bakara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Pa polako se skupljaju mazde na forumu, sad nas ima jedno petnaestak , daj te slike da vidimo masinu.

Comment

• bakara
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2005
      • 977
      • nBGd

Originally posted by Vocko
      Mazda, Mazda, Mazda
      Btw koji model PFL (prefacelift) ili FL (facelift) ?
      Pa jos se ne razumem toliko u mazde, trazeci po netu vidim da je to poznatiji model kao BJ ili protege
      Mazda mi je stalno prljava jer stalno radim...
      ali evo bar nesto:
      pozdrav

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Zadnji i prednji branik su dosta izgrebani i ima par ogrebotina po bokovima koji bi se trebali srediti.
        pozdrav

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

To je Mazda 323S (FL, BJ), proizvodi se od 2001 sa takvim izgledom (pre je su farovi i migavci bili iz 2 dela), poznata u USA kao Protege.
          Moj otac ima 323F (FL, BJ) isto bele bojem sa istim ratkapnama i isto nema maglenke , poznata u USA kao Protege5.

Daj malo vise informacija o samom autu.

@JNC - Kako je krenulo i klub cemo da pravimo

p.s. www.club323f.com ; www.clubprotege.com ; www.imazda.com ; www.protege323.com ; www.mazda-hr.com/forum

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Pa Vocko da znas, ja vec izvesno vreme razmisljam o tome, pa sam bas mislio da potegnem tu temu, kad mogu svi ovi ostali, da i mi registrujemo nas.

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Originally posted by Vocko
              Daj malo vise informacija o samom autu.
              Pa bolje da sam ja trazio vise informacija od tebe, ja jos uvek ne znam mnogo o ovom autu...
              LM, u pitanju je mazda 323 ditd 2.0 16v sa 74kw, u odnosu na prethodnu fabiju dosta je siromasno opremljena ali ima opet sve sto treba:
              servo, abs, klima, podizaci i el. retrovizori, ali sudeci po manualu ovakvi modeli umeju biti izuzetno dobro opremljeni, tako da je u poredjenju sa tim moja gola ko pistolj
              Mazda je udobna, malo trosi i ono sto je mene naprosto odusevilo izuzetno pregledna, mnogo preglednija od fabije koja je manja od nje...

Ono sto mi se ne svidja na njoj je kvalitet boje, i trazeci na netu vise podatako o njoj negde sam procitao da su tih godina imali dosta reklamacija no boju, a cini mi se da nema ni pocinkovanu karoseriju i da joj je samo patos izuzetno dobro zasticen...
              Da neko ne shvati pogresno, nema nigde rdje ali antikorozivna zastita nije kao kod evropskih proizvodjaca.

Sve u svemu, izuzetno sam zadovoljan kupovinom mazde, a takodje mi se cini i da troskovi odrzavanja ne bi trebali biti veliki, za sada deluje jeftinje i od male fabije...
              pozdrav

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Svi stariji japanci izgledaju siromasno iznutra, cak i ako su opremljeni sa isto opreme kao evropljani.
                Sto se tice limarije... Varirao im je kvalitet i to podosta, znam primerke koji nemaju tacku rdje, a opet znam neke kojima je zamenjeno dosta toga u garantnom periodu.
                Troskovi su normalni, nisu preskupi, a ne mogu reci ni da su jeftini.

Anyhow vidim da si sa nBg-a... tj da smo u kraju, pa bismo mogli da se vidimo ?

edit: neformalno okupljanje Mazdasa mozda ? sad mi pade napamet
                edti2: menjaj avatar

Comment

• JNC
                  CBC Senator XXL
                  • 19.12.2006
                  • 1332
                  • Beograd

Bakara kao sto vidis Vocko zna o Mazdama dosta, ali tu mu je cale, koliko sam ja skontao maher, pa je samo produzio tradiciju , a sto se tice skupljanja nas sa Mazdama, sad je Cannon skup u nedelju pa bi mogli jos neki da se prijave, ako nista mozda da dodju do Intera kad se skupljamo za skup da se bar vidimo na kratko i da malo popricamo uzivo o kojecemu .

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Originally posted by bakara
                    u odnosu na prethodnu fabiju dosta je siromasno opremljena ali ima opet sve sto treba:
                    servo, abs, klima, podizaci i el. retrovizori, ali sudeci po manualu ovakvi modeli umeju biti izuzetno dobro opremljeni, tako da je u poredjenju sa tim moja gola ko pistolj
                    a sta je to fabia imala sto mazda nema i koja je to jos oprema koja se ugradjivala u tu mazdu?

mislim, glavne stvari si naveo da ima... mozda ti je krivo sto nema tempomat, grejanje sedista ili sta?

P.S.ocemo sliku untrasnjosti, ocemo sliku unutrasnjosti...

Comment

• bakara
                      CBC Senator XXL
                      • 29.01.2005
                      • 977
                      • nBGd

Originally posted by Marko001
                      a sta je to fabia imala sto mazda nema i koja je to jos oprema koja se ugradjivala u tu mazdu?
                      Eh sto volite da podcenite skodu, navescu samo opremu koju je moja fabia imala a moja mazda sada nema (ali zbog toga me ne boli dusa ):

-podesavanje volana po dubini i visini
                      -grejanje sedista sa podesavanjem temperature
                      -board computer
                      -asr
                      -esp
                      -podesavanje sedista po visini
                      -alu felne
                      -progresivni servo volan
                      -grejanje retrovizora
                      -sva cetiri podizaca
                      -centralno zakljucavanje na dugme iz kabine, sa blokadom zadnjih prozora
                      -sedista od velura
                      -maglenke
                      -hladjenu ili grejanu kasetu (frizider)

Mazdinu opremu sam gore nabrojao...kao sto vidite prilicno skromno u odnosu na ono sto sam imao...

Eto ovo na brzinu, a sigurno sam nesto i propustio...Naravno bolje opremljena mazda ima opet sve ovo sto sam imao na fabiji plus recimo senzore za svetlo ili kisu radio, CD sa navigacijom i slicne stvari...sto se kod fabije nije moglo dobiti ni uz doplatu.
                      pozdrav

Comment

• bakara
                        CBC Senator XXL
                        • 29.01.2005
                        • 977
                        • nBGd

@Vocko i JNC
                        Sto se okupljanja tice ja sam uvek za...
                        BTW: sta je inter?
                        pozdrav

Comment

• Timothy Leary
                          CBC Senator XXL
                          • 23.04.2006
                          • 439
                          • Beograd

Parking iza interkontinentala.....

Comment

• JNC
                            CBC Senator XXL
                            • 19.12.2006
                            • 1332
                            • Beograd

Pa pazi ipak je razlika u godistu izmedju mazde i skode, sad se stavlja standardno mnogo vise nego sto je islo nekdad, ali ja mislim da se neces pokajati.

Nego sta je to bilo tako bas skupo na fabiji(mislim, znam da nemci sada deru za odrzavanje) da si bas zbog toga prodao auto. Naravno sa mazdom ces mnogo bolje proci i po pitanju pouzdanosti( moje skromno misljenje da me sad neko ne stavi na krst ) iako je auto stariji .
                            A za inter je Timothy Leary reko, znaci parking ispred hotela Intercontinental, nemoze da se promasi .

Comment

• bakara
                              CBC Senator XXL
                              • 29.01.2005
                              • 977
                              • nBGd

Pa i nije neka razlika u godistima tj. fabia je bila prvi model koji se pojavio januar 2000 godine a mazda je decembar 2001 godine, znaci mazda je skoro 2 godine mladja...

Nisam ja fabiu prodao samo zbog skupog odrzavanja vec i zbog toga sto mi se porodica uvecala za jos jednog clana, a fabia mi je jednostavno premala da se vozi nas cetvoro a jos da stavim i kolica i jos neku stvar...
                              A ako uzmem u obzir da cesto znam da predjem po 100km vozeci se po gradu, onaj ko je vozio fabiu zna kako se nazuljaju kolena.

Sto se tice cene odrzavanja, za sada bih rekao da je mazda skoro duplo jeftinija, naravno poredjenje ne vrsim sa ovlascenim servisima (tu deru i jedni i drugi).
                              Druga stvar je sto je mazda nekako mnogo jednostavniji auto, recimo za zamenu filtera vazduha dovoljno je otkaciti 2 osiguraca i rukom izvuci filter, a na fabiji treba skinuti poklopac motora i odviti brdo toraks srafova...
                              Jedina cudna stvar na mazdi je sto je potrebno stelovanje ventila na svakih 30k km, to sam zadnji put radio na felicii 1997 godine...
                              BTW: zna li neko koliko kosta to stelovanje ventila?
                              pozdrav

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

Originally posted by bakara

-grejanje sedista sa podesavanjem temperature
                                -board computer
                                -asr
                                -esp
                                -podesavanje sedista po visini
                                -alu felne
                                -progresivni servo volan
                                -grejanje retrovizora
                                -sva cetiri podizaca
                                -centralno zakljucavanje na dugme iz kabine, sa blokadom zadnjih prozora
                                -sedista od velura
                                -maglenke
                                -hladjenu ili grejanu kasetu (frizider)
                                fabia da ima sve ovo

narocito me cudi esp, asr, grejanje sedista, frizider...

Comment

Working...
                                X