Mislim da si pogresio. da nije autoskola u pitanju. Zeleno L ima skoro svaki drugi teretnjak, plavo L je autoskola.
Punto HGT + ChipT 150+ HP
Collapse
X
-
Auto je danas odvezen kod majstora!!!
Zaključeno je da ništa od šasije nije iskrivljeno.
Stavlja se nova hauba, branik, far, blatobran, plastični podblatobran i boca za brisače!
Sad sam u fazi traženja delova. E tu su nastali problemi: Naime na par mesta
sam našao nove delove koji su nerealno jeftini (npr. AP Sport 250eur)
što se ispostavilo da us delovi iz Turske i sa Tajvana!!!!
E sad sam našao u Šapcu lika koji rasklapa Fiate i nudi mi polovne ove delove u extra
stanju za 350eur!
Od zvaničnog uvoznika Fiata za BiH čekam profakturu za delove koja će po njihovim
rečima najverovatnije iznositi preko 650eur (pa ću nju priložiti osiguranju na naplatu)
Danas sam dobio i policajski zapisnik pa sve sutra nosim u osiguranje i onda sledi čekanje i
čekanje i čekanje na isplatu!!!!
Ako ima neko nekakvo iskustvo oko navedenih varijanti za delove pomoć je dobrodošla
Comment
-
-
Originally posted by KanarinacPa i nije tachno.
Originally posted by KanarinacTe kopije delovi su krsh prvo shto nishta ne pashe lepo,drugo sama izrada i nije neka.Bolje uzmi polovan original deo i ne razmishljash.A plus mozhda i u boji nadjesh...
Ne pricamo o bitnim delovima mehanike, vesanja ili motora. Pricamo o obicnim limovima kojima je jedina uloga da se slome i zguzvaju kad zatreba.
Comment
-
-
brate djelovi o kojima ti govoris se zovu "spurious parts" vecina ih se pravi u indiji i turskoj u zadnjih par god i za te pare uopste nisu losi, kada su u pitanju djelovi skoljke naravno kao hauba, blatobran, branik itd. Ukoliko govorimo o djelovima suspenzije ili motora isl onda ide vec druga prica.
Ja sam popravio vise vozilica takvim djelovima i nikad, ponavljam, NIKADA nisam imao problema sa njima, u pitanju su bili rover 2xx, dve honde civic eg i ek, megane, 306, golf. Na civicu EG-u mi je trebalo vise vremena da ustimam blatobran, zmigavac i branik, kada kazem "ustimam" mislim na APSOLUTNO PERFEKTNE linije. Trebalo mi je extra pola sata posla u odnosu na cjelokupan rad. Na ostalim gore navedenim autima je sve islo glatko i bez problema.
Poenta je, ako uzmes spurious djelove moze da se desi da neki dio nije perfektan, ali ne radi se tu o 5cm nego mm, i svaki majstor bi to trebao moci ustimati perfektno... ako mogu ja a nisam niti limar niti mehanicar po zanimanju onda moze i majstor, ako mu je stalo do tvog posla naravno a trebalo bi. Isto tako, neki od tih djelova su original samo skartirani, da li zbog extra rupe za saraf ili su napravili extra liniju u duzini od 3cm recimo dole na sklopu gdje se blatobran spaja sa pragom itd itd, ali sta te briga, svedno ces ga farbas znaci treba ti 20 min da zakrpis tu jednu extra rupu za saraf prije farbanja ili sta ti ja znam.
Evropa je puna tih djelova i apsolutno ih svi koriste, i ljudi su u pravu, sto da ne, ne zavisi ti struktura auta od njih i ako ti treba extra 20 min da ih nastimas neka bude tako, majsor ce ti svedno dati kvotu/cijenu prije nego i pocnes ista raditi, tako daa.. stvarno ne vidim zasto ne. Znaci kada su u pitanju takvi djelovi uzmi sto jeftinije bili oni spurious, original ili polovni. Bolje te pare potrositi na extra dobro farbanje/lakiranje/sjeniranje jer koliko kuzim neces lakirati citavo auto sto i nema potrebe.
BTW, blatobran za golfa vr6 sam platio 20eura i bio je sto se kaze "perfect fit" !!!
PS. nisam ljubimac fiata ali ovaj tvoj puntac izgleda sasvim ok, nadam se da ide i lezi kao sto izgleda tj kao sto je izgledao prije udesa. A da li ti je filter original blitz ili ne znaces kod prvog ciscenja. S obzirom da si ga toliko platio moze biti bude original. Gore navedeni blitz link sadrzi top of the range filtere "rated for over 1000hp" tako da to nije nikakvo mjerilo jer prave oni i jeftinije aplikacije, samo i dalje mislim da si mnogo platio taj filter iako je ebay.
Comment
-
-
S obzirom da mi je dobar drugar limar znam o chemu pricham.
Dakle nekoliko puta ne udaran auto ili malko chuknuto krilo,ili puknut branik i sl, gde nije bilo potrebe za razvlachenjem,i sl.Uzme chovek te kopije da zameni.Ono nema veze s mozgom.Prvo lim je tanjii od fabrichkog drugo sve mora ponovo da se pasuje.
A to shto kazhem da nije tachno mislim na tu konstataciju da fiat ima fabriku u Turskoj.Ok ima je ali ti delovi ne dolaze iz fabrike.U sv sl uvek sam ,shto se bar limarskog dela tiche, pre za dobar polovan ali origigi deo nego za novu kopiju.
Comment
-
-
Originally posted by KanarinacS obzirom da mi je dobar drugar limar znam o chemu pricham.
Kada su u pitanju bitni delovi sasije, motora, mehanike, vesanja i slicno, tu ne razmisljam, uzimam samo provereno i originalno, ali za ove limove bas me zabole da dajem sulude cifre ovlascenom deracu ili da kupujem koznasta na otpadima po ne tako niskoj ceni.
Comment
-
-
Originally posted by KanarinacS obzirom da mi je dobar drugar limar znam o chemu pricham.
Prvo lim je tanjii od fabrichkog drugo sve mora ponovo da se pasuje.
S obzirom da sam neke od gore navedinih auta odradio pod njegovim nadzorom a kasnije ostale samostalno a svaki je prosao njegovu inspekciju, mozda i znam o cemu pricam, ali mozda.
Bilo kakvo ispravljanje/popravljanje bilo kog dijela auta bili oni jeftini azijski ili original mora svedno se opet pasuje.
Tanji lim? pa sta ima veze, ne utice mu na sigurnost, ne na autima ovih godista i ove klase i dok god su blatobran, branik i hauba u pitanju. Razvlacenje? pa ako je udarac takav da auto mora se razvlaci ne bi ga ni dva originala stavljena jedan preko drugog spasili u tom slucaju od razvlacenja.
Punto 150ks, prednja vuca? Skidanje tezine sa nosa auta pa makar to bilo i minimalno i na ovakav nacin, meni licno bi to odgovaralo. BTW, honda civic ima tanje original panele od svih ovih azijskih djelova za evropska auta josh od '86 god. BTW x2, zaboravih gore da napisem kada si spomenuo polovne djelove u istoj boji, ako nadje polovne djelove da su u istoj boji a jeftiniji od ovih spurious sa farbanjem, pa ne treba biti pametan da se zakljuci da je to rijesenje.
S obzirom na obzir, daleko od toga da ulazim u to ciji je drugar bolji limar, bog, kralj, prvak u skoku u dalj, to me ne interesuje. Malo natezanja i razmjene misljenja nikada nije na odmet, sta ce covjek na kraju da uradi je sasvim njegova stvar, naravno, tako da nemoj/te me shvatis kao da se prepirem/o, cisto iznosim/o svoje misljenje.
Comment
-
-
Ma svako ima pravo na mishljenje.I isto to sve mogu da kazhem tj da sam njegov rad video mali milion puta i shta je sve radio i pegla i od chega je pravio auto.Ali takodje sam ga chuo mnogo puta kako te kopije nemaju veze s vezom.Mislim chak da i kad smo merili haubu od punta I ispala je kraca sa svih strana za po par mm shto nije malo.Onda nosachi fara se uopshte ne gadjaju sa nosachima na origigi faru itd.
Al dobro na njemu je da odluchi shta je za njega najbolje...
Comment
-
-
Stigao predračun za orginalne nove delove:
Slika govori bolje od reči
Cene su naravno u konvertibilnim markama. 1 EUR = 1,95 KM
U konsultacijama sa majstorom dogovoreno da se nipošto ne uzimaju novi delovi
ako nisu orginalni, jer znaju drastično da ostupaju u dimenzijama, a lim od kog
su napravljeni je blagi užas!!!!
Tako da je verovatno pravac Šabac i kupovina orginalnih polovnih delova.
Comment
-
Comment