1999 MX 5 Miata NB 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mx5nb
    CBC Član
    • 11.10.2007
    • 13
    • Beograd

1999 MX 5 Miata NB 1.8

Posle nekih 5 godina posedovanja Mazde MX 5 prve generacije (crveni 1.6 koji je Genex uvozio 90-tih godina) i divnog iskustva u voznji sa njom resim ja da je promenim za novi model. Istih tih dana se u mom komsiluku pojavi tamno zeleni MX 5 NB sa krem koznim enterijerom i krovom, za koji sam odmah znao da je to dobitna kombinacija boja za taj model i da takvu hocu i ja. Krenem u potragu i u to vreme (pocetak 2004. god) ne uspem da je pronadjem u Srbiji pa potragu prosirim i na Evropu. Tek posle nekih par meseci potrage nadjem je preko www.mobile.de u Frankfurtu, brzo je rezervisem i organizujem transport za Beograd, carinnjenje... I od tada je ova Miata kod mene:

Miata je 1999. godiste americki model 1840 ccm i 103 kw sa prakticno svom opremom koja je tada za taj auto postojala osim Hard topa: kozna sedista, klima uredjaj, servo, elektricni podizaci prozora, elektricna antena, 2 airbaga, BOSE stereo, cruise control, fabricke patosnice...interesantno je da nema ABS!
    Jedino neprijatno iznenadjenje koje sam doziveo kada sam poceo da je vozim je nesto manji prostor za noge vozaca u odnosu na NA model, valjda su sedista deblja, a i instrument tabla se malo ugojila, tako da ja sa svojih 189 cm mogu da je vozim, ali da sam par cm visi tesko bih mogao da spakujem noge ispod volana.
    Do sada je presla oko 110000 km od toga zadnjih 40000 kod mene bez ikakvih problema i radi isto kao i prvog dana kada sam je kupio.
    Pozdrav svim Mazdistima, a narocito Miatistima
  • ma[z]dafaka
    CBC Član
    • 24.08.2007
    • 97
    • Beograd, Zvezdara

Lepo,lepo... Ja inace sanjam o ovakvoj mazdi, ali ko zna dali cu je nekad posedovati jer mi ne odgovara auto sa dvoje sedista. Ne znam... razmisljam sta da kupim (uskoro planiram nov auto- napomena:stari ne prodajem). Inace mazda ti mnooogo dobro izgleda, kao da je tek izasla iz fabrike.Nek te sluzi sa srecom...

BLINDMANMOTORSPORT

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Mislim da sam tvoju Miatu dovoljno nahvalio kroz thread-ove, ali mislim da mi nije tesko da to ponovo uradim

Motor kao kod mene, ali ne prigusen, na tako lakoj karoseriji. Voznja moje posle pod punim gasom je izlgledala bledo, drzanje naravno odlicno, kakvo bi drugacije moglo da bude

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

Mnooooogooo dobar auto

hebem ti sudbinu kad moram da vozim sedana

al porasce deca jednog dana
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Gatti.Gatozza
          CBC Senator XXL
          • 26.09.2006
          • 411
          • Zemun
          • Lybra 1.9 / XJ600S

Uf, divan autić! Sve mi prija oku osim boje sedišta. Je l Sekula uzima ovakvu?
          MAZDA

Comment

• Cepa D
            CBC Senator
            • 28.09.2005
            • 242
            • Cerak

Uuuuu, kako je mocna, the Drift Queen. Krem koza, RWD, sjajan balans. Uvek sam mashtao da imam jednu ovakvu chisto da uchim da vozim RWD, i josh uvek tvrdim da ne postoji bolji auto za to. Nema ABS? Super. Shta ce ti?
            NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

Mazda bose lovly
              I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

i love the color of your car ...
                polako sve nas je vise...
                neki planovi sa motoròm?
                pozzzz
                miki
                "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mx5nb
                  CBC Član
                  • 11.10.2007
                  • 13
                  • Beograd

Miata NB

Ovo je i moja omiljena boja za ovaj model, uz neku svetlo zelenu metalik koju sam video svega par puta do sada, a koja je isla na limited edition serije 2003. i 2004. godine.
                  Sto se motora tice sve je originalno i ponekad pozelim da ima malo vise snage, vidjao sam da u americi mazda usa naknadno ugradjuje turbine i prodaje ih kao mazda speed.
                  Razmisljao sam i ja o nekom superchargeru ili sl. ali najverovatnije ce ovaj auto biti prodat i zamenjen necim malo fabricki snaznijim.

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Ostajes u klanu ili menjas ?

Comment

• mx5nb
                      CBC Član
                      • 11.10.2007
                      • 13
                      • Beograd

Miata NB

Nisam jos 100% siguran, ali sigurno ce biti nesto iz Japana, najranije pocetkom 2008.
                      Imam jos dosta vremena za razmisljanje

Comment

• sekula
                        CBC Član
                        • 03.07.2007
                        • 67
                        • Beograd

Samo ti Bane "redovno menjaj ulje".

Ja još nisam odustao samo su mi dva kupca za moju 323F izmakla jer sam zbrisao u inostranstvo.

Inače ako natrčiš na nekog kome treba porodični GT - javi. Brže ćemo da završimo .
                        Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• ReDevil
                          CBC Član
                          • 28.08.2007
                          • 66
                          • Kamnik - SLO

Čestitke na dobroj makini i hvala na posebnim pozdravima mijatistima!

Inače mi je jako neobično da nemaš ABS, jer to ima čak i moja, pa je puno starija!
                          CARPE DIEM

Comment

• mx5nb
                            CBC Član
                            • 11.10.2007
                            • 13
                            • Beograd

Nisam ni sam siguran kako auto iz 1999. godine nema ABS, ali definitivno ga nema, niti je ikada imao. U Evropi sve MX5 ga imaju mnogo ranije. Pretpostavljam da je stvar u nekim americkim specifikacijama opreme i ovaj paket je bez ABS-a, pored svih njihovih standarda vezanih za bezbednost na putu...

Comment

Working...
                            X