citroen saxo vts 1.6 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Originally posted by zverko
    ...sad ce skijash da se pojavi niotkud sa nekih 6000rpm u trecoj pa ce ti kaze sve sta i kako posto je on gledao taj auto a i tero na kanal kod cika doktora.
    Uaaaanaaaaannn ooooommmm (ovo ja dolecem u trecoj sa 7500 obrtaja i kocim motorom )
    Joj prijatelju, jesi ti vozio taj auto kod majstora pre nego sto si ga kupio? Ja kad sam ga gledao (pre jedno 2 meseca) spolja mi je izgledao dovoljno sjebano da se razmisljam da li da ga uzmem, ali sam rekao ako je ispod sve ok onda moze, nije frka da se sredi spolja. Vozio ga je neki mentol u Belgiji (Bjorn se zove koliko se secam - pise na vratima ) i malo je preterivao sa nekim stvarima. Izduv je bas katastrofa, a bacao je i vatru - primetices da kod kraja izduva jos visi jedna bobina koja je sluzila u te svrhe. Gume su bile skroz celave, felne za popravku, folije na staklima za menjanje, ceo auto za dubinsko ciscenje, klima nije radila, ...
    A onda kad sam ga odvezao kod majstora nije mi bilo dobro Za motor bar ne moras mnogo da se brines posto je prilicno neunistiv, ali je malo i on izgledao neodrzavano. Zadnji trap je bio raspad, za zamenu i diskovi i plocice (mozda ne sve, ne secam se), cini mi se i prednje viljuske. Zatim zamena ulja, filtera i kaiseva, muzika, alarm, bla bla, vise se ne secam sta je sve bilo, ako se setim jos nesto napisacu.
    Otprilike smo majstor i ja sracunali da treba oko 1k evra da se dovede u fino stanje, ne neko izdrkavanje nego samo da ne bude raspad. Coveku je poslednja cena bila 5k tako da sam rekao hvala
    A kad sam video kako ga je vozio do servisa... Na svakoj uzbrdici nije drzao kocnicu kad stane nego je drzao "vagu" kvacilom i gasom, tako da je mozda i kvacilo za zamenu Sva sreca sto ga on nije vozio vise - kad sam ga gledao nije bio registrovan, uzeo je proba table da dodje do majstora...
    Sve u svemu ako ti nije problem da ulazes, moze da se napravi lep autic, samo sto ce dosta da te kosta. Ja sam svojim zadovoljan, super je za voznju (kad je sredjen), ljudi se okrecu non stop, devojcice ga vole, a i to mi je bio decacki san, morao sam da ga uzmem!

Comment

• svarglic
      CBC Senator XXL
      • 30.10.2007
      • 396
      • Novi Sad
      • golf 4 TDI

jeste u pravu si skijash viljuske su dobre a zadnji trap je los ali sredicu ga ovih dana gume sam vec promenuo kao i prednje diskove i sve plocice sam stavio nove a tu bombinu sa skinuo cim sam video jer je to stvarno preterivanje,stvarno ga je neki ludak vozio
      u stvari u njemu je bila neka extra muzika ali su sve iscupali i ceo auto je premazan pur-penom valjda je isao na db drag sa njim ili sta vec na soferki je pisalo ST LANZAR STREET TEAM OF EUROPE
      VTS
      Originally posted by QV lale
      Jos jedan....
      Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
      where real Saxomans live...

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

znaci ne mogu da verujem da skijash nema problema sa saxomanom . videh ga jedan dan ispred doma sindikata. cist, sija, felne bele, gume namazane... i uhvatim sebe kako buljim u svoj bivsi auto zajedno sa jos par klinaca koji su tuda prolazili
        samo tako nastavi.
        @svarglic: ne bih da sad nesto tu pametujem ali ako je auto iso na DB Drag... dihtuje ko... da ne kazem sta. u svakom slucaju, polako, nemoj da se zaleces. sredi prvo auto da bude tehnicki ispravan da ne izgines negde ili da te ne ostavi na putu a posle ces lako da skidas pur penu i da ga lickash
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• skijash
          CBC Senator XXL
          • 07.09.2007
          • 1354
          • Beograd
          • wrx

Sto ne mozes da verujes?
          Sad nije tako cist, ova kisa me je bas smorila.
          Moram da odem i da uzmem neke gumene patosnice, zao mi ovih, bas su lepe

Comment

• svarglic
            CBC Senator XXL
            • 30.10.2007
            • 396
            • Novi Sad
            • golf 4 TDI

Zverko hvala na savetima naravno da cu tako i da radim
            a i ako ostanem na putu samo zovnem caleta da dodje sa slepericom(sala)
            ako neko ostane u kvaru tu oko Novog Sada neka okrene to je moj matori Vukov Djordje samo kazite da znate mene i dobicete fer cenu za slepanje inace je se zovem Uros
            VTS
            Jos jedan....

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

e super lepo je znati, znaci pecinci u krug zovemo tvog matorog, dogovoreno !

Comment

• svarglic
                CBC Senator XXL
                • 30.10.2007
                • 396
                • Novi Sad
                • golf 4 TDI

ja zivim u pecincima a on u novom sadu tako da njega zoves kad si u okolini novog sada a mene u okolini pecinaca 0637522665 moj broj ako ne daj boze se nekom pokvari auto
                VTS
                Jos jedan....

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

hehe ne daj boze al aj, nikad na odmet

Comment

• mishio
                    CBC Senator XXL
                    • 29.05.2007
                    • 1204

i jesi sredio zadnji trap ? sta si sve menjao i koliko te izaslo ?

Comment

• svarglic
                      CBC Senator XXL
                      • 30.10.2007
                      • 396
                      • Novi Sad
                      • golf 4 TDI

Re: citroen saxo vts 1.6 8v

e da ozivimo malo temu
                      posto je mehanika uglavnom sredjena
                      preslo se na dugo ocekivano sredjivanje exterijera
                      posto sam ga udario malo od napred pre jedno dve godine pa sam krpio prednji branik ispravljao haubu
                      i vario farove pa je sve to nikako stojalo,onda sam uzeo drugu haubu i farove i prednji branik
                      a kad vec sve to radimo dogovirim se sa gazdom u servisu gde radim da ofarbamo ceo auto
                      naravno bile su raznorazne opcije u igri ali je ova presudila
                      pa sam poceo sa rastavljanjem:

pa zatim priprema

evo majstor Panic gituje

brdo plastika

posle smirglanja i smirglanja na red je dosao tecni cement git

e posle svega toga dosao je red i na farbanje

imam jos video zapisa ali nisu na youtube moram ih uploadovati

dakle to je izgledalo ovako

a posto je vec sve to radjeno nismo ni felne zaobisli a bogami ni gume
                      prvo peskiranje,vos prajmer,bela baza, i na kraju mix boja ala panic

i naravno kolega sale montira gume

nastavak sutra jos slika i video zapisa
                      VTS
                      Jos jedan....

Comment

• SchoneNK
                        CBC Senator XXL
                        • 17.04.2006
                        • 564
                        • Beograd
                        • Honda Accord CL7

Bas mi je drago sto si konacno skinuo one (meni jako) ruzne plastike. Dobra boja, lepi detalji i felne, ogibljenje, kocnice, motor, to je krug u kome se treba kretati - sad je auto kao bombona . Groteskni plasticni detalji samo izazivaju podsmeh.
                        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Za Svarglica pitanje: Gde si uzeo prednji branik i koliko te je izasao,posto i meni treba,jer je i kod ene krpljen,a git je poceo da puca,i da li su isti branici za cetvrtaste i zaobljene farove?

Comment

• svarglic
                            CBC Senator XXL
                            • 30.10.2007
                            • 396
                            • Novi Sad
                            • golf 4 TDI

evo jos dva video zapisa

sad je auto uradjen po mom ukusu clean look fino spusten prava kulturica
                            mat crna hauba i krov tek toliko da se razbije monotonija sive boje
                            jos engine department da se dodje na red pa da se tu malo poigramo pa da bude prava zver

naravno sve ovo sam uradio uz pomoc sledecih ljudi koji su mi po ko zna koji put izasli u susret
                            nezaobilazni covek koji je kriv za sve ovo i koji me podrzava i svim poduhvatima jeste Srdjan Belanovic vlasnik servisa u kome radim
                            glavni i odgovorni za farbanje je Milan Panic iz Kaca
                            sve kolege iz servisa,Sale iz rumenke,Siske,Miki,Radja,Matorci Jesa i Jova,Sava limar
                            i naravno Deki koji je bio zaduzen za nabavku delova
                            svi su mi pomogli na ovaj ili onaj nacin i ne mogu da ih ne spomenem
                            naravno tu su i majstor Dora i Chubbs
                            i bratic Sonsi koji mi je poslao brdo delova iz uk, i GoranBG kao logisticka podrska
                            i moj matori bez koga sve ovo nije moglo da prodje
                            Svima vam VELIKO HVALA na pomoci

e sad sto se tice branika razmisljaj samo o originalu nista drugo
                            nov je 200e
                            ako mozes polovan da nadjes dobar uzmi al ga dobro pregledaj
                            mislim da pase i sa starog saxa al nisam siguran
                            VTS
                            Jos jedan....

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

sad ispade da sam i ja nesto radio a ja se samo vozao
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• svarglic
                                CBC Senator XXL
                                • 30.10.2007
                                • 396
                                • Novi Sad
                                • golf 4 TDI

pa dobro mora i to neko
                                i Dora se samo vozao al je nosio komp i stelbao
                                moram doci do tebe ovih dana jos nesto da odradimo
                                ali to ti moras uraditi posto cu ja zajebati
                                ono nisam lose zelepio al mislim da smo ono mafia mogli vece napraviti
                                ali to nije problem tako da ces videti
                                VTS
                                Jos jedan....

Comment

Working...
                                X