Blue Sapphire

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Sekula kako ti fino zboris

Jel bi ti ovo ponovio uzivo pred mojom suprugom jer si mene vec obario pa da i nju zbarim nekako

Naravno to je daleko od relanosti jer je u pitanju zena

Ali, pre nego sto se odlucim na suludi korak potrazicu nekoga ko ima takve ili slicne felne/gume recimo 16" pa da zamenim i isprobam i onda cu znati na cemu sam.

Hvala na sugestijama
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

heh...ma nije problem u 16" felnama vec sto kad promeni sve felne mora odmah da promeni i sve 4 gume sto ce onda da bude poveliki trosak...

LM, i ja bi na mojoj da menjam felne ali bih najradije stavio istu dimenziju (14") koje se uzasno tesko pronalaze, jer onda ne bih morao da menjam gume koje sam vec stavio nove.

Mislim da je najpametnije kupiti polovne felne sa gumama i onda promeniti gume dve po dve...

Jel ima neko lepe 14" za mazdu?
      pozdrav

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

Daj bakara sto ne uzmes 13" pa da ti mazda izgleda ko da vozis na diskovima. Em je visoka em je rupa kod tocka da se zavuce svinjce i ti bi jos da je povecas

Jel to se spremas za pariz-dakar

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Originally posted by RedboX
          Em je visoka em je rupa kod tocka da se zavuce svinjce i ti bi jos da je povecas :
          kako mislis da je povecavam?
          Pa ja samo hocu da zadrzim fabricku dimenziju, i u opste ne mislim ni da je visoka niti da ima lufta oko tockova.

Kada bi stavljao vece tockove to bi bile 15" ali nikako nizak profil, vec bar /65 (sada su mi /60)...
          Ne znam za vas ali ja vise cenim udobnost, i volim ko covek da nagazim preko ivicnjaka a ne da se bojim da cu da zakacim auto.

Naravno ukusi su razliciti i vama se ne mora to isto svidjati, i ja volim da vidim siroke niskoprofilne gume sa lepom sarom, ali na tudjim kolima...
          Za svoja uvek biram klasicnu saru i viskoprofilne gume...
          pozdrav

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Promenicemo mi tebe ne brini

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

ok bakara stvar je izbora.
              mozda si u pravu i mozda ce se i meni manje svideti kad stavim niskoprofilne po pitanju udobnosti
              Ali zelim da probam pa da se kajem nego da ne probam pa da se kajem

Comment

• sekula
                CBC Član
                • 03.07.2007
                • 67
                • Beograd

Ovo sa ženom je sjajno.

Redbox, vidim ja da ćeš morati da zaradiš te tvoje nove felne kod žene.

Ja bih ti rado dao moje točkove da probaš, ali ne pašu rupe (meni je raspon 5x114,3). Jedini način je da probaš moj auto (ako ti ne smeta koji kilovat viška). Jeste da nije ista karoserija, ali je isti model, pa bi trebalo da je isti đavo.

@bakara problem sa finansijama je uvek prisutan, i tu si 100% u pravu. Zato se felne po pravilu i uzimaju kad želiš da menjaš i gume (osim kad su iste dimenzije).

Opcija je i da prodaš postojeće točkove pa kupiš nove (bar deo sufinansiraš), što ću ja upravo da uradim kad završim ovaj post (pušćam svoje točkove u oglase). U stvari nakon što ih "oslikam" preko vikenda.

Naravno visok profil donosi udobnost i ako voliš da rokaš po trotoarima to je OK. Ipak ne zaboravi da nizak profil pored boljeg izgleda služi i držanju u krivini. Dakle stvar je i načina vožnje, ako voliš da "zaškripiš u krivini", nizak profil svakako može biti od koristi.

E a što se šare (odn. kategorije gume) tiče postoji samo jedno dobro pravilo - kupuj klasu koja odgovara tvom načinu vožnje i vozilu koje voziš. Tek u okviru klase treba birati proizvođača i model gume. Ovo nije bez razloga jer, dok performantne, ultra performantne i sportske gume imaju bolji grip, ujedno imaju i bitno brže habanje (jer su mekše) a i zahtevaju duže vreme zagrevanja pre nego što krenu da daju prave rezultate (ovo iako većini deluje kao nebitno i teško primetno stvarno stoji. Naime vozim i motor i kod njega se takve razlike subjektivno mnogo više primećuju, i stvarno guma ne drži isto čim sednem na motor i nakon par pređenih kilometara).

Naravoučenije: uvek mi je glupo izgledalo kada vidim npr. polo 1.0 sa širokim i sportskim gumama. Jeste da lepo izgleda ali nikada baš nikada neće dobiti ništa više od njih (u poređenju sa njemu namenjenim profilom) čak će i izgubiti lovu (u startu jer su skuplje; kroz povećanu potrošnju goriva i kroz kraći životni vek).
                Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

Sekula hvala na ponudi, ali kakve sam srece dok se mi nadjemo otici ce gumice i felnice nekom drugom

Opet verovatno mi ne bi nista znacilo jer ima smisla samo da ih poredim sa svojim autom da osetim razliku , ali hvala enivej

Comment

• RedboX
                    CBC Senator XXL
                    • 28.11.2006
                    • 1537
                    • Novi Beograd

Jedna studija na temu imprece

Edit: sad sa spojlerom i maglenkama

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Spojler pozadi ?
                      Ubaci jos fabricke maglenke ili mozda cak one okrugle kao na imprezi i bomobna

A onda trazimo adekvatan motor

edit: bas dobro izgleda zbog boje!
                      edit2: zipa ovu subazdu

Comment

• RedboX
                        CBC Senator XXL
                        • 28.11.2006
                        • 1537
                        • Novi Beograd

@Vocko Da se ovakav pojavim u gradu bilo bi otimanje ko ce u klub

Moze da se zove i Mazaru.

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Nemas ti liniju auta za taj spojler

Comment

• ma[z]dafaka
                            CBC Član
                            • 24.08.2007
                            • 97
                            • Beograd, Zvezdara

Ljudi dosta vise sa montiranim slikama. Ajmo u realnost! Sta bi za te felne?
                            Uzmi vece videces promenu. Ja otkako sam promenio i stavio vece felne, sire gume auto je mnoooogo stabilniji u krivinama a na autoputu ide ko metak, pustim volan i samo ide pravo.
                            Jesam puko para dosta ali se ne kajem. Prezadovoljan sam!

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• RedboX
                              CBC Senator XXL
                              • 28.11.2006
                              • 1537
                              • Novi Beograd

Evo da ne montiramo danas sam postao sretni vlasnik ovog paje

Vagao sam dugo nisu u pitanju bile pare jer se par modela vrti od 8.000 do 12.000 dingera, pa je presudilo da ipak uzmem dobru muziku koja ima aux a ne mora da ima ipod i-sta-ti-ja-znam jos a da se za razliku u ceni uzmu elipse a kasnije i pojacalce .

Evo ga u kesici kostao je 8.690 u megastoreu kod arene (ima u tehnomaniji za 8.099 ali me mrzelo da idem tamo) a nekom ce mozda biti interesantno sto ima DEH4800 + daljinski koji se montira na volan CD-RM120 ili tako nekako, za 12.600.

Sutra ugradnja pa prvi dojmovi. A btw sija plavo pa sam sad prelomio da sve u mazdi obojim u plavo

p.s. meni su kablici do zvucnika pozadi neki tanki daj boze da ima i 0.75 bakarne licne.mislim da su takvi i u prednjim vratima (orginalna instalacija) . Da menjam ja to necim debljim?

Comment

• sekula
                                CBC Član
                                • 03.07.2007
                                • 67
                                • Beograd

Deblji kablovi su neophodni za niske tonove. Ako imaš samo fabri?ke zvu?nike, bolje nemoj ništa menjati.
                                Razlika u zvuku uvek postoji, ali mislim da je premala obzirom na cimanje.
                                Ako pak rešiš da zvekneš neki woofer, onda obavezno menjaj, ili te kablove koristi samo kao dovod signala do poja?ala pre woofera.
                                Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

Working...
                                X