nesto ne vidim da su imali problema sa balansom. kod stock varijanti sa 5E motorima deluje da je motor izbacen jer je duzi nego inace za taj V cilindar a i ovi novi modeli su isto tako napravljeni. napred nemaju nista ispred motora osim hladnjaka i eventualno gornjeg veznog lima. iza motora je FW a posle FW-a rupetina ko pola motornog prostora. Recimo da je V6 manji motor od tog petaka tj uzi i to za 1/3 sigurno.
URquattro!
Collapse
X
-
Nije poremecen balans jer taj model je koriscen za reli i osvajao ga. Mozda deluje tako mada kod serijskoh modela 5-aka hladnjak stoji sastrane samo turbo modeli imaju napred hladnjak pa deluje zbudzeno. A sto se tice celog tog prednjeg kosha on se dugo nije menjao ni kod novijih modela. ostao je isti do A4.
Comment
-
-
Osvojio je Rally jedne godine jer je imao 4x4 i trkao se protiv Ford Eskorta. Iako su Pezo, Reno, Lanca, Mitsu, Subaru mnogo više puta osvajali Reli, Audi je i dalje rekorder što se tiče hvaljenja i korišćenja tog jednog relija u korist propagande.
Poenta kod automobila je staviti što više težine u sredinu i opet ću ponoviti, tamo motoru nije mesto, a vi to uzmite kao činjenicu ili ne.
Comment
-
-
U stvari tek kod A5 su uspeli da gurnu motor nazad koliko treba sa novom MLB platformom. Kod RS4 je i dalje to dosta napred postavljen motor, ali s obzirom da je V i da su na ostalim tackama izbalansirali auto - auto se odlicno ponasa.
Motor je gurnut napred da bi imali vise mesta u kabini jer Audiji nisu izvorno pravljeni kao sportski automobili, pa im je ovo bilo bitnije. Zbog lose "fizike" su i napravili quattro da bi to "ispeglali"...a zbog quattra su poceli da upotrebljavaju aluminijum da bi smanjili tezinu...pa ih je to nateralo da izjednace balans miksujuci napred aluminijum nazad celik da bi dobili dobar raspored. Znaci izvorno los koncept ih je naterao na Vorsprung durch Technik. A "Englez" napravi odmah 50:50, ali posle ne razvija nista...
Comment
-
-
Originally posted by Bane?Osvojio je Rally jedne godine jer je imao 4x4 i trkao se protiv Ford Eskorta. Iako su Pezo, Reno, Lanca, Mitsu, Subaru mnogo više puta osvajali Reli, Audi je i dalje rekorder što se tiče hvaljenja i korišćenja tog jednog relija u korist propagande.
Poenta kod automobila je staviti što više težine u sredinu i opet ću ponoviti, tamo motoru nije mesto, a vi to uzmite kao činjenicu ili ne.
Nije to propaganda za rally nego jako dobar automobil. A to sto Audi nije hteo vise da ulaze novac na tu stranu je druga prica. Koliko je to dobar auto mozes da pogledas i na ovome linku.
Inace Audi je bio sampion 1981,1982,1984 a drugo mesto je bio 1983 (pobeda lancie), 1985 bio drugi (pobeda Pezoa 205 GTI)
Comment
-
-
dzimi a ti bas vozis auto koji nije opasan po zivot a, samo sto ga zovu sanduk na tockovima, nista vise... daj bre kume, pa firma sa tolikom tradicijom pravljenja automobila i sportskih i vakvih i nakvih i sad cemo mi da pricamo dal je to dobro ili nije. "Deutche gemacht, gut gemacht"deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Kakve veze ima moj auto sa celom pričom? Jer ja ovde iznosim neke netačne činjenice?
Motoru tamo nije mesto - fact.
Audi se i danas danji (i ne nameravaju da prestanu) u svojim reklamama (za neobaveštene ljude - većina) puva kao najveći Rally šampion i onaj koji je izmislio 4x4, a znamo da ni prvo, ni drugo nije tačno - fact.
Svaki Porše 911 do poslednjih generacija je bio nepredvidiv auto i teško kontrolosan od strane amatera (pitaj ako imaš nekoga ko je vozio 911 iz 70ih ili 80ih godina) - fact.
Nemam ja ništa protiv vas, ali nemojte preterivati...
Comment
-
-
i bre kume, pa niko nije reko da imas bilo sta protiv nas samo ova neka fakta ti nisu bas na mestu. ne znam za rally tj ono sto znam je da u to vreme nije bilo auta sa 600ks u 2.2l Turbo varijanti kako sto je bio S1. A sto se 4x4 tj quattro pogona tice izmislili su ga nemci za potrebe svoje vojske, tacnije VWAG ga je metnuo u bubu a audi ga je komercijalizovao i poceo masovno da ga mece u putnike automobile. pisao sam malo o tome.
pozdeutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
koj bre subaru, koje godine je napravljen prvi subaru? ne verujem da su japanci tada pravili automobile, tj tek posle WWII su poceli da prave kola. evo i dokaza http://en.wikipedia.org/wiki/Subarudeutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by zverkoaudi ga je komercijalizovao i poceo masovno da ga mece u putnike automobile. pisao sam malo o tome.
pozOriginally posted by Bane?U Evropi da. U svetu je to bio Subaru sa Leone modelom 10-15 godina pre Audija.
Comment
-
-
prica je bila o tome ko je izmislio 4wd...
deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
Comment