Blue Sapphire

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Nekad sam se i gnjavio sa akustikom pa sam malo zapustio.Znam da u principu veci presek ima manji otpor za struju pa se i manje greju i manji su gubitci.Ali i ovaj do sada kasetas mi je znao da dobro drma prednje basom tako da necu dirati nista dok ne probam i elipse.
    Dankeshen.
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Ja sam moju muziku ugradio sam neposredno pred more, tako da ako ti treba neka pomoc oko instalacija samo kazi.
      pozdrav

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

Mislim da cu moci da se izborim (ipak sam ja banderas po struci) ali hvala u svakom slucaju. Najverovatnije cu se sutra smarati sa time , samo da vidim sta su mi napravili od kablova kad su stavljali predhodnog paju a isekli orginalni mazda konektor. Seljaci a ima da se kupi fino adapter mazda - ISO - pioneer
        Evo vec imam diy za adapter za ipod u kolima a kako sam nepusac razmisljam da iskoristim pikslu kao dock za ipod koji cu da bocnem u paju ili da napravim samo tanak prorez i onda ga bicnem u to da izgleda ko fabricki

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Ma instalacija paje ce ti biti prosta, izvadis stari radio i ubodes novi u euro jack, 2 minuta posla.
          Ja pomoc nudim za instalaciju zvucnika na zadnju policu, ali do toga jos nisi dosao
          pozdrav

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

Sta si ti uzeo za pozadi i jesi li morao seci zadnju masku ili si samo bicnuo odozdo?
            Ja hocu ove pioneer 6911 ali sve ih nekako ne mogu da vidim bez one plasticne maske a ne sece mi se mazda zbog njih.

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Ja sam uzeo LG elipse, bile su 2200 u novom rodicu, ali sam levi vec uspeo da za****m.

Ti 6911 su bese dvosistemci?
              Nemoj da se zaletis da kupis trosistemce oni su skuplji ali bolje zvuce samo u kombinaciji sa pojacalom.

Te zvucnike mozes kupiti za 3500 dinara, ne znam po kojoj si ceni ti nasao?
              Uglavnom ako odmah ne stavis i zvucnike nista nisi uradio.

Na mazdi se ne mora nista seci sve pasuje 1:1, prosto odusevljava kako su na sve mislili.
              pozdrav

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

6911 su trosistemski a 6901 su dvosistemski.Ovi prvi kostaju oko 5000 pa gde ih ti nadje za 3500?

Sto mislisa da nece valjati ovi bez pojacala? Mislim jest da im je input power 80w a 6901 je 40w ali nigde kod paje na sajtu ne pise da treba pojacalo.

kako si sje LG tako brzo?

Comment

• bakara
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2005
                  • 977
                  • nBGd

Originally posted by RedboX
                  Ovi prvi kostaju oko 5000 pa gde ih ti nadje za 3500?
                  ...kako si sje LG tako brzo?
                  hehe tajne velikih majstora

Samo ti mene poslusaj i te trosistemce nemoj ni da gledas, ustedeces pare a dobices bolji zvuk.
                  pozdrav

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Ljubo budes li uzeo Pioneer-ove zvucnike ubicu te i ovako si preplatio ovaj HU (ok, nije strasno 10-15e)...

Lepo sam ti rekao da mi se javis kada budes radio muziku da napravimo diskoteku za ne tako velike pare

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

Pravo da vi recem sto vise citam i razmisljam sve sam dalje od muzike u kolima pa sam odlucio da prerezem i da stavim nesto sto ce da radi ono sto mi stvarno treba a ne da se zanosim ko na driftu

Sta fali pioneer zvucnjacima? ionako necu uzimati poj za neko vreme pa nek svira sta oce. Kod mene sva satra tehnika ide kod tasta u ladu pa kad dodje vreme za poj nek se covek obraduje dobrim zvucnicima

Ajde daj predlog zvucnika i cenu i gde ima pa da razmislim.

p.s. ako mislis na cenu od 8600 ok bilo je u tehnomaniji za 8100 ali je islo preko kratidjona pa nije neka steta.

p.p.s. zbog kise nema ugradnje do vikenda.

Comment

• RedboX
                        CBC Senator XXL
                        • 28.11.2006
                        • 1537
                        • Novi Beograd

Danas su se stekli uslovi za ugradnju pa sam i ja bio vredan.

Prvo sto sam morao da uradim bilo je da skinem stari ISO konektor (koji nije adapterom bio na mazdin nego su secene zice pa spajano) i da stavim konektor za novi CD jer nisu bili isti. Ogulio sma nokte na zicu i izolir traku ali sam nekako uradio. Onda su na red dosli zvucnici. Malo sam se namucio da skine policu jer nisam poneo uputstvo pa da nesto ne otkinem ali je izasla bez vecih problema.

Sto rece bakara sve je na mestu zvucnik samo legne ko saliven.

Skidajuci policu nabasah na relej od zakljucavanja vrata pa ako nekome zatreba da zna gde je na BJ seriji

Nije moglo da prodje bez partera u gepeku

A konacno izgleda ovako

Prvi utisci su ok, cini mi se da radio bolje hvata na ovoj lokaciji gde sam bio nego stari, zvuk je lep a jos da se ja malo uhodam sa parametrima i namestim pravi raspored pa ce da gruva.Malo mi je cudno kako mi sad dolazi zvuk jer sam imao samo prednje ali je razlika ocigledan u korist novog i elipsi.

Isporbao sam i ipod na njemu i radi super i sad je sledece da ubacim dock za ipod u pikslu jer je ne koristim.

Ova budzevina gore sa desne strane je handsfree ali cu i njega da maknem mada je zgodan da se u njega zaglavi ipod
                        Na sledecem skupu videcete uzivo a i cuti

p.s. bakara onaj konektor koji treba da se stegne da dvojka na klimi ne trepce se vidi cim izvadis radio napolje i moze se skinuti i stegnuti spic klestima bez da rasklapas mazdu. Ja sam probao ali nisam posle palio klimu pa cu sutra proveriti da li je nesto bolje.

Comment

• JNC
                          CBC Senator XXL
                          • 19.12.2006
                          • 1332
                          • Beograd

Lepo, lepo, znaci sve je leglo kako treba. Ja racunam da ti vise od toga i ne treba, lepo je sve to bas, pojacalo, ali sta onda bez gepeka .

Comment

• bakara
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2005
                            • 977
                            • nBGd

Veruj mi uz ovo mu ne treba pojacalo...
                            pozdrav

Comment

• ma[z]dafaka
                              CBC Član
                              • 24.08.2007
                              • 97
                              • Beograd, Zvezdara

Ako stavlja samo ove zvucnike pozadi ne treba mu pojacalo.
                              Meni tako radi i zadovoljan sam. Ali ako ce da stavlja woofer ili tako nesto jace onda mora pojacalo... Ali ovo je idealno za dobru muziku u kolima. Nema potrebe za nesto vise!!!
                              Nek te sluze sa srecom!!!

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• JNC
                                CBC Senator XXL
                                • 19.12.2006
                                • 1332
                                • Beograd

Pa to kazem, ako ce vise onda pojacalo, bas itd., ali to mu uopste ne treba, da se ne lazemo za normalno slusanje ovo je sasvim dovoljno.

Comment

Working...
                                X