Novi clan Chibby i moj Audi 80
Collapse
X
-
Jos jedan ljubitelj nemaca-odnosno audia, lep primerak vidi se da ga cuvas!
Dobro doso!!!
-
-
Auto je inace 1.8 sa 55kw, ugradjen alarm, plin elektropodizaci. Nisam u fazonu da ga nadogradjujem preterano. Za jedno godinu dve bi mu bilo potrebno farbanje i zastita i na prolece mu sredjujem trapove, posto su nam putevi uzasni! Uzgred interesuje me da li negde mogu da nadjem korisnicko uputstvo ili nesto slicno za ovaj auto! Sto se tice migavaca i stopaljki, interesuje me kako bih mogao da mu ofarbam zadnje migavce u crveno kao kod B4 modela. Hvala vam na dobrodosliciIdiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME
Comment
-
-
Dobro dosao!
Auto izgleda ocuvano. Mada je malo slabiji motor, ali i to se da promeniti
Sto se tice stopajki imas onaj sprej za zatamnjivanje, mislim da se zove Motip. Ali pazi kada budes to radio da ne preteras pa da se smanji vidljivost stopaljki. Pretrazi forum imas sigurno negde proceduru kako se to radi.Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks
Comment
-
-
Tako je! Imas sprej, na bocici ti je nacrtano stop svetlo, cinimi se golfa 4orke. Postoji u raznim bojama: crna, bela, zuta, zelena, crvena... Koliko ja znam ne moze da se pretera, pa da smanji vidljivost(mozda vrlo malo).... ali u svakom slucaju ti ne treba vise od tri sloja. Ja sam moje tako radio, stopaljke, zmigavce i obrvice. Mozes da pogledas u mojoj temi kako je to ispalo: http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=19408, pa ako ti treba jos neki dodatni savet ili kompletno uputstvo, slobodno pitaj! E, da, cena je oko 500 din.
Comment
-
-
zaobidji crnu, ruzno ce da bude nego, prednje migavce promeni u bele ako vec nisi a zadnje farbaj u crveno, dovoljno ce biti dva puta da predjes u tankom sloju. ako vec budes farbao auto, ofarbaj i lajsne na branicima i vratima. ne znam zasto bi zasticivao auto kad je pocinkovan osim ako nije odvaljen negde pa probijena zastita. pogledaj oko motora koseve i to sve bi trebalo da bude zasticeno fabricki voskom. zasto cekas prolece, uradi trap odma, to bar nije skupo, silentblokovi na viljuskama i sankama i cao. promeni i pozadi one velike ako su zveknuli i nema glava da te boli. taj motor jste slab ali je zato izdrzljiv i pouzdan. samo teraj...
imam usermanual za B4 ali ajde ako natrcim negde saljem ti a i ti bi mogao malo da googlas pa ces naci ili "upregni" mazgu pa ti ona mozda dovuce. ima na forumu nekih par linkova gde se moze naci UM. procesljaj malo.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Pa momci vi ste sjajni. Pohvala na vasoj azurnosti!
pa ako ti treba jos neki dodatni savet ili kompletno uputstvo, slobodno pitaj! ,
recimo jel treba da smirglam ili sl?
Inace nisam mislio u crno vec u crveno da prefarbam migavce a prednji su vec beli!
Farbanje mu sledi kod profi majstora a sto se tice zastite on je vec ima ali ako treba da se ponovi... kako majstor kaze! Kada sam mislio na sredjivanje trapova mislio sam i na amortizere, lagere diskovi novi jer su strari malkice izrisovani, i jos ponesto. Auto mi ide odlicno, nije prejak ali i ne treba, ali mi od 120 pa do 140 trese volan i nikako da otklonim kvar. Zbog toga hocu ceo trap da promenim. Naravno i nove gume da kupim.
Sto se tice usermanuala nasao sam nesto po netu ali nije to sve. ako imas taj za B4 u elektronskoj formi mogao bi da mi ga posaljes.
Hvala jos jednom momci![/quote]Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME
Comment
-
-
Jos jedna stvar. Ne radi mi rikverc svetlo. Kupio mu automat koji radi i kada ga namestio opet nece. U cemu je problem? Menjac??? Kablovi su ok, mislim kada rukom pritisnem automat svetlo radi!
a jos nesto?!? Cini mi se da se malo teze otvara gepek i da je stvar do onih gasnih amortizera na vratima. Ima li gde novi da se nadju?Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME
Comment
-
-
ne moras da dupliras postove samo uradi edit u postojecem...
elem, i da uradis sve to sto si nabrojao opet nije mnogo posto je to trenutno jedan od najjeftinijih auta za odrzavanje. to sto trese verovatno je losh balans (guma kriva, felna...) za sve sto ti treba od delova cekiraj ovde:CBC
ako si resio da radis migavce sve sto ti treba je: MoTip sprej crveni, smirgla 600, ziva guma i bezbojni lack za svaki slucaj. posto se migavci vrlo lako skidaju, drze ih dva plasticna turbana sa unutrasnje strane krila. skines i 600tkom ih ismirglas da budu mat onako da "pobele", mozes i 900tkom. spej koristis po uputstvu sa nalepnice, tj 2-3 sloja u razmaku od po pise tamo kolko da ne bi ispalo mat a ako se desi da ispadne mat. sacekas da se osusi pa onda predjes lakom ne vise od 3 tanka sloja. prvi sloj se susi 15min, drugi 30 treci 45min. i to pise na uputstvu za koriscenje na boci.
sta jos bese, a da, rikverc svetlo. da se nije pojela plastika na samom salteru, pogledaj ispod one kozure posto kazes da kad ga pritisnes rukom on radi.
nisam ti pofalio auto... davne '98. sam nasledio jedan takav samo sa malo jacim motorom (115ks) i u quattro varijanti. bio je to moj prvi audi i mogu ti reci da sam se navozao sa njim kao ni sa jednim do sada. prodao sam ga 2001. god i moram prizanati da su mi suze krenule na oci gledajuci kako ga novi vlasnik odvozi. toliko o tom autu, bio sam posebno vezan za njega... nikada ga necu prezalitideutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Jbg balansirao gume 2 puta svaki put kada idem do majstora za nesto kazem da pogleda i trap i sve je ok. Zato i hocu da zamenim ceo trap i jos zbog nekih stvarcica! A sto se tice rikverca i svetla, malo mi teze upada u rikverc i u prvu i drugu pa se zbog toga tripujem da nije mozda do menjaca! U svakom slucaju hvala za sve savete!Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME
Comment
-
-
Imao sam svojevremeno 3 XAudija 80/90.Jedan je bio tipa 80 i dve 90-tice.Sa sva tri sam bio izuzetno zadovoljan, a najviše sam bio vezan za 90-ticu koja je bila sa motorom od 2 litra(pet cilindara) i koja je kod mene došla iz Italije sa 49000 km.Nju sam jednom prodao, a čim je novi vlasnik ponudio na prodaju ponovo sam je kupio.Sada je kod naredne vlasnice i tek je na 92000km.Ne moram da pominjem da je auto i dalje kao nov.
Hoću da kažem da je "jaje" odličan auto i da uz odgovarajuću negu može jako dugo da bude ponos svom vlasniku.
Čibi tvoj auto je jako lep i nemoj ga puno budžiti.Predlažem ti nabavku fabričkog spojlera (model Audo 80S) koji ide u boju automobila i odradjen je u vazdušnom tunelu tako da je optimalan.On može da se pronadje na svakom boljem otpadu.Meni lično smeta i ona mala antenica za radio, na zadnjem krilu.Predlažem ti montažu antene na zadnjem delu krova(kao kod Golfa GTI) koja odlično izgleda!
Pozdrav druže i nemoj zameriti na sugestijama!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
Comment