Novi clan Chibby i moj Audi 80

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

ako je poceo da zeza samo od kad je zaladilo onda je akumulator, nema sta drugo.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chibbyka
      CBC Član
      • 28.11.2007
      • 71
      • Jagodina

Cekam drugara da dodje pa da preko kablova upalimo auto, a u medjuvremenu, ako sam u'ebo akumulator, verovatno nece da mi priznaju garanciju, u tom slucaju koji da kupim? Da li je ta Varta sa Jugopetrolovih pumpi ok ili da uzmem Bosch ili Vesna, Topla...

Inace ovako stvari stoje. Na kablove upalio iz mesta i posle par min rada ugasio sam ga i probao normalno da ga upalim. Nije hteo. Opet na kablove i odvezao sam ga kod majstora, nekih 700 m, tamo mu odmah merio punjenje, na leru oko 12.5, sa malo vecim gasom 13.7 na leru sa upaljenim svetlima pada ispod 12 negde oko 11.5. Kaze majstor da ce da mu malo pojaca napon na leru i kaze da nije crko akumulator ali ajd da vidim do danas popodne ili do ujutru pa na hladno opet da probam. I kaze da ne odvlaci na masu nigde jer je letos to gledao a i sada ce da proveri. Inace kod majstora sam ga ugasio i upalio je normalno.

Jos nesto za shalter rikverca! Kaze da je on u redu, jer kada sam uzeo jedan sa otpada, nismo bili sigurni da li je od passata ili od audija jer su isti, namestili ga i radi!!! ali kada ga ubacim u prvu, a kod passata je rikverc kod prve, zar ne? Sto bi znacilo da shalter nije propao! Ispravi te me ako gresim. Jos nisam stigao da ga pogledam jer me zeki sada ovo paljenje!
      Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Punjenje ti je definitivno slabo, a majstor te zavlači ako ti kaže da to može da se šteluje.Toga batice nema već 20 i više godina.Ostaje ti da proveriš regler punjenja, kaiš alternatora i na kraju sam alternator.Punjenje mora da ti bude optimalno od 13,8-14,5. Ne sme da bude više jer ni prepunjavanje ne valja i trajno oštećuje akumulator!Proveri da nema neko nedefinisano pražnjenje.To se lako radi, isključiš sve potrošače, skineš minus klemu i izvršiš merenje izmedju minus kleme i stubića.Svako očitavanje je pražnjenje bez pokrića!
        To definitivno nije Varta.Ona je 3 X skuplja!Ja ti savetujem da jednostavno kupiš Black Horse.Evo ti par razloga, cena je tu oko sredine, takav je i kvalitet, garancija je 2 godine i relativno se lako ostvaruje, servisi na svakom koraku i bar znaš šta kupuješ, a ova nova siva serija čak lepo izgleda!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Chibbyka
          CBC Član
          • 28.11.2007
          • 71
          • Jagodina

Originally posted by TETAK
          Punjenje ti je definitivno slabo, a majstor te zavlači ako ti kaže da to može da se šteluje.Toga batice nema već 20 i više godina.Ostaje ti da proveriš regler punjenja, kaiš alternatora i na kraju sam alternator.Punjenje mora da ti bude optimalno od 13,8-14,5. Ne sme da bude više jer ni prepunjavanje ne valja i trajno oštećuje akumulator!Proveri da nema neko nedefinisano pražnjenje.To se lako radi, isključiš sve potrošače, skineš minus klemu i izvršiš merenje izmedju minus kleme i stubića.Svako očitavanje je pražnjenje bez pokrića!
          To definitivno nije Varta.Ona je 3 X skuplja!Ja ti savetujem da jednostavno kupiš Black Horse.Evo ti par razloga, cena je tu oko sredine, takav je i kvalitet, garancija je 2 godine i relativno se lako ostvaruje, servisi na svakom koraku i bar znaš šta kupuješ, a ova nova siva serija čak lepo izgleda!
          Zvao me veceras, kaze da je zamenio cetkice i da je sproveo od alternatora do akumulatora direktno jedan vod(da li to sme da uradi i da li ce to da pomogne ne znam)! Kaze da akumulator ne drzi struju pa ce da ga dopuni tokom noci pa ujutru da probamo!
          Sada mene jos nesto interesuje. Garanciju imam na akumulator. Da li treba i auto da odvezem do servisera ili samo akumulator tj dali na osnovu stanja akumulatora moze da utvrdi da auto recimo nije punio isti dovoljno?
          A sto se tice zezalice na istrument tabli koja se nalazi na meracu za benzin, kada je okrecem pomera se malo kazaljka za benzin!
          Idiots authority, promising equality, so where is the land of the free... STOP IT YOU'RE KILLING ME

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

e pa da, to ti je za stelovanje te skale za benzin. sad se setih. nego, uzimaj taj auto od tog lika i nadji pravog mastora. nije to bas toliki starac da mora da se improvizuje na njemu. na kraju krajeva sedi u auto pa skoci do vamo i sredi sve sto te muci, nije na kraj sveta a ne da se tamo neki kvazi elektricari uce na tvom autu. a sto se saltera tice, sve 80-ice imaju isti menjac. ja do sada nisam sreo ni jednu koja ima rikverc napred dok recimo moj audi ima. ti rece da je prekidac u redu posto kad ga rukom pritisnes rikverc svetlo radi. na koj ti rekidac mislis ? sto se tice onoga sto si reko da nece uvek i lepo u rikverc evo sta ti treba

Comment

• Chibbyka
              CBC Član
              • 28.11.2007
              • 71
              • Jagodina

Originally posted by zverko
              e pa da, to ti je za stelovanje te skale za benzin. sad se setih. nego, uzimaj taj auto od tog lika i nadji pravog mastora. nije to bas toliki starac da mora da se improvizuje na njemu. na kraju krajeva sedi u auto pa skoci do vamo i sredi sve sto te muci, nije na kraj sveta a ne da se tamo neki kvazi elektricari uce na tvom autu. a sto se saltera tice, sve 80-ice imaju isti menjac. ja do sada nisam sreo ni jednu koja ima rikverc napred dok recimo moj audi ima. ti rece da je prekidac u redu posto kad ga rukom pritisnes rikverc svetlo radi. na koj ti rekidac mislis ? sto se tice onoga sto si reko da nece uvek i lepo u rikverc evo sta ti treba

Hvala vam puno za trud momci (special thanx to Zverko i Techa). Dosta stvari sam naucio od vas za ovo kratko vreme, ima tu jos sta me zanima ali otom potom, kada dodje na red. Sto se tice majstora ja sam za to da ispostujem onog kod koga sam isao do sada. Ako bude bilo nekih problema provericu ko drugoga (ima ovde jos ok majstora). Inace rodjeni bata mi zivi u Bg tako da ne bi bio problem ni za to sto mi ti predlazes. A shalter jos nisam stigao da pogledam (lose vreme, obaveze, posao...) ali provericu u svakom slucaju. A sto se tice prekidaca za koji me pitas, mislio sam na onaj sto se stavlja na/u menjac koji ima konektor za vodove do samih svetla!

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

vidi, lepo je to od tebe sto oces da ispostujes coveka ali ako ti ne zavrsava posao hebes ti to postovanje. ovo cudo mozes da proveris svaki put kad sednes u auto. od oka se vidi da li je razlokano. sto se automata na menjacu tice, pogledaj da li moze da se steluje tj da se malo izvuce sam taster posto verovatno poluga ne stize dovoljno da ga zatvori. dakle skines prekidac i ako nema neki djavo za stelovanje onda probas klestima malo da ga izvuces ali gledaj da ne preteras da ti ne bi onda stalno svetlelo rikverc svetlo. za pocetak, skini ga i pogledaj koliki hod ima pa javi.
                poz

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Nemoj se igrati sa tim direktnim prespajanjima.Idi redom neka ti neko napuni akumulator(provera napunjenosti bometrom), a onda ga ispitaj na za to predvidjenom uredjaju.Kada budeš siguran da je aku ok idi na proveru punjenja, pa kada i to uradiš proveri gubitke struje.U ovom lancu ćeš sigurno doći do rešenja!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Chibbyka
                    CBC Član
                    • 28.11.2007
                    • 71
                    • Jagodina

Originally posted by TETAK
                    Nemoj se igrati sa tim direktnim prespajanjima.Idi redom neka ti neko napuni akumulator(provera napunjenosti bometrom), a onda ga ispitaj na za to predvidjenom uredjaju.Kada budeš siguran da je aku ok idi na proveru punjenja, pa kada i to uradiš proveri gubitke struje.U ovom lancu ćeš sigurno doći do rešenja!
                    Danas smo merili punjenje nakon zamenjenih cetkica, 13.7 na leru, medjutim kada upalim svetla i vent na keca, pada na 12.7 (sto nije u redu). Veceras ce da zameni regler da vidimo kako ce tako da puni, a sto se tice dir povezivanja reci cu mu da skine taj kabl koji je stavio direktno! Inace smo merili i gubitke i ocitavao je 0.2 i kaze da je to od sata. Danas je palio auto ok, veceras se vozikao po gradu i nema vise onolikog padanja napona svetla na tabli kada je na leru (vrlo malo). Videcemo kada zameni taj regler. Akumulator je silikonski tako da ne mogu da mu merim gustinu , a akumulator je on punio i jutros je upalio kako i treba!

za pocetak, skini ga i pogledaj koliki hod ima pa javi.
                    Ako nesto ne volim to je onda da mi na autu ne radi nesto kako treba, hocu reci da cu sigurno pogledati to ali samo malo vremena da dobijem. Jbg poprilicno sam zauzet
                    pozz i javljam vam sutra sta smo uradili!!!

Evo i mene konacno . Menjao sam ISP pa me nije bilo neko vreme.
                    Evo ga i davac svetla za rikverc. Probao sam amlo da mu cackam taj pipak koji daje struju ali ne mrda ni malo. SVe je na svom mestu.

Inace posle nekog vremena automat za rikverc svetlo je proradio sam od sebe)))

Comment

Working...
                    X