Moj ljubimac, FIAT TIPO 1.4 IE!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zaki
    CBC Veteran
    • 01.09.2006
    • 199
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9JTD

Moj ljubimac, FIAT TIPO 1.4 IE!!!

Evo ga i moj TIPO, kupio sam ga 27.5.2006. na satu je pisalo 165356 km i do sada sa njim presao 17000 km.
    Kada sam ga kupio, sto se tice mahanike navodno je bio u dobrom stanju i tako je i bilo nekih 30 dana a onda je pocelo: Zamenjena je letva volana, obe solje amortizera, oba amortizera, obe prednje viljuske, i obe zadnje, obe prednje glavcine, oba kociona diska,levi homokineticki, krajevi spone, to je sto se tice trapova pa sad malo motor: Promenjena bregasta, svecice , kblovi, razvodna kapa, komplet kvacila (lamela,druk lezaj, korpa), razni dihtunzi i druge sitnice, nesto sam verovatno zaboravio ali seticu se! Pa onda dalje promenio sam pumpu benzina koja se nalazi u rezervoaru, sredio sam podizace stakala, nasao cetvrtu felnu (posto je imao samo tri) ugradio muziku (pioeer 2920 kas, zvucnici blaupunkt gtx 693, woofer sal 10'), kupio krovni spojler, hromirane lajsnice, ima ugradjen plin, alu felne 14, prohromski izduv. Kada radim redovan servis stavljam samo najbolje za fiat znaci selenia gold, filteri champion, antifriz paraflu. SVE STVARI KOJE SAM MENJAO NA AUTU SU KUPLJENE NOVE I NAJKVALITETNIJE (citaj najskuplje). Auto od opreme ima, el. podizace, el. siber, maglenke, plin, alu felne, podesavanje volana, menjao sam komplet enterijer koji je iz tempre, tako da sada prednja sedista imaju grejace, takodje i naslon za ruke i na prednjoj kao i na zadnjoj klupi, takodje i tapazirunzi su od tempre, to je to za sada ako se jos becega setim pisacu. VOLEO BIH DA KAZETE STA MISLITE O MOM AUTU PA BILO TO LOSE ILI DOBRO JER IZUZETNO CENIM VASE MISLJENJE! pozz
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Zaki, posle svih promena imas nov auto... U svakom slucaju vrlo lepo izgleda, a i ti ga volis i pazis. Kada se finansijski oporavis stavi dvolitrasa, pa i da se provozas kako dolikuje u tom autu.

Comment

• zaki
      CBC Veteran
      • 01.09.2006
      • 199
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9JTD

U planu mi je komplet farbanje, razmisljao sam o motoru, ovaj 1.4 je stvarno slab, videcemo. pozz

Comment

• mirko
        CBC Senator
        • 18.05.2006
        • 202
        • Prokuplje

Mmm fino fino. dosta si ti stvari izmenjao za godinu dana ali verujem da je sad utegnut i da ?e da te služi još mnogo kilometara
        Tako ti je to kad ti zapadne auto koji nije baš redovno orzavan pa se skupi sve od jednom.Ina?e je odli?an auto. Sve pohvale za volju za sre?ivanje.

P.S. I ja sam sad na 180000 sa tim motorom i nemoj da se brineš zbog tih sitnih dihtunga i semeringa vazno je da je on unutra zdrav.
        'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Svaka cast majstore, masina izgleda kao da je juce izasla ispod cekicha!
          Na kakve kritike mislis, pa ovo sto si prikazao je samo za pohvalu i divljenje!
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• zaki
            CBC Veteran
            • 01.09.2006
            • 199
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9JTD

U pravu si Mirko, tako je kad kupis auto od coveka koji ga je samo izrabljivao, zamislite budzio je pumpu za benzin od VW uzgred sa nekim stiroporom kad sam video zgranuo sam se, na letvi uopste nije bilo manzetni, kablovi sevaju , jednom recju blagi uzas! A vodio sam majstora da gleda auto kad sam ga kupovao. Ali to je iskustvo za drugi put!!!

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

U kakvom su srodstvu majstor koga si vodio i prodavac od koga si kupio!?
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• zaki
                CBC Veteran
                • 01.09.2006
                • 199
                • Beograd
                • Fiat Stilo 1.9JTD

Braca po komsiji!!!

Comment

• mirko
                  CBC Senator
                  • 18.05.2006
                  • 202
                  • Prokuplje

Zaki za koliko si i gde kupio taj krovni spojler? baš mi se svi?a kako mu dobro stoji daje mu neki žeš?i izgled
                  'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• zaki
                    CBC Veteran
                    • 01.09.2006
                    • 199
                    • Beograd
                    • Fiat Stilo 1.9JTD

Kupio sam ga kod coveka koji se zove Miroslav Zivanovic inace iz Sopota je pravi spojlere , branike, pragove, narucis i gotovo je za 2 dana, sto je jos bitnije spojler je dobro ispao i lezi dobro, pravih je dimenzija, ja sam se najvise plasio da ce biti mali ili veliki pa da necu moci da ga montiram. Ovo je njegov br. 0638616719 a ima i fiksni 0118258150 a cena je smesna 15 eura!!!

Comment

• bagu
                      CBC Senator
                      • 21.06.2006
                      • 245
                      • NS

Auto ti je o.k. interesujeme koliko si platio fiata,i koliko si love stavio dosad u njega?
                      Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• Danilo
                        CBC Senator XXL
                        • 02.10.2004
                        • 908
                        • Beograd, Dorcol

Nikako mu se ne isplati da pakuje dvolitrasa u ovu skoljku, jer povlaci mnogo mnogo skupih prmena, prakticno ceo trap, kocnice, instalacije, menjac motor, bla bla, jedino bi mu se isplatilo da uzme ceo tipo 16v stranac, ocarini motor za par stotian eura i onda sve prepakuje u ovaj, opet ako izracuna da mu se isplati bolje nego da eventualno kupi originalni 2.0.
                        Raspitivao sam se oko tog prepakivanja jer sam i sam trebao da se upustim u to sa tipom pre godinu-dve, tako da, moj savet, ne pocinji...
                        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• zaki
                          CBC Veteran
                          • 01.09.2006
                          • 199
                          • Beograd
                          • Fiat Stilo 1.9JTD

Bagu: placen je 1800 eura, dosad ulozeno preko hiljadu!

cosworth: i ja sam se raspitivao i saznao sam preko cro foruma da mogu da spakujem fiatov 1.6 motor sa jednom bregastom sraf na sraf da ostane moja instalacija i moj menjac.

Comment

• Danilo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.10.2004
                            • 908
                            • Beograd, Dorcol

1.6 sohc mozes bez problema da prepakujes sraf na sraf, ali to i nije neki posao jer to je sveta 10-ak konja vise...
                            Mislim, jeste jednostavno irelativno jefitno, ali i nije neki dobitak...
                            www.blindmanmotorsport.com

Comment

• zaki
                              CBC Veteran
                              • 01.09.2006
                              • 199
                              • Beograd
                              • Fiat Stilo 1.9JTD

Sada razmisljam o chip tuning-u, kosta 70 eura a navodno daje 6-7 konjskih snaga.

Comment

Working...
                              X