My 323F DITD, 74 KW, IX/2001

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Re: My 323F DITD, 74 KW, IX/2001

Ajmo prvo da pocnemo sa malo interesantnih cifara napravljenih u 2 dana...

Red u povratku iz HR, na granicnom prelazu Tovarnik tj. Sid sa nase strane. Kao u stara "dobra" vremena za Makedoniju, Grcku, benzin...
    Ovo je manji red nego onaj na Batrovcima, tamo je bio par kilometara, mahom sve Turci.

A ovo je test fitting novog stylerskog dodatka sa kojim se dobija izmedju 5 i 7ks

Pre

Posle

Mora par sitnica malo da se obradi da bi stajalo kako treba, ali mnoooogooo lepse izgleda.
    U pitanju je zadnji brisac za Mazda6 karavan. Za nijansu je kraci od ovog sa 323F, ali se po forumima pise da mnogo bolje brise od fabrickog i da se razlika u sirini brisaca, prakticno, ne primecuje.

Nadam se da uskoro par sitnica da legne na auto, ali otom potom.

edit:
    Uporedo oba brisaca

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Dobar ovaj tuning , lepsi novi nema sta.

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

dobro joj stoji, gde si to uzimao i ima li nesto za sedane?
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Narucio iz Austrije, a kada na sedanu izraste zadnji brisac onda ce biti i za njih

U toku sam "istrazivanja" jos nekih "uniZveralnih" modifikacija za BJ, pa cu da obavestim sta je u planu

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

u ala si mi pametan za univerzijadu pitao sam za spojler a ne brisac a brisac btw se moze ubudzi kad ima logan sto ne moze mazda

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Koji spojler? Ovaj na gepeku? Nisam ga naknadno kupovao, tako je Nikola kupio auto.
              A sto se tice sedanke ima fabricki sa Protege ES (sa stop svetlom) za oko 170$ + carina

Comment

• RedboX
                CBC Senator XXL
                • 28.11.2006
                • 1537
                • Novi Beograd

ja celo vreme gledam u spojler
                a o ovome sam ja ostvio diy na nasem i hr sajtu da se moze skinuti sa 6 tice jos davno eto ti ga uradio uzivo btw moze i ona opcija sa ruckom brisaca sa 6 tice pa je bolje podesavanje intervala.

jel imas neki link za ovaj spojler za protezu?

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Ebay, a P5 nemaju podesavanje brzine, 323F ima.

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Usled starosti akumulatora i moje nepaznje desilo se sledece, naravno u nedelju kada niko ne radi

A posto je ovo Srbija, ubedjivali me ljudi da nigde necu naci odgovarajuci akumulator, vec da uzmem da budzim Black (White) Horse, Varta, Banner, Bosch, Energizer... Svi ovi akumulatori staju po duzini i/ili sirini, u zavisnosti od kapaciteta, ali ne i po visini. Najvisi je bio 205mm sto je oko 20mm nize nego sto staje u Mazdu i onda imate problem kako da ga fiksirate.

Posto sam perfekcionista koji ne voli da budzi, ako za tim zaista nema potrebe, a u vecini slucajeva nema, vec je samo pitanje strpljenja i koliko ste voljni da se pomucite... Zbog moje greske u koordinaciji leva ruka, desni dzep tj levo-desno, umesto da se vozim jos juce, morao sam da cekam danas, posto mi je stigao akumulator sa obrnutim rasporedom klema.
                    Od pre 1,5h smo ponovo u voznom stanju, probudio me decko iz kurirske sluzbe, srecom sa lepim vestima
                    Sada je u Mazdi Exide (gajim ljubav prema ovoj firmi zbog Optima serije) akumulator od 70Ah, kao sto pise u knjizici, sa visinom od 222mm , koji je legao kao budali samar

Ako mislite da je ovo skupo resenje, varate se.
                    Cena akumulatora je 7650din, sto je u rangu cena gore pobrojanih, a nema nikakvih problema sa montazom i gubljenjem vremena na budzenje. Potrebno je samo "podigni, spusti i zasrafi" - odnosn plug 'n' play.
                    Akumulator je kupljen u Andreja d.o.o., posto nisam znao ko su im dileri u Beogradu, a i za prethodnu Mazdu sam bio narucio direktno od njih. Kurirskom sluzbom stize vec sutradan na kucnu adresu i moram ih pohvaliti da mi nisu naplatili slanje, posto je doslo do nesporazuma oko strane na kojoj se nalazi pozitivna klema.

3 dana bez auta... Mnogo, narocito kada ni bicikl nije u funkciji

Comment

• amavrenski
                      CBC Senator XXL
                      • 08.08.2008
                      • 306
                      • Zrenjanin

pa i kod mene treba vislji akumulator, koliko sam skontao. medjutim, ja sam na ovaj nas domaci, stavio letvicu sa strana od 2 cm i super stoji , ne ljulja se i ne skace. a nisam iskreno ni znao da postoje razlicite visine akumulatora za auta. mada mi je bilo cudno zasto kad sam montirao, sam morao da podmecem, ali...

btw, jel ima nesto tako slicno sa brisacima i za f-icu BG?

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Krajnje nenadano i nicim izazvanim desila se neverovatna promena

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

Kupio si felne kod autoelektricara

koja si ti riba

ajd sad ozbiljno gde, kolko eur, kolko inca ajde ajde...

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Fabricke 15" za BJ (k'o sto se vidi na slici), 4+1 kom, sa gumama.
                            Uzeo, veorvali ili ne, kod Deska, za 28x10. Da sam se natezao mozda je moglo i nize, al' sam i ovako dovoljno spustio cenu sa prvobitne. Ja - zadovoljan

Samo se sad vidi koliko fali, barem, -30mm. Ko ce sad i za to pare da skuplja...

Comment

• melcer
                              CBC Veteran
                              • 04.03.2009
                              • 174
                              • Progar

lepo, lepo

Comment

• RedboX
                                CBC Senator XXL
                                • 28.11.2006
                                • 1537
                                • Novi Beograd

sta te boli uvo sad si offroad

Comment

Working...
                                X