Moj swifti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AEROX
    CBC Član
    • 08.02.2006
    • 93
    • Nish

Moj swifti

Evo pre dva dana postao sam vlasnik ovog malog Japanca. Nisam razmisljao u ovom pravcu al eto, ispade mi prilika pa reko sto da ne Autic je 97' godiste, malo izlupan pa zafarbavan tu i tamo ali valjda ih je 90% koji se prodaju takvih :x . Naravno nista od vitalnih delova nije osteceno i ne vide se tragovi neke havarije. Stoji i ide pravo, da ga ne ureknem sad! Motor ravnomereno radi, lepo prima gas.. Ono sto me odusevilo kod ovog auta je menjac koji je extra precizan. Ici ce kod majstora za neki dan pa cemo videti - usput moze preporuka za nekog odavde posto sam slab sa japancima!? Osim el. podizaca nema nista znacajno od opreme, ali mi je bitno da sve sto ima radi ..

Bivsi vlasnik prica da je menjao skoro zupcasti, spaner, lamelu,korpu, plocice.. Menjao je i stavio neki lonac koji se dere kao nenormalan tako da cu to morati da menjam ili utisham.

I tako, vidim ja da ovi Japanci znaju sta rade, mada nisam ni sumnjao . Odo da se provozam malo. Poz
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Ovo je autic koji me je oduvek zanimao i impresionirao samo zato sto je prava zujalica.Lepo izgleda za svoje godine ali moj savet ti je da ti ipak zamenis taj zupcasti....za svaki slucaj. Ja kad vidim SA tablice odmah nesto postanem sumnjicav u sve te price

Nadam se da ces imati ulaganja samo u corbu
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Ivvan
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1574
      • Nis
      • SAAB 9000

Lep primerak, verujem da ces lepo da se vozis sa njim

Za servis nazalost ne mogu da ti dam savet. Ne znam ni jedan koji bi mogao da ti preporucim.
      Za delove mozes ovde na forumu kod M-a da se snabdevas, a ima i u Nishu dovoljno dobro opremljenih prodavnica, javi ako hoces brojeve tel.

Moze jedna molba da slikas gde se nalazi prekidac za prednje maglenke
      Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Bas je lep...sad vec redak auto na putevima a da nije neka sklopocija

Hayabusa motor u autu. Bas mi se svidja kako vrti motor ima dosta klipova na youtube pa sam malo gledao
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• shonsy
          CBC Senator XXL
          • 11.05.2007
          • 1391
          • London/Beograd
          • Honda CBR 125R

Stvarno je simpatican autic. I ja sam ga gledao pre par godina... sto kaze @Laki prava je zujalica. Nisi naveo koliko je presao, mada to i nije toliko bitno kod japanaca.... prelaze oni cuda... hehe bar u to mozes da budes siguran! Neka je sa srecom i da zujis bez problema!

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

u zdravlju da ga vozis.
            i ja sam imao isti. 1,3 75ks. prava zujalica.
            sto se tice delova, ja sam samo menjao ulje i filtere , ali u sopstvenoj reziji.
            pozz

Comment

• Magus
              CBC Član
              • 28.08.2005
              • 57
              • Palic

Odlican izbor. Koliko KS ima? 101 ili 115?
              Mislim da ces biti prezadovoljan s njim...prava mala jurilica.
              Sto se tice delova...za GTI obicno nema nigde nista na lageru, sve ide po porudzbini. Letos sam recimo jedva nasao sajlu za gas...i to u Krusevcu nadjoh polovnu..
              U kakvom stanju su ti kederi...? Jesu poceli vec da 'zvizde' ?

Comment

• mishkom
                CBC Senator XXL
                • 07.08.2007
                • 591
                • N/A
                • N/A

Koliko $$$$?

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

Originally posted by Magus
                  Letos sam recimo jedva nasao sajlu za gas...i to u Krusevcu nadjoh polovnu..
                  U kakvom stanju su ti kederi...? Jesu poceli vec da 'zvizde' ?
                  Sajlu bilo kojeg promera,duzine itd,itd.imate u Beogradu-Boban sajle,nemoze da nema, znaci IMA!!!

Kederi,u Indjiji za koji god auto!
                  Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• AEROX
                    CBC Član
                    • 08.02.2006
                    • 93
                    • Nish

Poz ljudi, evo danas sam tocio gorivo i situacija je sledeca: 500 km - 300 otvoren put, 200 km grad (malo ostrije voznje) i ispade mislim upade u rezervoar 35 litara, sto bi znacilo 7,5 kao neki prosek..

Ivvan_ Prekidach za maglenke se nalazi odmah ispod instrument table, slikacu kasnije enterijer.
                    Na satu mi pise 74000 ali istina je negde tamo ..
                    Magus_ Ima 101 ks, a da je jurilica vec sam se uverio , jos se upoznajemo .. A sto se tice delova videcu, probacu da nabavim prvo ovde pa ako nema donosice mi cale iz Soluna posto je cesto dole. E ti kederi, stvarno su kriticni, na desnim vratima je kolko mi se cini dobar, dok mi je na levim malo sumnjiv (posto su vrata ocigledno radjena), a i primetio sam da ima vlage ispod patosnice pa cu nesto morati da mu radim!!?
                    E kazi mi nesto o Swiftu, cisto nesto pocetnicki da me malo uputish.. Jel si imao jos nesto osim sajle za gas da mu radish? Ovaj od kog sam ga kupio rece mi da je sipao samo Castrol RS -sintetiku.?

Nesto me zanima pa da pitam dok ne odem kod majstora: Kada pustim kvacilo cuje se neki zvuk kao ispred kao neko struganje.. Jel to druk lager? I jos nesto me zanima, cudno mi je sto mu ujutru posle nekih 4-5 minuta lagane voznje kazaljka za temperaturu pokazuje vec iznad polovnine skale i vishe ne mrda!?? Inace u malo ostrijoj voznji i na uzbrdicama pokazuje istu temperaturu. Mozda glupo pitanje ali mi je malo cudno..

Comment

• AEROX
                      CBC Član
                      • 08.02.2006
                      • 93
                      • Nish

Dao sam 2900 e

Comment

• shonsy
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 1391
                        • London/Beograd
                        • Honda CBR 125R

Originally posted by AEROX
                        I jos nesto me zanima, cudno mi je sto mu ujutru posle nekih 4-5 minuta lagane voznje kazaljka za temperaturu pokazuje vec iznad polovnine skale i vishe ne mrda!?? Inace u malo ostrijoj voznji i na uzbrdicama pokazuje istu temperaturu. Mozda glupo pitanje ali mi je malo cudno..
                        Manjim motorima je upravo tih 5 min dovoljno da postignu radnu temperaturu. To sto je iznad polovine skale je oko 90 stepeni sto mu je najoptimalnije. I u bilo kakvom rezimu voznje bi trebao da odrzi taj nivo. Jedino ako ga bas przis onda ce naravno da se digne temp(pogotovo ako ulazis u crvenu zonu).
                        Pozz

Comment

• Magus
                          CBC Član
                          • 28.08.2005
                          • 57
                          • Palic

@ Laki, trebala mi je sajla zajedno sa buzirom...ali nigde nije bilo odgovarajuceg kompleta, a nisam hteo nista da budzim. Ali thanx za info.
                          Sto se tice kedera, bio bih ti zahvalan za neki kontakt..

@ Aerox, Kada sam uzeo auto, promenio sam sve kaiseve, spaner, sve filtere, ulje, uradio optiku napred-nazad i od tada samo sipam i vozim. Izuzev naprsle sajle za gas, nikakav problem nisam nikada imao(da kucnem od drvo, kuc,kuc).
                          Ulje menjam redovno na 5000km, sipam Mobil polu sintetiku.
                          Kod mene temp. nikada nije otisla preko polovine skale...obicno je nesto malo iznad minimuma...u ostrijoj gradskoj voznji blizu polovine.
                          Sto se tice vlage ispod patosnice...to je i kod mene prisutno.

Btw, zaboravih da te pitam...kako ti stoji zadnja klupa? To je isto boljka kod Swiftova.

Comment

• srdjan_p
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2004
                            • 1915
                            • ZR

Strasan auto, vozio sam jednog i odusevio se kako ide!

Comment

• Aki
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2006
                              • 1133
                              • Beograd
                              • Yugo 1603, Yugo 1301

Originally posted by AEROX
                              Nesto me zanima pa da pitam dok ne odem kod majstora: Kada pustim kvacilo cuje se neki zvuk kao ispred kao neko struganje.. Jel to druk lager?
                              Kada pustis kvacilo i cuje se, onda su lezajevi u menjacu, obrnuto je lager.
                              Inace odlican auto, imamo i ista sedista. Da te dugo sluzi.
                              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                              - Lousie Smith

Comment

Working...
                              X