Eto ga na! Sjele i plazmice u kola! Počelo je otprilike ovako:
1. Skidanje sata iz armature
2. Raskopavanje sata
3. Priprema alata za rad
4. Skidanje cajgera
5. Stavljanje listića
6. Vraćanje cajgera
7. Sklapanje sata
8. Vraćanje sata u armaturu
Ovako izgleda sveukupan proizvod
A ovako po noći
Imao sam malih problema sa cajgerom od temperature jer mi je pukla iglica, ali na sreću imao sam drugi sat na kojem se je skinula bez ikakvih problema! Malo sreće u nesreći rekli bi! Uglavnom, prezadovoljan sam sa dobivenim i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizacij group buy!
Eto za opću informaciju danas sam došao od majstora Mireka s kojim sam se dogovarao oko preuređenja auta i dogovor je pao da za tjedan do dva auto ide u radionu i tamo će biti cca dva mjeseca!
Ne znam kako ću izdurat bez auta toliko dugo, ali šta se mora nije teško!
Bar ću ušparat na gorivu!
Naime dogovoreni su slijedeći radovi:
- stavljanje branika i pragova (s tim da se pragovi moraju rezat, kratit i ponovo spajat jer su od Prelude pa su malo dugački)
- krpanje bočnih žmigavaca
- krpanje antene
- ravnaje desnog štoka vrata
- rezanje i sastavljanje haube
- pripasivanje origigi farova jer su mi ovi koje imam bez nosača (sam sam takve uspio nabavit)
- izrada obrva iliti ga bad look
- promjena amortizera i federa
- rezanje i slaganje škrga na blatobranima
- stavljanje distanci (rađenih, tokarenih)
- proširivanje rubnjaka
- te komplet lakiranje auta
A za to vrijeme kod drugog majstora su mi prednji sicevi i zadnja klupa koji se presvlače u crnu kožu sa strane i u crvenu brušenu kožu po sredini! Isto to se radi i sa tapecirunzima na vratima i odpozadi!
Nakon toga slijedi pauza, financijski oporavak i krstarenje u mazdici!
Kada sam kupio auto prije pol godine prvo šta sam napravio otpeljo sam ga na servis! Pošto je jučer bio lijep dan malo sam šarafao po autu i pripremao ga za majstora, pa reko da malo zavirim pod haubu! Otvaram ja kutiju od filtera zraka da vidim kakav je filter, kad ono imam šta i vidjet, kutija prazna! Pa je** mu ja mater i majstoru, uzme mi soma kuna za poso a ne napravi ga kako Bog zapovijeda! Kutiju nije ni pipnuo, jer da je vidio bi da fali filter!
I tako se ja već pol godine vozim bez filtera zraka! Naravno neću si ni zamišljat koliko je prašine moglo uć unutra!
Momentalno sam otišo u trgovinu i kupio prvi filter koji mi je došao pod ruku (neku gljivicu) i montirao ju odma pred trgovinom! Auto sad ne sam da mirnije radi nego i ide ko stoka! Ima i ubrzanje i sve!
Evo prošlo je oko 3 tjedna, malo jače kak se sad vozim sa filterom i ljudi moji potrošnja mi je pala za 3-5 litara! Ja nisam mogao vjerovat! Normalne gradske vožnje mi sad potroši ravno 10l ! Moram priznat da sam prezadovoljan, jedva čekam neki dalji put da vidim šta kaže otvorena cesta!
Motor radi dobro i čini mi se sve u redu, samo što sam primjetio u zadnje dane da mi se zna pojavit koja flekica ulja na podu, ništa veliko, ali sigurno ću to provjeriti pošto mi auto u ponedjeljak ide na klocne ........... kreču radovi!
Pa prosetaj se do nas da vidis kako ide. Samo sto ja kad izdjem na otvoreno vozim na 5-6 hiljada sto bi ti rekao tisuca obrtaja pa mi se isto hvata samo cujes kako u****va sav benzin
Comment