EVO I MENE
Collapse
X
-
Lijepa 155-ca....
...a ova ih HR je
Sto se tice filtera.....KN,BMC, Novitec.....ako stavis pecurku blizu motora, vuce topao vazduh i nista nisi dobio sem zvuka...tacnije, izgubio si na snazi...
...Ako uradis CAI onda ces dobti zvuk i bolji odziv na gas...sto nije nimalo zanemarljivo...www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.
Comment
-
-
i ja sam razmisljao o CAI ali sam odustao,inace samo pecurka da se stavi nije posao,ipak mora da se izoluje od toplog vazduha da bi se mozda i nesto postiglo sem zvuka...
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Comment
-
-
...tu nema neke filozofije....zna se da ce dovod hladnijeg vazduha da poboljsa performanse.....a sto jaci motor to ce se vise i osjetiti....
....suprotno tome topliji vazduh, losije performanse...
....CAI + de-kat, zadnji lonac i mozda srednji po mogucnosti SS i onda mjerenje pa re-map i to je onda prava stvar...www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
Comment
-
-
CAI je cold air intake ili ti dovod hladnog vazduha....
...u prevodu....sklonis filter od vrucine, zastitis ga nekom kao kutijom i dovedes mu crijevom hladan vazduh...www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
Comment
-
-
aaaaaaaa to je znaci...fala na odgovoru...turicu to crevo...kupim onu plasticnu cevku za bass reflex od zvucnika i nataknem crevo na nju do kucista i to je to pa kad sredim problem sa paljenjem spremam pare za felne,zadnji lonac kao sto ima dekideki,chip i jos neke sitnice...zavisi od budzeta naravno...samo da mi se javi stric pa da ga iscimam za 155 stranca i onda sam miran...jos nesto zaboravih da pomenem...nije mi radilo svetlo za rikverc i ja se sagnem dole kod menjaca kad ono usrafljen taj prekidac i odlomljen i bez zica... da li da kupujem nov taj prekidac i da izvucem novu instalaciju ako je to moguce?
sigpic
Comment
-
-
evo ti jedan primer CAI-ja ,kulturno i pedantno....sad sam se opet nesto primio da ovo odradim
....
imaju i da se kupe oni filteri(pecurke) koji su vec fabricki u svojoj ktiji tj izolovani od toplote,mozda i ta varijanta
nesto u ovom fazonu
izvinjavam se na malom off-u...Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Comment
-
-
Comment
-
-
pa da takva fora kao u Gang-u to je ono sto sam i ja postavio tu je filter vec izolovan od toplog vazduha i nalazi se unutar ove "karbonske" kutije....ma male su sanse da ti od kise ovlazi filter,a i kakve veze ima on se ionako pere a mislim da nema sanse da ga prasina zapusi pa u svakom slucaju i kad stoji pod haubom i bez tog creva iz branika on skuplja prasinu i vlazi samim tim sto od maske recimo dopire vlaga od kise i sl., ma nema tu frke samo je pitanje valja li a stavljati ili ne,u principu direktan dotok hladnog vazduha ne moze da mu skodi a da li ce znaciti pitanje
, ja se tvrdo razmisljam da kupim jednu pecurku i napravim onu pregradu,stim sto nebih isao na varijantu da busim branik,to mi se ne svidja,video bih da odozdo negde pored maglenke sprovedem crevo i vazduh
....
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Comment
-
-
od 11-og avgusta idem na odmor pa cu tada moci da izvedem ovo sto sam namerio...razmisljao sam da kada budem stavljao cev u branik da uradim istu takvu i na suprotnoj strani cisto zbog simetrije...trebalo bi lepse da izgleda nego samo jedna rupa na desnoj strani...samo jos da vidim od cega da iskoristim ili gde da kupim tako siroko crevo...ali primarna mi je stvar da vidim sto nece da upali kad je vruc...jedva cekam da otkrijem sta je uzrok tome...popi*deh vise zbog toga...da zavrsim i to pa da na miru turim plin kad je sve zamenjeno i ispravno...sigpic
Comment
-
-
moram da vidim kakvo je to crevo od aspiratora...ako valja eto resenja...imam pored zgrade radnju za elektro/vodovod i kanalizaciju pa cu da svrnem kod njih mozda imaju neko crevo ili mi nesto zapadne za oko...doduse moram pre toga da kupim dve cevke za bassreflex pa na osnovu njih da jurim crevo...samo sad da vidim koji precnik cevi da stavim...evo pogledajte pa napisite koju da uzmem...
http://www.elementa.co.yu/yu/roba_serij ... SNE%20CEVIsigpic
Comment
-
Comment