Posle nekih 5 godina posedovanja Mazde MX 5 prve generacije (crveni 1.6 koji je Genex uvozio 90-tih godina) i divnog iskustva u voznji sa njom resim ja da je promenim za novi model. Istih tih dana se u mom komsiluku pojavi tamno zeleni MX 5 NB sa krem koznim enterijerom i krovom, za koji sam odmah znao da je to dobitna kombinacija boja za taj model i da takvu hocu i ja. Krenem u potragu i u to vreme (pocetak 2004. god) ne uspem da je pronadjem u Srbiji pa potragu prosirim i na Evropu. Tek posle nekih par meseci potrage nadjem je preko www.mobile.de u Frankfurtu, brzo je rezervisem i organizujem transport za Beograd, carinnjenje... I od tada je ova Miata kod mene:

Miata je 1999. godiste americki model 1840 ccm i 103 kw sa prakticno svom opremom koja je tada za taj auto postojala osim Hard topa: kozna sedista, klima uredjaj, servo, elektricni podizaci prozora, elektricna antena, 2 airbaga, BOSE stereo, cruise control, fabricke patosnice...interesantno je da nema ABS!
Jedino neprijatno iznenadjenje koje sam doziveo kada sam poceo da je vozim je nesto manji prostor za noge vozaca u odnosu na NA model, valjda su sedista deblja, a i instrument tabla se malo ugojila, tako da ja sa svojih 189 cm mogu da je vozim, ali da sam par cm visi tesko bih mogao da spakujem noge ispod volana.
Do sada je presla oko 110000 km od toga zadnjih 40000 kod mene bez ikakvih problema i radi isto kao i prvog dana kada sam je kupio.
Pozdrav svim Mazdistima, a narocito Miatistima

Miata je 1999. godiste americki model 1840 ccm i 103 kw sa prakticno svom opremom koja je tada za taj auto postojala osim Hard topa: kozna sedista, klima uredjaj, servo, elektricni podizaci prozora, elektricna antena, 2 airbaga, BOSE stereo, cruise control, fabricke patosnice...interesantno je da nema ABS!
Jedino neprijatno iznenadjenje koje sam doziveo kada sam poceo da je vozim je nesto manji prostor za noge vozaca u odnosu na NA model, valjda su sedista deblja, a i instrument tabla se malo ugojila, tako da ja sa svojih 189 cm mogu da je vozim, ali da sam par cm visi tesko bih mogao da spakujem noge ispod volana.
Do sada je presla oko 110000 km od toga zadnjih 40000 kod mene bez ikakvih problema i radi isto kao i prvog dana kada sam je kupio.
Pozdrav svim Mazdistima, a narocito Miatistima
Comment