A ko je smislio da na taj model treba da ide takav profil? Inzinjeri ili zemunac?
Civic VTI
Collapse
X
-
Pitanje i pomoc
Pozdrav svima na forumu, nek su vam srecni Bozicni i Novogodisnji praznici!
Sada bih hteo da vas pitam o nekim stvarima u vezi jedne honde.
Odmah cu vam reci da sam ja totalno NEPISMEN kad su u pitanju automobili i motori. Bavim se medicinom i mozete zamisliti koliko neznam.
Mozda cete se smejati, ali neka. Samo vi meni odgovorite na pitanje:
Hocu kupiti auto, pa mi nude jednu Hondu. Model honde je Honda CIVIC VTEC VTi 1.6 proizvodnja 1997
Ja nemam pojma kakav je taj auto, kolko je to tezak za odrzavanje i koja mu je slaba tacka, mislim, na sto bi se najvise trebalo paziti.
Radi ilustracije, ja sam do sada vozio njemacke auta, trenutno prodajem Opel Astru 1.6
Eto, bio bih svim vama jako zahvalan ako mi sa nekoliko reci objasnite sta znace te pojmove VTEC VTI i slicno...jednostavno recite mi nesto oko tog modela honde. Do sada je prosla 140 000km Da ni je to previse???
Pozdrav svima
AZTECY
Comment
-
-
140000km nije nista, hondini motori prelaze i do 350000km bez problema.evo da te obradujem ja imam isti model 1.6 VTEC iz 1996. presla je 215000km na motoru nista osim redovne zamene ulja,filtera za ulje,vazduh,goriva, zupcasti kais. veci servis je bio zamena seta kvacila.motor poteze isto kao i kada sam ga uzeoThe HONDA touch
Comment
-
-
@aztecy: VTEC ti znaci Variabil valve Timeing and lift Electronic Control
Iscitaj ovu temu, u pitanju je isti model: http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=15083
ili(samo sa cetvoro vrata): http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=9871
P.S.Pazi sta radis sa tim autom, to ide k'o ludo!Uostalom probaj je pa ces videti.
shuto-expressway.com
Comment
-
-
Ma Sri vam nije rekao, ima u garazi djuntu od 250 - 300 konja al je vozi samo vikendom kad ide na golf
Tako da mu je ovih 160 njaaaa
Licno, kada bih mogao da biram auto po motoru, uzeo bih nesto sa F20C....a ako bih bas mogao da biram onda 4G63EI9, EJ9, EK9......
Comment
-
Comment