A uveren sam da HGT i u stock varijanti ide bolje od VTS, i ako gde može da
izgubi to je jedino 402m, zbog veće težine u odnosu na Saxo!!!
Ne bih se složio, a pogotovo po krivinama nema šta da traži.
A ne znam koliko su ti merodavni komentari ovakvih likova:
I've had a race with a WRX, and it could not get away, and my HGT is standard, and I'm not telling porkies. I know the owner of it, and he asked I had NOS or something, and guess what, he thought it was a 1.2 16v no!
da ne offujem temu mnogo, ali za mene je vts izmislio auto za punta hgt. dosta sam puta dok sam vozio fiata gledao i bravo i punto hgt po servisima, kvarljiva su roba, trose kao ale, a nijedan ni drugi nisu za takve kubikaze nesto ekstremno brzi.
ja ne ulazim u to daj je vts brzi od hgt, jer nikad nisam vozio hgt punta, brava jesam da bih znao, ali generalno mislim da nisu za poredjenje, i da je tako da idu slicno, lezanje nemaju sigurno ni priblizno
inache vrh ti je punto, chip je chip tako da nije fer porediti
Nije mi bila poenta da po svaku cenu dokažem da je HGT brži od VTS. (mada sam se bio toga uhvatio ko pijan plota )
Nismo mi klinci koji se pred zgradom svadjaju za svaku citnicu (čiji je duži, ko imam jačeg tatu...)
Hteo sam reći da je po meni HGT bolja kupovina od VTS pošto se otprilike cene isto kreću.
Fabrički paket koji dolazi uz HGT možda je i najizdašniji koji se daje u klasi
(saxo, clio, 106, 206, polo, corsa...) SatNav, TCS, 6.1, 5CD,.....
Što se tiče kvaliteta izrade zamolio bih sve da HGT ne porede sa iskustvima
iz ostalih "običnih" Fiata, već da se, ako mogu, iz prve ruke uvere kako to izgleda.
A što se tiče "trošenja" automobila, e pa druže to i sam znaš, koliko para toliko i muzike
odnosno redovni servisi i kvalitetni delovi i sve je OK!!!
Ako je neko bar malo čitao predstavljanja atomobila na ovom forumu, mogao
je da zaključi da se isto tako kvare i VW, Audi, Opel, Reno, Citroen... te je o tome glupo raspravljati.
A činjenica je da većina klinaca u Srbiji (naravno i BIH) skupi lovu za nekog sportistu
koga voza kad ima para za gorivo a pri tom cedi mast iz njega, a na servis i ne pomišljaju
jer se nekako uvek poklopi sa letovanjem za koje im treba lova
dok sam vozio fiata gledao i bravo i punto hgt po servisima, kvarljiva su roba, trose kao ale, a nijedan ni drugi nisu za takve kubikaze nesto ekstremno brzi.
A fala Bogu, Saxo se uopste ne kvari i trosi ko upaljac
Hteo sam reći da je po meni HGT bolja kupovina od VTS pošto se otprilike cene isto kreću.
Fabrički paket koji dolazi uz HGT možda je i najizdašniji koji se daje u klasi
(saxo, clio, 106, 206, polo, corsa...) SatNav, TCS, 6.1, 5CD,.....
Usput, serijski Punto HGT je brzi od VTS-a, ide deklarirano 8.6 do 100 km/h a VTS 8.7 sekundi. VTS je slabiji 12 KS, a laksi samo 40-ak kg. Moj VTS npr. ima tonu, jer ima klimu i slicne stvarcice.
Ja sam se trkao sa Puntom HGT od tepsije (prije nego ga je tunirao - tad je imao samo drugi auspuh) i u startu sa semafora, ispuca mi se HGT za pola duzine auta, a ja kad se zavrtim, stizem ga. Tako smo na 402 metra imali isto vrijeme. No u voznji, npr. vozimo 70 obojica i gas do poda, ja mu odmah pobjegnem neke 2 ispred i onda se taj razmak ne mjenja.
No ne znam, HGT mi ne pruza takav osjecaj brzine kao Saxo, jednostavno receno, nije ni blizu lud kao VTS. Zbog cega sam i uzeo VTS-a...
dok sam vozio fiata gledao i bravo i punto hgt po servisima, kvarljiva su roba, trose kao ale, a nijedan ni drugi nisu za takve kubikaze nesto ekstremno brzi.
A fala Bogu, Saxo se uopste ne kvari i trosi ko upaljac
sigurno manje nego hgt
ma naravno kale, daleko bilo da postoji to merenje patkica, nego mislim da je to vise stvar ukusa, tj. oba auta su super samo sto neko je nekom vise naklonjen i to je cela prica
Comment