Golf 2 GTI 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...'' Niski su ti kriterijumi, moja laguna stara 5 godina ima 200 000 na satu (ako nije vracano), i ne zalim se da joj nesto fali, a ni to nije neki sampion po kvalitetu... ''

Nisu niski kriterijumi, vec visoki
    I ti ces jednog dana prodavati tu Lagunu, imace ozbiljnu kilometrazu, i sam kazes da nije neki sampion po kvalitetu...i koja ce onda cena biti za nju ?

Razumem da automobili prelaze par stotina hiljada kilometara
    [ uz adekvatno odrzavanje ]...ali to je to - par stotina hiljada, a onda krecu problemi...sa celim autom generalno, a ne samo sa motorom...mozda i najmanje sa njim, sto opet zavisi od odrzavanja, nacina voznje...

Comment

• jevtic
      CBC Senator XXL
      • 26.11.2006
      • 729
      • beograd

oterali ste čoveka sa foruma.

kako ste ga dočekali na nož nije ni čudo što je otišao.
      ex - fabia 1.9 tdi
      golf 2.0 tfsi

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Originally posted by neshaoct
        I ti ces jednog dana prodavati tu Lagunu, imace ozbiljnu kilometrazu, i sam kazes da nije neki sampion po kvalitetu...i koja ce onda cena biti za nju ?
        .

I ono je bio offtopic, a ovo je sad stvarno...
        Ne kapiram poentu pitanja o prodaji. Savet je da se manje vozi da bi se bolje prodalo, ili sta?
        Naravno da ce imati veliku kilometrazu, kupljena je zbog posla i na taj nacin se i koristi, pitanje da li ce ikad biti na prodaju.

Sto se tice same teme, ti i dalje nisi objasnio zasto je protivrecno tvrditi da je Golf benzinac sa 300 000 km u sasvim solidnom stanju. Ja znam barem 5 takvih golfova, a koliko ih ima samo po Beogradu.

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Ja sam moj stari G-2(1985 g.) 1,6(55kw)GL svojevremno kupio sa 215000 km(uvoz iz CH).Vozio sam ga bez ikakvih problema par godina, prodao ga odlično i hvala Bogu zaradio oko 1000DM.Lik koji ga je kupio vozio ga je do 350000km, prodao ga, a sadašnji zadovoljni vlasnik je na 410000km i koristi ga i dalje bez ikakvih problema.Auto je uvek redovno servisiran(uvek Castrol RS), normalno vožen, bez cedjenja masti tako da na motoru do danas nije ništa radjeno.Do kada će tako videćemo!Možda ga prodamo vanzemaljcima kada stignu!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

''...Ne kapiram poentu pitanja o prodaji. Savet je da se manje vozi da bi se bolje prodalo, ili sta?...''

Savet je da kupis auto koji je presao sto manje, bas da bi ti onda mogao dosta da ga vozis, a da se to ne oseti kasnije
            kada ga budes prodavao...

...'' Ja znam barem 5 takvih golfova, a koliko ih ima samo po Beogradu...''

Ti znas 5, a evo ima bas kod mene jedan...komsija sa sprata...
            Plavi Golf 2, benzinac, lepo izgleda, jedna od onih zadnjih serija...
            Uglavnom, jednom ga ja slepovao, a jednom moj otac...
            Prvi put nam je i sajlu iskidao...
            Onda je posle par dana kupio drugu i doneo nam je...ali je bila boljeg kvaliteta od one moje stare, jer drugi put nije pukla...ili je on to u medjuvremenu ispraksirao slepovanje...

...'' Mozda ga prodamo vanzemaljcima kada stignu!...''

Ali, obavezno za oko 3500 evra...

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Trazim ti da obrazlozis stav a ti podabadas i stavljas smajlije. Krajnje bespotrebno...

Dakle, mozes da obrazlozis zasto je konkretno golf iz ove teme u losem stanju na 300 k km, kad su iskustva svakoga ko je vozio golfa suprotna? Ili ne mozes?

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

...'' Dakle, mozes da obrazlozis zasto je konkretno golf iz ove teme u losem stanju na 300 k km...''

GTI Golf....kako ga je bilo koji vlasnik vozio, kako ?
                Sta ti mislis ? Jel' mozda nije prelazio 80 km/h ? Ili mozda nije prelazio 3000 rpm-a ?
                Naravno da ga je kidao...dusu mu vadio...hvalio se da ide preko 200 km/h...Svako je zeleo sa njim da se kao pokazuje mangup...
                Imas takav auto...takav motor u njemu...
                sa predjenih preko 300000 km-a !?
                Neka je samo 10-15% svake voznje [ svaki put kada je seo u auto ] vozio pod punim opterecenjem tog motora...sa visokim obrtajima...sa potezanjima...i, sta mislis ? To nije ostavilo traga na motoru...menjacu...?
                Jel' se to mozda nista ne trosi kod VW ???
                Jos kod VW starog 20 godina ???
                Koliko je 10-15% od preko 300000 km-a ?
                Uostalom, idi kod mehanicara, i pitaj da li preporucuju da kupis auto sa predjenih 300000 ili 350000 km-a? Idi i pitaj, bez obzira za koji model...samo reci tu kilometrazu !
                A, kada ti kazu da to i nije najbolja opcija, onda i njih ubedjuj kako ti ustvari nisi mislio na bilo koji auto,
                vec na Golf 2 ! Da je to automobili koji od sale prelazi tu kilometrazu bez znakova umora...na 350000 km-a nema ni znaka, a vec posle oko 50000 km-a se radi generalna...???

..''Savet je da kupis auto koji je presao sto manje, bas da bi ti onda mogao dosta da ga vozis, a da se to ne oseti kasnije
                kada ga budes prodavao...''

Pretpostavljam da si sada shvatio poentu...

..'' Dublje analize nisu vrsene, jednostavno sve radi kao ranije tj.nema ''znakova umora''. Upali se, vozi se, i tako svaki dan...''

Da, bas je test motora to sto auto pali....i ne samo to,
                vec pali svaki dan...!

...'' Da li se umorio ili nije ne znam, radi ko zmaj..''
                ...'' Kad bi neko otvorio motor, mozda bi nesto i video, ovako tesko...''

Ko je ovo pisao, ti ili ja ?

...'' kad su iskustva svakoga ko je vozio Golfa suprotna ?...''

Da, evo bas pomenuti moj komsija ima takva iskustva sa svojim benzincem...

p.s. Eto, sada nema ni smajlija...!

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

prvo taj golf tj taj motor je napravljen da se vozi tako kako ga svako vozi kad sedne u njega. drugo ako je svih 300k odrzavan kako treba i na vreme, ono kvalitetno ulje i to sto da ne, zasto bi morao da se otvara na 50k. covek verovatno kaze da ne pokazuje znake umora jer ne trosi ulje bar ne u nekoj nenormalnoj kolicini i sto verovatno ide kako treba. imoa sam i ja prilike kao TETAK recimo da vidim G2 koji su dovozeni iz svajcarske sa po 250-280k koji su bili kao novi i prelazili jos ko zna koliko. nije bre to yugo da produva posle 50k. dakle, samo kvalitetno ulje i pun gas nema glava da te boli koj god auto da je u pitanju. sad ti kao nesto pricas pricu "pitaj majstora" koji bre majstor. kilometraza uopste nije merilo. moze taj motor od 300k da bude u boljem stanju od nekog koji je preso 100k. kako, pa lepo ako je tom sa 300k ulje menjano na svakih 10k a ovom sto je preso 100k na 30k , sigurno je bolji ovaj prvi. pa ja sam licno imao auto sa slicnim motorom, dakle visoko turazna masina, sa 280k koji nije produvao i radio naj normalnije. jos ce taj koji ga bude uzeo na licitaciji da se navoza za sve pare.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Originally posted by neshaoct
                    Da, bas je test motora to sto auto pali....i ne samo to,
                    vec pali svaki dan...!

U pravu si, to nije, ali ja to nisam ni rekao. To sto se svakodnevno vozi bez problema, i to godinama unazad ipak jeste nekakav "test". Dokle ce tako, ne znam, ali nema znakova da nesto nije u redu.

Sto kaze zverko, ako ne trosi ulje, sasvim dobro ide, i slicno, ne vidim zasto ne bi napravio jos solidan broj kilometara.

Od samog pocetka je nesporazum u tome sto ti mislis da ja velicam golfa, a uopste nije tako. Ne mislim da je posebno kvalitetan, ali nije nikad bio ni toliko los...

Comment

Working...
                    X