako moj bude imao, onda je to dokaz da sam upravu! Eto za svaki slucaj zovite mishia pa da utvrdimo koliko ima fabricki, a koliko moj. 100% sam uveren da nikako ne moze da bude slabije ako se sve uradi kako treba!

Comment

Working...
                                X