Škoda by Tetak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishkom
    CBC Senator XXL
    • 07.08.2007
    • 591
    • N/A
    • N/A

Ali ce zato uvek moci da se uputi na put od 10.000km da ne razmislja, sedne i vozi. . .

Tako je i mamin jugo perfektno ocuven, vozen je samo na duze reklacije 200+km, najcesce 300u jednom smeru, i auto je savrsneo ocuvan, u odnosu na jos jedan jugo, koji je bio bas to prevozno sredstvo kao sto ti kazes, i sad taj trosi litar ulja na 100, a prvi ni gram. . . I osetna je razlika u voznim osobinama, utisku u kabini, i trenutku od kad se stisne gas, ocuvani cupa. . . a ovaj je krs .

Zato je dobro imati 2automobila. . . i to ovaj veci, sto bolji, sto luksuzniji, sto snazniji, i da sluzi 10+godina, a za gradska cimanja, punto je vise nego zadovoljavajuci. . .

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

'Aj' sad, svi po peglaju ili Trabanta i svi srecni

Ovo je predstavljanje automobila, a ne rasprava o korisnosti posedovanja dva automobila.

Slazem se s Car-em, kupis diesel da ti stoji pod krovom, da trosi 4.5l/100km i to samo vikendom, po suvom i suncanom vremenu i tako to...

No, to je tetkov izbor i sta sad... njegov izbor = njegov problem

@miskom: Ja u Zenomobil mogu da sednem kad hocu i da predjem 10K km, pa ?! Ne uporedjuj Yugo sa automobilima... NHF.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

U pravu si

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Re: Škoda by Tetak

Super je, par ljudi u firmi vozi sluzbene i imaju samo reci hvale. Meni se svidja i dizajn.

Nego:

Originally posted by TETAK
          a moralo je i da se ofarba(flekuje) par stavki jer je na sebi imala više peckica od udaraca kamenčića, što ja ne mogu da gledam očima!
          Unutra je veoma očuvana, ali sam je ipak detaljno očistio, pa silikoni, avioni, voskiranje.....uf!
          To flekovanje...da li si radio haubu i one sitna ostecenja od kamencica, posto me to frustrira do bola. Glupi Ford ima ispod crne, neku belu osnovnu, pa se vidi nenormalno. Nosim se mislju da je celu prefarbam, ali znam da ce posle moci da se primeti, pa moram da objasnjavam da auto nije lupan. Dakle, sta si radio, koliko je to efikasno i da li se posle poliranja nesto primecuje.

Znam da je off, ali nisam mogao da izdrzim.
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Kale HGT
            CBC Član
            • 27.09.2007
            • 78
            • Zvornik RS

Re: Škoda by Tetak

Originally posted by DRAGON
            Super je, par ljudi u firmi vozi sluzbene i imaju samo reci hvale. Meni se svidja i dizajn.
            I ja imam sluzbenu, 2007 godiste, sa svom mogucom full opremom, ali...
            Prvi utisak BIO JE STVARNO IMPRESIVAN , dosta prostora, kvalitet materijala, razni gageti, motor.... i sve do prve kise kada je pocela da propusta (citaj prokisnjava ) vodu oko sofersajbne, zatim zujanje zastitnog lima na podu oko auspuha, kvar kompresora klime, boost damping turbine i da ne nabrajam dalje!!!

Sto je najgore od svega ja nisam jedini takav slucaj, znam jos par novih u gradu koje imaju slicne kvarove pa cak i gore (riknula uljna pumpa, sjebala i turbinu...)

P.S. Prosto ne mogu da verujem da SKODA posle onako kvalitetnog prvog modela OCTAVIE sa ovom mora ponovo da lezi "DECIJE" bolesti!!!

ItalianDesign

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Moja Oktavija je već preležala dečije bolesti.Od prvog vlasnika dobio sam "crno na belo" sve troškove eksploatacije počev od cene svake registracije, svakog servisa(korišćeno samo ulje Castrol 505-01,a od zamene do zamene, na 10000 km, dosipano je u proseku oko 0,7 l motornog ulja) i svake popravke(u garanciji je pomalo cureo hladnjak pa je zamenjen).Takodje su četiri puta menjane sejalice na glavnom faru i to je to!Jednom su promenjene i kočione pločice na prednjim točkovima,a na vozilu je drugi komplet guma!
              Što se tiče boje nešto od sitnih ogrebotina je ispolirano i odlično je odradjeno.Jedan deo prednje haube je flekovan zbog peckica od kamenčića kao i deo desnog krila.Ofarban je i deo ispod lajsne prednjih desnih vrata gde je postojala ogrebotina od oko 10 cm.Ovo je sve odlično uradjeno, a zbog eventualnih nepoverljvih budućih kupaca auto je fotografisan tako da CD sa fotkama od "pre i posle" ide uz servisnu knjigu!Prijatelji su me ubedjivali da ne radim farbanje, ali ja jednostavno ne mogu da gledam auto sa onim oštećenjima!
              Onima kojima nisu jasni moji motivi da čuvam vozilo objasniću to tvrdnjom da kao prvo želim da očuvam vrednost vozila i da ga posle par godina skupo prodam, a drugo ne manje važno je da auto uvek bude u top formi, jer meni je automobil i hobi, a ne samo potreba!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• nijebitno
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2006
                • 629
                • Modrica

Kao u matematici, promijenis jedan aksiom i sve se izvrne naopako. Tako i ovo opravdava sve:
                Originally posted by TETAK
                jer meni je automobil i hobi, a ne samo potreba!
                I markice sluze da se salje posta, pa sta rade filatelisti
                Ja sam vise za ovaj pristup
                Originally posted by Dora
                Vozim 30 godina star krš jer mi je ćef da izadjem iz kola i blebnem vrata onako ladovinski i ostavim ga sa sve ključevima na sred ulice ko u filmovima. Niko se ne trca na njega.
                istina je negdje izmedju.

Da ne bude skroz off ako budes prodavao skodilaka imam strica sa slicnim razmisljanjima mada se on lozi na Audi B4, dizel obavezan.
                Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Stric je pravi čovek, a i ti ćeš tako razmišljati kad veliku lovu(svako ima svoja merila), koju si lično zaradio, plasiraš u automobil!

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

"Aj' kad off-ujes, onda mogu i ja...
                    Ja sam svoju kintu sam zaradio i plasirao u nov automobil koje posmatram kao sredstvo za rad, kao alat.
                    I, kao alat, mi je bitno da mi se isplati. i, po mojim merilima, mi se isplati. Ne zelim da objasnjavam merila, ali, opet, diesel, vozices ga 1-1.5 godina, preci ces malo kilometara jer ga neces ni voziti osim vikendom, po cistim i ravnih putevima, obavezno suvim, cinculiraces mu najstrasnije, promenices i sta treba i sta ne treba (jer su kola i hobby (citaj strast)) i sve redom.
                    I prodaces ga skupo, ali opet skupo u odnosu na druga kola istog godista, vece kilometraze .. bla, bla...
                    Po mom misljenju, diesel se kupuje da se vozi, a ne da se titra jer je skup za nabavku i za odrzavanje i isplati se jedino na veliki broj kilometara koji ti ne pravis.
                    Da sam ja ti (a nisam) uzeo bih neki 2.0T benzinac sa ~240KS (sto je oko 130KS vise od tvog automobila) i vozio se taj minimum kilometara s tolikim uzivanjem da je to milina. Cena goriva na veekend voznju i onako nema mnogo uticaja.
                    Kad ti je Octavia drugi auto (a prvi je peglaja) onda mozes i da si dozvolis takve bahanalije...
                    No, to je, ipak, samo moje misljenje...
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Hermes
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 1306
                      • https://t.me/pump_upp
                      • bemve

Originally posted by prolupator
                      Da sam ja ti (a nisam) uzeo bih neki 2.0T benzinac sa ~240KS (sto je oko 130KS vise od tvog automobila) i vozio se taj minimum kilometara s tolikim uzivanjem da je to milina

...ali stoji i to da svako ima odredjeno misljenje o odredjenoj situaciji sve dok ne dodje u tu situaciju, a onda mozda misli malo drugacije
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• Kale HGT
                        CBC Član
                        • 27.09.2007
                        • 78
                        • Zvornik RS

Tetak negde sam pročitao da tražiš škodine felne 5-krake 16"
                        Pogledaj ove 7-krake 16" kod mene mislim da joj one najbolje stoje

ItalianDesign

Comment

• iwcham1979
                          CBC Senator XXL
                          • 17.07.2007
                          • 741
                          • Nis
                          • Seat Altea 2.0Tdi

Bravo Tetak. Ako nisi citao, ja sam uzeo 1.9Tdi, Elegance, 10 meseci stara, 20k km presla, isto siva metalik, ko lutka je. Samo treba da je uslikam jos. Uzdravlje da se sluzis drugar i da uzivas u puuuuuuuuuuuuuuuuuuuno kilometara pre nego je zamenis za drugu Skodu .

Ps. Jel farbamo lajsne u boji auta?

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

@Prolupatore prijatelju, svako ima svoju računicu, a ja sam sa mojom, hvala Bogu, do sada lepo funkcionisao i odlično se vozio!

@Kale, te felne su odlična opcija. Fabrika nudi kao dodatnu opremu felnu sa 5 paoka (15 cola) model "Helios",koji zaista lepo izgleda.Od 16-tica ima felna modela "Vega" 6 paoka, ali mi ona nešto ne leži.Dalje, postoji model sa 5 paoka "Pegasus"(17 cola) koji ekstra izgleda, ali je problem sa cenom guma za tu dimenziju!Samo polako videćemo!Biće akcija uvoznika oko N.G. pa će i cene biti povoljnije!

@Iw. brate, nisam ni sumnjao da ćeš odabrati nešto drugo!Samo napred i jedva čekam da vidim tvoju "izabranicu"!

Comment

• Chibbyka
                              CBC Član
                              • 28.11.2007
                              • 71
                              • Jagodina

Pridruzujem se svim cestitkama i da te lepo lepo sluzi!
                              Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Hvala Chibby!

Comment

Working...
                                X