KOSOVSKA ALFA 155 TS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa km
    CBC Senator
    • 23.10.2007
    • 241
    • kosovska mitrovica

javljam se posle MALO duzeg vremena i svima se izvinjavam sto sam bio otsutan

idemo redom - za odrzavanje skupa na ada huji svaka cast svima koji su ucestvovali i posebno organizatorima, pratio sam izvestaje koliko sam bio u mogucnosti i imam samo reci hvale za sve

svim novim clanovima zelim dobrodoslicu u Alfa Club Serbija i na kupovinama naravno Alfe

da pojasnim malo moje otsustvo da me ne kritikujete mnogo
    -kada se odrzavao skup naidje mali god odmor i porodicno je izabrano da se ide na odmor - - ne bi moglo finansijski da se pokriju troskovi na dve strane
    - drugo evo stigo kraj skole pa su se vrsile pripreme za dve mature jedna srednjeskolska i jedna osmogodisnja pa su se sredstva i vreme preusmerili na tu stranu i dve exkurzije
    - kao svaki godisnji ( pa i od nedelju dana ) kad zavrsi slede max angazovanje na poslu a ako imas dva posla onda je to x dva

a evo i teme

u ovom slucaju je otislo motorce - kontakte 1 i 2 dok mikroprekidac 5 na kontakte 3 i 4 radi - provereno sa unimer
    podmazivanje tu ne pomaze jer sam mislio da radi na magnet- zaprljani kontakti i sl.

raznitovanjem se otvara brava i ne postoji mogucnost ponovnog vracanja osim ako se promene nitne ili na neki drugi nacin da se zahevta ?? ima nitne sa dvostrukim nitovanjem koje sluze i kao osovine

jos jednom izvinjenje svim clanovima kluba nadam se da nece zameriti na moje otsustvo

da dodam da je bila i registracija

osiguranje + tehnicki + ostale dazbine + zeleni karton = izaslo oko 19.500 dinara

prilikom provere kocnica razlika kocenja prednjeg levog-desnog tocka je je bila samo 1%.
    ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• sasa km
      CBC Senator
      • 23.10.2007
      • 241
      • kosovska mitrovica

potrebno mi je nesto objasniti

1.
      ako se desi da upalim kola koja je ugasena skoro na pr. posle 2-3 min znaci vruc motor, kad dam kontakt cuje se 3 - 4 bip-a kao neko upozorenje pa me interesuje sta moze to da znaci i kakvo upozorenje signalizira

pretpostavljam da daje znak da se ulje nije slilo u karter pa registruje kao manjak ulja - ali kad startujem motor lampica se ugasi odmah tj normalno
      kad cujem to bip sacekam jos malo pa onda palim kola

2.
      moja 1.7 TS 94 dali ima komp i gde se nalazi otprilike prikljucak za dijagnostiku
      trazio sam ga svuda i kod motora i ispod table - nigde nisam video 20 ili 25 pinski prikljucak
      ili ako nema za zaproveru dijagnostike kako se radi kontrola kompa

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Od cega je brava ?Sta zabravljuje?

1) Neznam sta ti je to "biip,biip" tj. neznam ko/shta ga proizvodi ... aj ako neko zna,prvi put cujem da takvo shta ima na 155 ?
        Sasa,a da se to ne oglasava alarm mooozda (iz kozna kog razloga)?Ti naravno,u slim karoseriji nemas "kod kljuc" (Alfa code) kakv je na novijim (wide) 155-icama?

2) Imas komp.Prikljucak,ispred suvozaca,ispod ostave za sitnice,gde tacno neznam ali tu je,u tom delu .

Comment

• sasa km
          CBC Senator
          • 23.10.2007
          • 241
          • kosovska mitrovica

@Flavio brava je od vrata sto je bila crkla pa sam je rasturio - ionako nije radila zbog motorceta

a to bip jeste neki alarm ali zbog cega se javlja - pretpostavljam zbog ponovnog pokretanja motora a ulje nije sislo dole - javilo se nekoliko puta kada sam palio ponovo u kratkom razmaku gasi-pali motor

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Zivo me zanima sta je to "bip" ... kod mene nema toga iako npr. imam "chek panel" pored casovnika kao i satice za temp i pritisak ulja ...

Comment

• DushanSD
              CBC Senator
              • 25.03.2008
              • 248
              • Smederevo, Srbija

Koliko pokazuje pritisak ulja???
              POZURI POLAKO!!!

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Ne radi mi taj .

Comment

• sasa km
                  CBC Senator
                  • 23.10.2007
                  • 241
                  • kosovska mitrovica

pokazivaci za ulje - temperaturu i pritiska kod mene nema

nivo ulja uvek drzim da je na pola izmedju zareza na sipku

ne javlja se taj alarm uvek nego kad sam morao vise puta da upalim u kratkim razmacima pa me zivo zanima sta je to

Comment

• DushanSD
                    CBC Senator
                    • 25.03.2008
                    • 248
                    • Smederevo, Srbija

Nisam znao da nemaju sve 155-ice pokazivace za pritisak ulja, temperaturu ulja itd itd, bas sve koje sam do sada video su imale...Pa ne znam onda, najbolje je otici kod nekog dobrog elektricara, pogotovu kod nekog ko poznaje Alfe da pogleda ili pitati nekog mehanicara. POZDRAV
                    POZURI POLAKO!!!

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

K'o sto rekoh,@sasa napishi sta je kad otkrijes izvor "beep"-a .

@Dusane,ima vise opcija,1.7 T.S. 8V i 1.6 T.S. 16V su uvek bez,2.0 TD zavisi od opreme,ostale uvek imaju a ima i 3 verzije u okviru kompleta sa manometrom i temp. uljatandard,Super i Sport ... da ne off-am vishe ...

Comment

• sasa km
                        CBC Senator
                        • 23.10.2007
                        • 241
                        • kosovska mitrovica

postoje 4 varijante moja je pod C
                        za sada je sve u redu pa kad budem utvrdio o cemu se tacno radi naravno da cu javiti

postavio sam pitanje nadajuci se da neko vec zna za to pa da objasni

Comment

• Flavio
                          CBC Senator XXL
                          • 13.06.2006
                          • 1926
                          • 012 Centar
                          • KaraWagon 1.4T.Spark

Kod mene je B .

Comment

• sasa km
                            CBC Senator
                            • 23.10.2007
                            • 241
                            • kosovska mitrovica

e ovako danas sam popricao sa deckom koji ima vise godina 164 a uisto je mehanicar ali steta promenio zanimanje silom prilika
                            kaze ovako
                            samo ako je to beep x 3-4 a sijalica od ulja radi normalno - niti drzi duze ili ne trpce najverovatno daje znak kao manjak ulja posto nije se sleglo
                            a ti znas da imas dovoljno ulja ne pretstavlja problem

ipak sacekaj za svaki slucaj jos malo pa onda pali

to sada ima skoro u sva novija vozila

moj kolega ima pasata 90 G cuje mu se beep i u voznji kada sa vecim brojem obrtaja udje u duzoj krivini kad se vozilo nagne na jednu stranu
                            znacenje mu je isto da ulje se slegne na jednu stranu i kao prijavljuje da nema ulja

Comment

• DushanSD
                              CBC Senator
                              • 25.03.2008
                              • 248
                              • Smederevo, Srbija

sasa km, Flavio hvala vam na objasnjenjima za instrument table .
                              @Flavio verovatno ti crkao davac za pritisak ulja, kod mene na autu dok je davac radio (nije Alfa ) pokazivao je oko 2.8, nekad i 3 bara na leru ali sada kad je crko zalepi na 3 cim das kontakt, moram da ga zamenim .

POZDRAV
                              POZURI POLAKO!!!

Comment

• sasa km
                                CBC Senator
                                • 23.10.2007
                                • 241
                                • kosovska mitrovica

odmor

nesto me nije bilo - pa da se javim

za sve ovo vreme nista posebno nije bilo oko Alfe kotrlja se odlicno

malo smo pobegli od ove vrucine pa ovako

pauza posle prelaska Kopaonika

na krajnje mesto

samo smo bili 10 dana i obisli Ohrid, sv. Naum, Pretor, Veles tj. Velesko jezero
                                za svo vreme Alfa je radila kao sat pu.pu samo sipaj plina i teraj sada je ceka zamena ulja - filtera i ostale sitnice

Comment

Working...
                                X