Moj ljubimac, FIAT TIPO 1.4 IE!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pekija
    CBC Član
    • 08.07.2007
    • 11

Malo zaostajem za temu ali oprosticete mi

Lepo si ti to sve nabudzio,imam isti takav primerak,barem na oko.Ista boja,isto l. felne,isto 1.4...
    I platio sam ga 1800e!
    Samo je imao na satu 116 000!Sto je,po meni prilicno malo kada se uzme u obzir da je '89
    Sad vec ima 150 000 i ja i dalje nisam dirao nista na motoru!jedino su homokineticka oba i viljuske prednje menjane
    Vidim da si upoznat sa ovim modelom do tancina pa me interesuje koje ulje sipas?
    Spomenuo si Seleniju?Ja sipam Castrol 15/40,po preporuci majstora pa nisam siguran.Inace mi je u servisu receno da je Selenija kao fabricki preporucena za Fiatove i uopste italijanske modele.
    Dali je to samo radi reklame ili?Ja,iskreno,dok nisam otisao u servis nisam ni cuo za tu vrstu ulja

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

Selenia ti je veoma poznata marka ulja,koristi se za prvu ugradnju u Fiat grupu automobila,selenia gold ti je sinteticko ulje gradacije mislim 15W40 i veoma je dobro ulje.
      I sada koristis dobro ulje poduslovom da je original,tako da nisi nista u gubitku.

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

Gold je 10W40, a VS Vision je 15W40.

Comment

• Pekija
          CBC Član
          • 08.07.2007
          • 11

Hvala drugari,prosvetlili ste me
          Necu menjati proizvodjaca,za sada se dobro pokazao
          Pozdrav

Comment

• zaki
            CBC Veteran
            • 01.09.2006
            • 199
            • Beograd
            • Fiat Stilo 1.9JTD

Evo drustvo juce je pocelo sa radom na tipu, juce sam poskidao branike, enterijer, stavio levi novi prag, danas nastavljamo, ako imate neke predloge sta da menjam recite. Slike uskoro! Inace farbam ga komplet!

Comment

• zaki
              CBC Veteran
              • 01.09.2006
              • 199
              • Beograd
              • Fiat Stilo 1.9JTD

Treba mi savet, da li je neko nekada u prednji branik ugradio staklo ili neku imitaciju, ja bih to stavio umesto resetkica u prednji tipov branik, ako moze brz odgovor jer to sutra radim pa mi treba neki savet ili misljenje kako ce to da izgleda! To bi bilo nesto na fazon nove honde sivic kao njena maska.

Comment

• zaki
                CBC Veteran
                • 01.09.2006
                • 199
                • Beograd
                • Fiat Stilo 1.9JTD

Treba mi savet, da li je neko nekada u prednji branik ugradio staklo ili neku imitaciju, ja bih to stavio umesto resetkica u prednji tipov branik, ako moze brz odgovor jer to sutra radim pa mi treba neki savet ili misljenje kako ce to da izgleda! To bi bilo nesto na fazon nove honde sivic kao njena maska.

Comment

• little
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 912
                  • BGD
                  • Lancia Ypsilon 1.2 8V

ako vec insistiras na tome, onda ti mogu reci samo jedno. Izbegavaj staklo, kupi klirit ili pleksiglas.

Automobil ti je poprilicno u "race" fazonu, mozda bi trebalo da izbegavas ukrase na branicima.

Sa maske samo skini znak, mozes da ostavis preckice, ili da stavis mrezicu. I ako je vec stavljas ofarbaj je u boju automobila.

Ako ti nije prekasno, popodne cu ti okaciti neke fotke sa predlozima.
                  "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ja ne vidim nista ali bas nista na njemu u "race" fazonu. druze, spusti ga, veca felna, sira guma i zavrsio si posao. ne ciganisi ga kojekakvim plastikama i lampicama.
                    poz
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• little
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 912
                      • BGD
                      • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Osim motora, bas nista

Upravo zato i treba da se drzi tog fazona
                      "zensko si brate"

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

Baci te alufelne i kupi neke pristojne preko oglasa... na bubnjaku imash prohromski zadnji lonac sa fensi izduvom za 50 e i to je sve sto treba u principu na putnichkom vozilu da odradish. Eventualno zatamni stakla... eventualno. Sta god budes dodavao, izgledace jezivo!
                        Pozz

Comment

• little
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 912
                          • BGD
                          • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Bas me zanima sta su pristojne felne

Dobar ti je kacket, razmisli o sajtnama abarth look... ne vidim na fotkama, ali branici nisu u boji automobila?

btw. slazem se da bi mogao da pazaris felne, vidim da su 14ice, samo daj dimenzije guma da ti pojurimo neke pristojne
                          "zensko si brate"

Comment

• g60
                            CBC Senator XXL
                            • 20.10.2006
                            • 1011
                            • Vrachar je majka ;)

Pa mislim na neke fine 15" ice Ima raznih za par stoja sve sa gumama od automobila sto dolaze od preko pa zavrsavaju rasrafljeni. Samo da nisu ove turske staklene
                            I neke niskoprofilne gume a ne ove balone na ovim 14icama...

Branik je farban... To je moda da gornji deo bude crn a donji u boji vozila pa se kod nekih nijansi ni ne provaljuje...

Sinovac, jel ima taj tipo onu mocnu digitalnu tablu?
                            Moj drugar je imao i zbog nje smo auto zvali Tripo... Ne pitajte me zbog chega

Pamtim i suludo brze brisache u onom tajming modu koje su uvek izmamljivali osmeh na nasim licima kad projure u stotinki...
                            U principu, na celom autu je samo dizel agregat funkcionisao besprekorno a sve ostalo je klimalo i otpadalo... Skripalo.

Comment

• mirko
                              CBC Senator
                              • 18.05.2006
                              • 202
                              • Prokuplje

Mislim da zaki ima anolalognu tablu, ali ja imam DgT vozim ga ve? 6 godina ima na satu 190.000 i još nisam imao nijedan problem sve radi osim par sijalica koje sam zamenio.
                              Neznam sto se svi žale na te table.
                              A brisa?i idu malo brže nego što bi trebali pa i ne stignu da obrišu lepo ili razbacaju vodu po šoferki to da

pa zbog tog diesela je sve i odpadalo
                              'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• g60
                                CBC Senator XXL
                                • 20.10.2006
                                • 1011
                                • Vrachar je majka ;)

Ma nije... Motor je radio perfektno ali je zato sve i svasta riknjavalo... Jedno vreme smo tripa zvali i vodenica Na onoj racvi gde je mislim termostat je erozijom aluminijuma poceo kao LUD da pusta vodu... Taj deo se potpuno raspao! Pa smo nosili kantu od 10l vode

Ono... spone, kugle.. ramena... selen blokovi... Ma necu ni da komentarishem

Elem, najsmesnije je bilo kada je drugar pogledao u onu digitalnu skalu temperature motora i kad ga nije strefio slog! Skala je rasla na gore odjednom... Covek za srce i zajauka a ja klepim tablu sa gornje strane rukom i sve se vrati na svoje
                                A decko ga je uzeo starog tada 5 godina... Posle golfa gti pa se uslogirao sa popravkama...

Stvarno Tripo

Comment

Working...
                                X