Renault laguna 2,0i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Renault laguna 2,0i

E ja se ponovio i nadam se da cu zadrzati ovaj auto.Renault 25 je presao u vlasnistvo brata(zao me da ode iz familije) a ja sam pazario lagunu.1998ccm,83KW,presla 168000km,1998.godiste,karavan.Ima ugradjen gas sa toro bocom(nisam zadovoljan nekim detaljima.Glupo odradjeno sa elektroventilom da gluplje nije moglo ali ispravicemo gresku).Od opreme ima servo,abs,elektropodizace prednjih prozora,elektropomicne retrovizore,bord kompjuter(govorni),digitalnu automatsku klimu,airbag za vozaca,maglenke(koje nesto nece da rade).Kupljen je od coveka koji ga je vezao 2004.godine.Dobio sam komplet dokumentaciju od dana ulaska u zemlju preko carine do registracije i provere u SUP-u itd.Ima kandzu(i dokumentaciju za istu).Ocuvanosti servis:Uradjen je veliki servis-kaisevi,spaneri,filter za ulje,ulje,novi diskovi i plocice.Treba zameniti filter za vazduh i svecice.Zadnje gume nisu bile najbolje,prednje-dobre.Rezervni tocak-nikad montiran.Kederi na autu malo pohabani,instrument tabla nije funkcionisala pa je zamenjena.To je sve odradio prethodni vlasnik.Malkice je plastika neodrzavana pa sam u drugoj temi vec dobio neke predloge kako da istu ocistim pre nego sto je isprskam neki mkok-pit sprejom.Motor dobro vuce i na gasu,ne trosi ulje.E sad,maneesna solja amortizera treba da se zameni(u BG-u se tako nesto i ne oseca na putu ali kod mene u kraju lupa).Treba da se ispitaju trapovi da se vidi treba li jos sta da se zameni(spoe,krajevi,kugle itd).Prednje desno krilo je farbano a cini mi se i hauba mada nije lose uradjeno(to je verovatno radjeno jos u inostranstvu.Alternator kao da se malkice cuje-da li treba remontovati t.menjati lagere,videce se.Sve u svemu,auto nije los.Cene se krecu za ovo godiste i opremu isl.od 5000 do 5800 evra.Mene je kostao 5000 i sa nekim ulaganjima mislim da nece vise od 5400-5500evra.

Samo te slusam i pitam se dokle ces?
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Renault laguna 2,0i

Lepo, lepo. Cestitam, i nek te dugo sluzi.

Koliko trosi plina po gradu, jesi li stigao da izmeris?

Comment

• nikolapanic
      CBC Senator XXL
      • 16.10.2005
      • 657
      • Petrovac

Prethodni vlasnik mi je rekao da mu je na otvorenom(on zena i dva deteta) sa ukljucenom klimom trosila 9,5litara TNG-a a po gradu do 14litara sa klimom.Meni je na otvorenom potrosila manje od 10l sa ukljucenom klimom ali merenje nije bilo najpreciznije pa cu videti jos malo da je vozam,pa javljam

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

Prelep auto,mnogo mi se svidja.Nego reci mi koji je udobniji r25 ili laguna?

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

Nema udobnijeg od 25-ice.Cak ni safrane nije tako udoban kao R25

Comment

• Milorad90
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2007
            • 975
            • Beograd

Pretpostavljao sam da ces to reci.Kad se provozas u 25-ici,nijedan auto mu posle nije ravan.Cak je i moj r21 udobniji od lagune.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Pazi od dobre lagune 21inica nije udobnija. To znam iz licnog iskustva...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• nikolapanic
                CBC Senator XXL
                • 16.10.2005
                • 657
                • Petrovac

E sad,da li zato sto je francuz pa jos RENAULT,brzo sam se navikao na udonost u laguni.Jeste manja po prostoru unutra ali nije neudobna ni najmanje.Zadovoljan sam udobnoscu(bez uporedjivanja sa 25-icom).Potrosnja je oko 11,5 litara za sada mesovite voznje sa periodicno ukljucenom klimom.

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Sa veeelikiim zakašnjenjem sam video ovu temu, zato ovako kasno odgovaram. Da li još uvek voziš ovu lagunu? Prema fotografijama, teško da ovaj auto može da bude 1998. godište, ako nije nešto menjano. Prvo, te godine se već prodavala laguna phase 2, sa drugačijim farovima, a već 1996. su imale drugačiji font na natpisu laguna pozadi.

Da li si gledao godište na staklima auta?

Inače, vozim lagunu karavan, 1997. godište, 1.8 motor, prezadovoljan!

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Od maja meseca 1998.godine se proizvode lagune phase II o kojoj ti pricas.Laguna koju ja vozim je 1998.godiste po svim papirima ali su neki delovi proizvedeni i ranijih godina(stakla su 1997.a nemoguce da je bas sva stakla menjao).I mene je to bunilo u pocetku i bilo mi krivo ali sam digao ruke od toga i sad se vozim

Comment

Prosto se odusevim kad vidim da neko voli francuze, a jos se vise obradujem kad vidim da je neko kupio dobrog francuza!

Nek' te u zdravlju sluzi!

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by nikolapanic
                        Od maja meseca 1998.godine se proizvode lagune phase II o kojoj ti pricas.Laguna koju ja vozim je 1998.godiste po svim papirima ali su neki delovi proizvedeni i ranijih godina(stakla su 1997.a nemoguce da je bas sva stakla menjao).I mene je to bunilo u pocetku i bilo mi krivo ali sam digao ruke od toga i sad se vozim
                        Ma, normalno! Nisam te ja to ni pitao da bih ti kvario sreću nego zato što me je privukao logo "laguna" na vratima prtljažnika. Na mojoj (a proizvedena je 1996.) je font kao na phase 2.

Inače, viđao sam (najčešće na Bubanj potoku) lagune sa izbrisanim godištem sa prozora... Najgora varijanta je bila jedna koja se prodavala kao 1999. godište, a po komandama klime i još nekim detaljima auto nije bio noviji od 1995. godišta. Naravno, godine na staklima izgrebane (i to vrlo nepažljivo), motor opran, auto poliran, kilometraža - čuvenih 120.000km!

Comment

Working...
                        X