Nesto novo kod 007

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

@ scarab26,

da pocnem redom, vectra je divan auto, od opreme sta hoces ali bukvalno. Medjutim ja sam vozio tu 1.8 vectru i ranije, ali ovo nije bilo to? Zasto ne znam. Neko kaze katalizator neko... meni nije bitno. U nekim situacijama sam se osecao kao paranoik u servisu.
    Plin je jedna divna stvar, ali uredjaj koji je kod mene bio ugradjen (pri tome nov i najbolji u to vreme kod nas na trzistu) imao je neki problem po nekada kao da radi na tri cilindra. Resenje za taj problem nije znao niko da resi.

Dalje auto je presao 190K km. Lepo je izgledao i dobio sam za njega lepu cifru. Idealno sve za prodaju.

Kupovina. Zafira nije vectra, to stoji, ali za mene je bolja od vectre. Sedista jesu losija (slabije drze), ali ovo je dizelas, sa njim nikako ne idem na trke.

Treci red sedista mi ne treba, ali prostor na drugoj klupi je ogroman. Jer sa malom decom ili supruga ili ja sedimo pozadi. Na nisko spustenim sedistima (jos klizavim koznim) balansiranje sa dvoje dece... ko razume shvatice.

Podizaci pozadi mi ne trebaju. ESP mi treba ali ga nisam uzeo jer sam i ovako se kod bankara u dugovima.
    Auto sam uzeo po porudjbini, znaci cekao sam ga nekih 60 dana, jer sam hteo board, komande na volanu, mp3 radio cd i sve to sa enjoy paketom opreme.

Hteo sam ja jos stvari i opreme da dopisem, ali sam takodje zeleo da se pruzim koliko sam dugacak.

Jednog dana (boze zdravlja) ce se ova zameniti sa OPC i to je san kome tezimo i supruga i ja (ona posle toga kada sam je provozao u staroj Zafiri OPC), ali za sada ce ovaj da nam narednih godina da nam koristi za namenu porodicnog auta.

Na kraju moram da pomenem i da je kljucnu ulogu kod mene i kod moje porodice u donosenju odluke koji auto da kupimo bio i esteski moment. Deca (cerka 2 ipo godine i sin 6 ipo godina su odma rekli "zafija" i zafira) a mondeo je bio bas preko puta zafire i supruga i ja smo se slozili da nam se vise svidja OPEL.

Otprilike to bi bilo to. Izivnjavam se na dugackom postu, ali je odgovor sada kompletan.

p.s. alarm mi je treba, kasko full je uplacen jos pre nego sam auto i video.

Imam lavlju kandju da se deci iz komsiluka ne bi odvazila da bezveze rabijaju stakla i to je to.
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• scarab26
      CBC Senator XXL
      • 27.09.2006
      • 353
      • bgd

ja bord nisam narucio i platio, ali su mi ga kroz tech2 pustili na display za 20eura u komnenovicu. za to nisam znao ali sam na taj nacin ustedeo 300e - ne znam da li si ti bord platio kao opciju - nadam se da nisi.
      doduse ja nemam senzor nivoa tecnosti za vetrobran i ne pise mi tacno koja sijalica ne radi, sve ostalo imam (nivo ulja kad padne na 1/3 sipke je najbitniji, jer trosi 2l ulja izmedju 2 zamene na 15000 pa ne moras non stop da otvaras haubu i meris - potrosnja je ok, pricano je tome)

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Originally posted by Bond-James Bond

Imam lavlju kandzu
        Zaboga bonde gde zivis ti !? Da li si cuo za zeder? Ta kandza ce za nepunih 3 meseca tako da ti obogalji volan i deo oko njega da nisi ni svestan!
        Na skupu cu ti prodati jedan mnogoooo dobar fazon za te "klince"
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Ne sme da ugradi Zeder dok je auto u garanciji, a kandza je protiv amatera, protiv profesionalaca je kasko
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Čiča
            CBC Senator XXL
            • 14.12.2005
            • 1621
            • Beograd, Vidikovac

"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Black Knight
              CBC Senator XXL
              • 13.10.2004
              • 2020
              • Novi Beograd, kicblo

jos samo da napomenem da ima 16 ventila!
              Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.04.2007
                • 1018
                • Zemun

Sto bi se reklo da moze 888, kad Bondu bude dosadno.
                Dr. Fritz Indra

Comment

• Čiča
                  CBC Senator XXL
                  • 14.12.2005
                  • 1621
                  • Beograd, Vidikovac

Meni nikada nije dosadno

Comment

• Darko
                    CBC Senator XXL
                    • 29.03.2005
                    • 528
                    • Beograd

Ja sam lepo pitao koja je oznaka motora, Z19DT ili Z19DTJ. Bond je rekao Z19DT. Z19DT ima jednu bregastu i 8 ventila. U slucaju eventualnih nejasnoca konsultovati Opelovu servisnu dokumentaciju.

Comment

• Meda
                      CBC Senator XXL
                      • 01.09.2006
                      • 415
                      • Vračar

Bravo Darko, ja im to pricam ali gospoda ne veruju, 8 ventila, motor od 150ks ima 16 ventlia.
                      What is the sound of shit happening?

Comment

• Darko
                        CBC Senator XXL
                        • 29.03.2005
                        • 528
                        • Beograd

Ma sve je prosto treba samo malo procitati. Ovo su podaci za GM site-a, ima ga cak i medju linkovima ovde ali izgleda da je bilo tesko pogledati

Z19DTL - 101ks, OHC, 8v.

Z19DT - 120ks, OHC, 8v.

Z19DTJ - 120ks, DOHC, 16v.

Z19DTH - 150ks, DOHC, 16v.

Dakle, 007 je rekao Z19DT, sto ce reci da je u pitanju OHC i tu nema prostora za dalju diskusiju.

Pozdrav.

Comment

• Čiča
                          CBC Senator XXL
                          • 14.12.2005
                          • 1621
                          • Beograd, Vidikovac

mozda sam i ja na skupu uneo zabunu jer sam pomenuo 16v, ali tvrdim da je oznaka motora Z19DT.

E sada osim razlike u nekih "mizernih"30HP, sta je jos tu razlicito?

Comment

• Black Knight
                            CBC Senator XXL
                            • 13.10.2004
                            • 2020
                            • Novi Beograd, kicblo

Bonde, po izgeldu dekla mislim da je greska, tvoja ima 16v...

sledeci skup cu malo vise da zagledam...
                            Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Samo mi nije jasno kako si ispod onolikog plasticnog poklopca uspeo da vidis dekl? Jest' da si vitez, ali Supermen jos nisi
                              Bonde, ako je OHC onda slaba vajda od chip-tuninga.... i zeljenih 160KS ?
                              Mada, ja ga ne bih ni dirao... 120KS je sasvim dovoljno da se taj autobus lepo vozi. Neopterecen motor duze traje, lakse podnosi nase gorivo, manji pritisci i tako to. Samo ne znam da li je turbina varijabilna? Ako je OHC onda ne bi trebala biti?!
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Darko
                                CBC Senator XXL
                                • 29.03.2005
                                • 528
                                • Beograd

Z19DTL - 101 -> 165ps/380nm.

Z19DT - 120 -> 165ps/380nm.

Z19DTJ - 120 -> 200ps/430nm.

Z19DTH 120 -> 200ps/430nm.

Comment