155 1.8 TS 8v Ice Ice Baby

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 230
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2007
    • 775
    • Semberija

Sve zaboravim da napišem epilog priče, pa evo sad:

Za sve je bila kriva jedna šelna na crevu od serva. Crevo je spalo i došlo je do stvaranja kontra-pritiska.

60 pfeninga i rešen problem.

Viljuške su joj bile prilično loše, pa sam rešio da zamenim i njih. Amortizeri isto tako, skoro potpuno izduvali. Svećice na samom izdisaju, takođe.

Dakle zamnjeni i prednji i zadnji amortizeri, viljuške, svećice (jedino što sam našao ovde da odgovara je NGK V power )...
    Uzmem da upalim auto dok je još u servisu, kad smrdi benzin.
    Povrh svega je još i puklo trulo crevo za benzin i prskalo ga po motoru. Sreća pa sam video na vreme...

Stigla je i kvaka, i to iz Italije za 60e, nova...

I dalje strašno loše vuče na benzinu, trza i guši se...

Savet? Mislio sam da pokušam da očistim protokomer, za početak...
    155+75=230
    VIVA LA VITA!!!

Comment

• Nigy
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 921
      • BGD

Sorry ako je vec receno, suvise sam umoran da ceslajm sve...
      LM, ciscenje dizni obavezno treba da prati promena fltera goriva, a ne skodi i pumpe za benzin i rezervoara. Naravno, posle svega izmeriti koji pritisak nabija pumpa.

Originally posted by Jovana
      Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• 230
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2007
        • 775
        • Semberija

Naravno, samo sam hteo da krenem linijom manjeg otpora, pa nešto kontam da je lakše (i jeftinije, a u ovom trenutku mi je to jako važno) da se očisti protokomer, nego dizne ili rezervoar... A simptomi mi deluju dosta karakteristični, pogotovu što je potrošnja benzina prilično skočila...

Naravno, posle svega izmeriti koji pritisak nabija pumpa.
        Zar pritisak pumpe ne bi trebalo izmeriti pre intervencije, da se vidi da li je uopšte i potrebna?
        155+75=230
        VIVA LA VITA!!!

Comment

• Majstor BOB
          CBC Senator XXL
          • 27.04.2006
          • 340
          • Zemun

pazi ako loše vuče to može naravno biti milion stvari ali jedna od najčešćih je protokomer, regulator pritiska goriva, pumpa i dizne naravno ako imaš plin a ako nemaš onda ovo ranije. Jel imaš lambdu.. mada ona nije toliko bitna ovde, ona se stavlja kao šlag na tortu kad je sve ostalo ispravno što bi rek'o Dešimir...

Vidi protokomer, filtere, regulator, pumpa..

e.. i da... a kako ti je išao auto na benzin pre ovog unfala?
          Astra GSI

Comment

• 230
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2007
            • 775
            • Semberija

Dobro pa malo gore pa još gore pa onda skoro jedva...
            155+75=230
            VIVA LA VITA!!!

Comment

• Nigy
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2006
              • 921
              • BGD

Originally posted by 230
              Zar pritisak pumpe ne bi trebalo izmeriti pre intervencije, da se vidi da li je uopšte i potrebna?
              Da, to mi je promaklo napisati al' treba i posle da se vidi da nije pevnula.

Originally posted by Jovana
              Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• 230
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2007
                • 775
                • Semberija

Evo šta se desilo na parkingu 31.12.2007. prepodne.

Da sam zatekao počinioca, tako bi brega zasvirala...
                155+75=230
                VIVA LA VITA!!!

Comment

• 145
                  CBC Početnik
                  • 18.01.2008
                  • 1
                  • Bijeljina

Da ova alfa je perfektnost od auta, nenormalno mi se svidja ne samo boja nego komplet auto! 230 ne treba uvjek svaljivati krivicu na mladje, slucajno poznajem tvog brata (izuzetan vozac, bio sam prisutan kada je izbegao 99% sudar), i znam da lik umalo nije dobio lom zivaca kada je video branik! A ni za retrovizor nije kriv samo je bio fer prema kolegi..toliko o tome, a sto se tice problema sa vucom moje misljenje je da su se dizne zacepile, meni se to isto dogodilo nakon sto sam ugradio plin u svoju alficu... poludio sam dok ih nisam procepio!

Comment

• mishkom
                    CBC Senator XXL
                    • 07.08.2007
                    • 591
                    • N/A
                    • N/A

Znači definitivno su Alfe za vožnju po tepihu

Pazi smo jedno veče, ali jedno jedino, mrzelo me da idem do garaže, pa ostavio auto na parkingu, i to baš kod murije da se vidi sa njihovog prozora ako neko pokuša da ga. . . . . A inače živim tu blizu, i sutra dan imam da vidim kako je ogreban ključem sa vozačeve strane , hebem ti ljubomorne, sve bi ja to na kolac, a pošto nemam pajser od sada nosim bejzbol palicu sa sobom
                    Nije mnogo, ne vidi se, ali ja to vidim

mogu da mislim kako je tebi, ne želim to da osetim na svojoj koži, a još kad je Alfa u pitanju. . .

Prijateljski savet 230, pokušaj da se ne nerviraš, ja bi popizdeo

Comment

• Totti
                      CBC Član
                      • 27.01.2008
                      • 74
                      • Beograd i Stockholm

Lepa kombina te 155 u pearlwhite nijansi?Da li znas koji je kod te boje?
                      A one felne od vw ne mora da znaci da nepasu.bitna je razlika samo centra.A ovo 4x98 Alfe i 4x100 vw resavas specijalnim srafovima sa kragnom kako ih zovu.ja sam koristio za moju gtv6 felne 5x100 od Neke Toyote bez ikakvih problema,sa ovim srafovima.Set kosta oko 35-40 evra za 16 komada.
                      pozz.
                      Zivot pocinje sa 300km/h.

Totti

Comment

• 230
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2007
                        • 775
                        • Semberija

Boja je custom rađena, nema kataloški broj, a "recept" bi trebalo da ima lakirer.

Felge za sada čekaju bolja vremena, trenutno mi je u prvom planu farbanje 75-ice...
                        155+75=230
                        VIVA LA VITA!!!

Comment

Working...
                        X