bakara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

A zasto posle 15 minuta?
    To je kratko vreme da bi video nedostatak (toliko si ga vozio pre kupovine valjda, pa bi vec video ako ima nesto ocigledno), a ako si trazio pare nazad samo zato sto ti se nesto drugo vise svidelo to je losa fora.

Comment

• eki86
      CBC Član
      • 15.11.2005
      • 82
      • Bor

ma boli te uvo, daj slike te mazde

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Originally posted by zoranbg
        ovo vec drugi put cujem ,za kratko vreme na forumu...da ljudi kupe kola,sto bi se reklo pruze ruku i onda traze pare nazad.
        sta bi radio da si napravio ugovor..? i onda bi trazio pare nazad.?
        Naravno ostao sam duzan da ispricam pricu od pocetka...

Auto sam kupovao na auto placu (izostavicu ime mada sam ga nameravao napisati) gledao sam ga unazad 20tak dana, auto je bio policijski i vidno zapusten:
        osteceni branici, probusen hladnjak klime, celave gume, fale delovi enterijera, ali karoserija nije bila lupana, i mehanicki je bio ispravan...
        Cenili su ga 5500, sto sam ja procenio kao mnogo i nudio 5000 bez da proveravam sta mu fali ali sam bio grubo odbijen uz obrzalozenje da takav auto vredi preko 6000, sto i nije daleko od istine ali pod uslovom da je u pristojnom stanju a ne kao ovaj...Ponudio sam da oni srede klimu i platicu tih 5500 koliko traze, ostavio telefon i dao rok do 3 dana...
        Deset dana kanije me zove covek koji radi za njih i kaze da su spremni spustiti jos 200e i da dodjem da se dogovorimo.

Odlazim tamo uzaludno cekam gazdu koji se ne pojavljuje, rekoh da cu uzeti auto i odlazemo za posle praznika (1. maj, meni se ne zuri)

Vec tada vidim da je sve nekako lose krenulo...
        Posle praznika dolazim i sada kao cekamo fakturu iz subotice i ponovo odlazemo jos jedan dan...

Dan kasnije se pojavljujem sa parama u dzepu, potpisujem fakturu i dajem novac radniku (gazda opet nije dosao) i hocu da odvezem auto na tehnicki pregled koji se nalazi odmah pored placa.

Na zalost tehnicki ne radi, i ja sedam u moj "novi" auto da odem na drugi tehnnicki pregled, okrenem kljuc i....cvrc nista....okrenem ponovo...nista...jos par puta nista, ja besan...znam da sam kupio krs za sredjavanje ali treba da je ispravan...

Vracam se na plac (peske) i kazem da je akumulator mrtav i trazim drugi, radnik zbunjen zove gazdu da pita sta da radi...ja ponovim da samo hocu drugi akumulator. Gazda hteo da ispadne mudar pa preko telefona rece radniku da ga odguramo do elektricara, OK...odguramo, na kablove upali odmah, ali meni djavo ne dade mira i trazim unimer da izmerim napon, posto vidim da je akumulator iz prve ugradnje...

Napon punjenja 11v...e tu je bio kraj, znaci nije samo do akumulatora, kvar stvarno nije nikakav, ali za mene je dilema bila resena.
        Ako oni nisu mogli da srede auto da bar mogu da odem iz njihove firme onda ja imam puno pravo da uzmem svoje pare nazad!
        Ako je nekoga sramota da kaze da ga neko pravi majmunom, njegova stvar, ja sa svojim parama radim sta ja hocu...

Sve bi bilo u redu da su mi samo dali drugi akumulator, sto na nekoliko auto placeva rade kao pravilo kuce...

Jedini svetao trenutak zbog koga necu napisati ime placa, je bio kada me je sutradan pozvao jedan stariji gospodin i predstavio se kao (pravi) gazda i zeleo da cuje sta se to desilo, posto sam ja napravio citavu frku na placu...Njemu sam sve isto ispricao, ne sme da dozvoli da mu kupci izadju nezadovoljni, ako je njima stalo do 30e za akumulator meni je za mojih 5300 jos vise, porucio sam da im ja vise necu doci nikada, makar mi tog megana dali i dzabe...ipak nekako smo ipak izgladili nesporazum i verujem da ce nesto preduzeti da im se to nedogodi opet...

Dok sam pricao sa njim ja sam se vozio u mojoj mazdi 323 DITD...
        pozdrav

Comment

• greywiendog
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 421
          • Stara Pazova

Svaka cast! Tako treba... nego sto se tice odrzavanja, skoda bila skupa a megane i mazda nisu u istom rangu?
          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

auuu kakav horor ... pa to nesme da se sesi ni kad kupujes auto za 1000 evra.
            na placu takav dresh cccccccc.
            ja mislio da si ti kupio od nekog coveka...za te pare nisi trebao da mu pridjes na 10 metara a ne da ga kupis... ... dobro je sto si se otarasio bede

ajde pricaj o mazdi ,slike cena itd....
            ili ako si vec otvorio novu temu daj link
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• greywiendog
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 421
              • Stara Pazova

Ta pojava je na placevima toliko cesta da niste svesni! Imao sam slicnu situaciju sa jednim Fiat Paliom pre neke 3 godine!

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Sta je tu cudno? Svaka roba ima svog kupca, pa je tako i sa automobilima.
                Neznam samo otkud nekom ideja, da kupuje auto u opisanom stanju, koji je jeftiniji nekih 600-700E od skroz ispravnog auta?
                Treba da postoji dobar razlog za to, koji je "tezak" bar 1/3 cenu ispravnog automobila, pa da se nekako isplati.
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• bakara
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2005
                  • 977
                  • nBGd

Originally posted by IvanT
                  Neznam samo otkud nekom ideja, da kupuje auto u opisanom stanju, koji je jeftiniji nekih 600-700E od skroz ispravnog auta?
                  Mislio si reci:
                  otkud bakari ideja, da kupuje auto u opisanom stanju...

Vidim da ste skontali da je auto krs, nije bio krs vec je bio spolja kako bih rekao neugledan, ali:
                  Nigde udaran, prva farba, sva stakla citava, kilometraza nije vracana, kaisevi spaneri i ulje promenjeno, svi filteri novi, kocnice i amortizeri i delovi trapa i auspuh novi sa sve nalepnicama. To je bilo vozilo francuskih pandura (ne saobracajaca) i nema dileme da nije bilo odrzavano kako treba...

Vi ga ne bi kupili?

Evo slike pa procenite (upss...vidi se ime firme , slucajno je majke mi )

pozdrav

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Originally posted by greywiendog
                    Svaka cast! Tako treba... nego sto se tice odrzavanja, skoda bila skupa a megane i mazda nisu u istom rangu?
                    Rekao bih da je za megane jeftinije odrzavanje nego za skodu, bar sam takav utisak stekao kada sam se raspitivao za neke cene...

Sto se mazde tice to tek treba da vidim, kupio sam je od prvog vlasnika sa pravom kilometrazom i servisnom knjigom i sto je meni mnogo bitnije auto nije iz uvoza (ima i tatu i mamu). Isao sam danas da pitam posto su filteri za nju i vidim da bas i ne mogu svugde da se kupe ali recimo mann filter za ulje i vazduh je navodno (posto ga nemaju) jeftiniji nego za skodu...

Posle sam otisao u ovlasceni servis gde je i servisiran (profil) i video listing svih izvrsenih popravki na mazdi, ali sam i video da se cene filtera razlikuju drasticno...

Sto se fabie tice, pocelo je mnogo para da odlazi na njeno tekuce odrzavanje a uz sve to je nama premali auto posto smo pre sedam meseci dobili jos jednu cerkicu pa sam jednostavno odlucio da je prodam i za te novce kupim malo veci auto, na umu sam imao i jeftino odrzavanje, ali sta ce biti od toga videcemo...

Slike mazde nemam jos, jednostavno kasno dodjem kuci pa ne stizem da je slikam ( za 3 dana presla preko 300km)
                    pozdrav

Comment

• greywiendog
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2006
                      • 421
                      • Stara Pazova

Mislim da nisi pogresio sto nisi uzeo megane jer mi se ovaj bas nesto i ne svidja! Ja sam mislio da pricas o novom Megane jer sam vidjao na nekim placevima, bele, sa 3-vrata i sa haubom koja kao da nece da se zatvori dobro za nekih 5500evra

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

hocemo slike mazdeeee....

Comment

• bakara
                          CBC Senator XXL
                          • 29.01.2005
                          • 977
                          • nBGd

Eh...ja zaboravio, a i ruzno je vreme pa nikako da je pripremim za slikanje.

Bice ovih dana obecavam...
                          pozdrav

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Znaci da se bezbrizno vozikas cim si zaboravio

tako je to kad vozis japanca

Comment

• Darko
                              CBC Senator XXL
                              • 29.03.2005
                              • 528
                              • Beograd

Nov auto - nova tema, da se ne truje ovo za dzabe. Hvala.

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Mazda, Mazda, Mazda
                                Btw koji model PFL (prefacelift) ili FL (facelift) ?

Comment

Working...
                                X