Nisam stigao juce da te pitam, kako se ponasala mazda pre nego sto si otkrio da ima problem sa ventilima?
I jos nesto:
pricao si da si menjao kaiseve na mazdi i da si to platio oko 180e...
Zadnji put kada sam bio u profilu trazio sam da vidim sta je sve promenjeno prilikom zamene zupcastog i momak koji tamo radi mi je skrenuo paznju da je jako vazno da bude zamenjen neki hidrozatezac koji kosta oko 15k dinara, kod mene je to zamenjeno na 90k...
Oko tog hidrozatezaca sam cuo jos na par mesta da je izuzetno bitna stvar, i bilo bi dobro da to proveris.
Mislim da ima i tekst o tomo na hrvatskom mazda forumu, ali sada ne mogu da ga nadjem...
U svakom slucaju proveri to.
Auto je otisao u servis zbog redovnog stelovanja ventila, onda je ustanovljeno da prethodni vlasnik nije nastelovao ventile u roku predvidjenom za to (auto je presao ~60k od prethodnog stelovanja).
Znaci preskoceno je jedno stelovanje i doslo je do ostecenja bregaste i jedne klackalice.
Zamenje su dve klackalice, bregasta i kada je vec bio otvoren, zamenjeni su i semerinzi.
Nisam stigao juce da te pitam, kako se ponasala mazda pre nego sto si otkrio da ima problem sa ventilima?
I jos nesto:
pricao si da si menjao kaiseve na mazdi i da si to platio oko 180e...
Zadnji put kada sam bio u profilu trazio sam da vidim sta je sve promenjeno prilikom zamene zupcastog i momak koji tamo radi mi je skrenuo paznju da je jako vazno da bude zamenjen neki hidrozatezac koji kosta oko 15k dinara, kod mene je to zamenjeno na 90k...
Oko tog hidrozatezaca sam cuo jos na par mesta da je izuzetno bitna stvar, i bilo bi dobro da to proveris.
Mislim da ima i tekst o tomo na hrvatskom mazda forumu, ali sada ne mogu da ga nadjem...
U svakom slucaju proveri to.
1. Sto je najgore kod dizela se nesto i ne cuju ventili - znaci ponasala se normalno. Otisao sam na servis jer sam presao 30.000 od kupovine. Jedino sto raniji vlasnik (najverovatnije) nikada nije stelovao ventile.
Posledica: Na jednom bregu kanal od skoro 2mm, a na drugom bregu ostecena povrsina.
Trosak: nova bregasta 120 eura, 2 klackalice 70 eura.
2. Hidrospaner je promenjen 2 meseca pre nego sto sam je kupio.
Comment