Bela ladja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zare15
    CBC Član
    • 09.12.2006
    • 84
    • Beograd

Bela ladja

Prosto ne mogu da verujem da sam prisutan ovde na forumu vec godinu dana a da jos nisam predstavio svoj auto.Ne znam kako sam to propustio,ali...nikad nije kasno.

Dakle,radi se o Mazdi 323f poznatijoj kao Lantis 1840cm3, 84kw, 97g. Do pre godinu dana kada sam odlucio da pazarim japanca,i samo japanca nisam nikada imao prilike da vidim ovaj auto.Posle 3 meseca pretrage po netu,oglasima,...video sam jedan oglas gde lik prodaje Mazdu Lantis! Bilo je mi interesantno ime pa sam na Googlu ukucao taj pojam i on me "bacio" na club323f,gde sam video par nekih Mazdi i nasam verovao da taj auto kosta kod nas u oglasima 5 hiljada eura!? Sam sebi sam rekao,ako je to taj auto idem i peske da ga kupim. Pozvao sam drugara koji se bavi mehanikom i specijalnost su mu japanci,i rekao da sutra dolazim u Bg da vidimo jednu mahinu. Cim smo se priblizili mestu sastanka na udaljenosti od 300,400m ugledao sam auto i rekao : Ja ovaj uzimam i to je kraj! Drugar me savetovao da cutim i da ce on da prica i pregovara,i da garantuje da ce cenu od 5k spustiti sigurno za 500 evrica.Rekao sam da ako to uspe taman toliko ostaje za to vece za "ice i pice". Drugar je bukvalno "kenjao" 2 sata,...te ovo ne valja,ovo nije dobro,ovo treba da se sredi...da me je u jednom trenutku lik koji prodaje upitao" Gde nadje ovog debila,zivota ti??! Mislim ja u sebi,nije debil nego se pravi,ali i sam se zabrinuo dal da kupujem posle ovoliko zamerki.Posle probne voznje drugar pridje i kaze: Daj mu koliko god da ti trazi,jer ja nemam za sta da se u'vatim i spustim cifru! Pravim ovde budalu od sebe ali ne vredi. Kako je u oglasima cifra bila 4.900e ja sam "znalacki" poneo u koverti 4.600e i to sve po 50e(da gomila bude veca),razmisljajuci da ce lik kada vidi da im am kes odmah popustiti! Kao sto sam i pretpostavio,posto sam baksuz za lovu,liku ne pada na pamet da cifru spusti,vec kaze da moze samo da spusti za 100e,tek za to sto sam se cimao i dolazio iz Kraljeva,da odem kuci,razmislim 3,4 dana i odlucim i posle toga se javim.Videvsi da od cenjkanja nema nista,nije mi preostalo nista drugo vec da pozovem prijatelja da mi posalje jos 200e,sto je ovaj i napravio.Posle pola sata bio sam za volanom Mazde,na puto BG - KV vozeci se na plin za koji mi je pare pozajmio drugar mehanicar jer sve sto sam imao dao sam predhodnom vlasniku i NIJE MI ZAO!!!

Malo o autu: Naveo sam gore ono osnovno,kubikazu,godiste...boja je bela(ne metalik vec akrilna),u trenutku kupovine je bila registrovana tek 15 dana i na km satu 141.000km,ugradjen plin,ove iste alu-felne(14),obican Pioneer-ov cd(koji je odmah zamenjen Pioneer-ovim mp3 playerom),fabrickim zvucnicima od kojih je jedan pozadi produvao i onda sam ugradio 2 zadnja nova Pioneer,sve ispravno(el.ogledala,podizaci,klima,...). Sve sto je trebalo napraviti,je da se zameni zadnji stabilizator balans-stangle jer je olabavio i lupkao.To sam "trpeo" punih 6 meseci,tj. do letos kada sam malo dosao do neke "crkavice" i napravio malo vece (treba reci-redovne) zamene: zamenjeni filteri(goriva,polen,vazduha),disk plocice,gume(Tigar Hitris 185/65),pomenuti stabilizator,svecice,dihting dekla,gumice prednje balans stangle...). Sto se plina tice,tu sam imao malo problema jer je plin ugradio neki "pametni" italijan(jer je odatle uvezena),pa sam pre nekih mesec dana otisao na kompletni "remont" plina.Zamenio sam kompletno sva creva jer su bila nekvalitetna a jedno cak i nije bilo za plin(!!!),ventil(Lovato),a stavio sam i nepovratnik plamena jer je plin jednom detonirao i tom prilikom je stradala kutija filtera vazduha,i da se ne bi nesto strasnije desilo(kao npr. protokomer). Sa takvim uredjajem izvlacio sam max. 170km/h,a sa ovim "modifikacijama" jos nisam isprobao ali mislim da ce daleko bolje jer nema vise onog "cimanja" kada pri npr. 100km/h prebacite sa benzina na plin,jer sada se ponasa isto i na benzinu i na plinu.Kada isprobam napisacu pod P.S. Sto se tice nekih drugih stvari,stvarno mi vise ne pada na pamet. Ostaje mi da sredim tu flekicu na zadnjem braniku(danas sam bio kod majstora i napravio boju i cim prestane kisa cu taj deo malo "zamazati",i mozda na prolece ofarbam brave i retrovizore u belo,i poliranje obavezno.Ima na par mesta tackica od kamencica,nekoliko sitnijih ogrebotina(ali nista drasticno vidljivo) i to je to.

Nadam se da nisam smorio,i da nesto nisam izostavio.Ako neko ima predlog,pitanje,sugestiju...bilo bi zanimljivo,videti ih.Pozdrav iz Kraljeva.

• Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Koliko lice nasi automobili, toliko se i razlikuju, voleo bih da imam original maglenke kao ti, al' sta da se radi kada su ih kamencici razbili kod prethodnog vlasnika

A sta da radis... Par sitnica, napisacu ti sta l8er, tek ce onda da izgleda ko zmaj

Comment

• zare15
      CBC Član
      • 09.12.2006
      • 84
      • Beograd

Hajde...cekam te...svaki savet je koristan,a pogotovo od lika koji ima isti auto!

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

Dobro da si odlucio da se predstavis

I treba da nas je vise a i tvoj auto to zasluzuje.
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• totko024
          CBC Član
          • 03.12.2007
          • 69
          • Subotica

Lepa prica!!Izgleda da ti drugar i nije tako dobar trgovac!!
          Lep autic,to su ti fabricki pragovi?
          zoom - zoom

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Posto pragove od V6 vec imas, oni ti nisu potrebni
            Treba ti prednji lip od V6 i onda da ofarbas kao sto je ovaj decko uradio ovde, a isto tako i pozadi.
            Onda kupis neki lepi nastavak za auspuh, vecih dimenzij od postojecih. Naravno to sada zavisi od tebe kakav zelis, ja sam najvise za onaj kao sto je na V6 (dupli), ali malo vecih dimenzija, kako bi bolje uklopio u predvidjeno mesto.

Ako volis badlook, mozes da uradis obrvice, a kao test mozes da zalepis izolir traku ili slicno, da vidis kako ce da izgleda. Mada znam neke koji su tako ostavili posle testa i ne izgleda lose.

E sada ako si u JDM fazonu, mozes da skines farove i migavce/poziciji i da ih ofarbas u crno sa unutrasnje strane, to na belom autu izgleda izuzetno dobro.

I naravno neke vece felne 16,17 ako finansije to dozvoljavaju, ako ne 15" sa vise krakova.

Kakva ti je potrosnja ulja ?
            Znam za 3 motora kao nasa koja su se jako lose provela zbog ugradjenog plina, jedan je eksplodirao

edit: I da... Poklopce retrovizora ofarbaj u belo, kvake ne diraj

Comment

• zare15
              CBC Član
              • 09.12.2006
              • 84
              • Beograd

Hvala na savetima.Pa uglavnom sve sto si napisao bilo je negde i u mojoj glavi.Samo ja sam mislio da mi bocni migavci budu beli kao kod ovog lika sto si postavio.Izgleda dobro.Sto se ulja tice,koristim Shell Helix Plus 10w40 i menjam ga na 7 - 8000 km,a izmedju dva menjanja sipam otprilike 0,5l tj. toliko izgubi.Kakva je situacija sa tobom sto se ulja tice? Plina trosi do 12,5 l sada kada je zima,a letos sam ga testirao i nije prelazio 10l.Sto se felni tice manjao bih ja,nego problem je sto su gume nove,a koja je verovatnoca da cu naci felne sa dobrim gumama i ako kupim samo felne morao bih i gume!? Jedino ako naleti neko ko ima vece a da mu trebaju 14-ce!

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Meni potrosnja ulja varira...
                Motul 10w40 1-1.2l = 1000km
                Mobli 1 10w40 - 1l = 1000km
                Mobil S 5w40 - 1l = 1500km, mozda cak i vise km.

Kada je ne gazim, tj kada sam uzeo auto i dok sam je lagano vozio, skoro da nije trosila ulje.
                Sada su mi preporucili Elf i to decko koji je imao slicnu potrosnju kao ja, pa cemo sad to da bubnemo unutra i da vidimo sta ce da bude.

Inace ne uzbudjujem se nesto preterano, jer sam pricao sa par ljudi koji imaju slican stil voznje u kombinaciji sa 1.8 motorom i imaju isti "problem".
                Interesantno je da 1.5 nema taj problem, a da V6 trosi malo manje ulja u zavisnosti kako se vozi.

I najbitnija stavka, a vezana za potrosnju je, da je ona izrazena uglavnom kod kreni-stani voznje tj pun gas od semafora do semafora

Comment

• zare15
                  CBC Član
                  • 09.12.2006
                  • 84
                  • Beograd

Moguce da je i moja trosila dok sam je gazio,ali sada malo manje posto sam na 2(dve!!!) uslovne od po godinu dana!!! Nisi mi rekao sta mislis o belim migavcima? Ima ih u VDV automarketu mislim da je cena 730din. komad!

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

To je otprilike ista cena koju je Ljuba platio njegove, ali su njegovi imoprted from HR

Ne znam, to je stvar ukusa. Na njegovom autu ok izgledaju, jer je dobar kontrast, kod tebe bi se uklopile sa bojom auta, pa bi izgledale kao da su stealth

Uradi neki Photoshop, pa vidi kako ce da ispadne

Comment

• zare15
                      CBC Član
                      • 09.12.2006
                      • 84
                      • Beograd

Vocko,verovatno se ne secas ali pitao sam te jos pre godinu dana za antenu tj. da imam problem jer nece da se izvlaci.El.motor odradjuje ali antena ne izlazi.Nekoliko majstora mi je reklo da se to ne popravlja jer je otislo nesto(****m li ga sta,nisam pazljivo ni slusao). Nema veze,nego nasao sam lika koji za 2000din. ugradi kompletno sve od radija do izlaza antene i antena je kaze nekih 70cm.Da li je to po tvom misljaenju ok? I jos nesto...koliko nase mazde imaju zvucnika(nelogicno mi je da je 5,i svi kojima sam rekao su se cudili)? 4 u vratima i jedan napred(meni taj i nije prikljucen jer mi je jedan mnogo dobar elektricar rekao da nije pametno stavljati na jednu stranu 2 a na drugu 3 izlaza)! Ima li negde 6-og? Znam da je glupo pitanje ali sam se bas sada nesto zamislio(mada nikada nisam nesto posebno razbijao glavu ovom temom)!!?

Comment

• RedboX
                        CBC Senator XXL
                        • 28.11.2006
                        • 1537
                        • Novi Beograd

Evo malo ja

na konto belih migavaca, gledam ovu tvoju ali mi se beli nikako ne slazu iz prostog razloga sto bise izgubili u boji i onda bi izgledalo kao da ti je auto pokriven snegom jos da ofarbas brave i ne nadje ga do proleca

Mislim da treba postoji doza kontrasta da auto ne izgleda monotono a sta mislis o ovome?

I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Pazi sa tom nasom standardnom antenom, koje je negde oko 70cm, auto izgleda kao oni autici kojima upravljas putem daljinca, tako da bih ti predlozio, mozda, da se odlucis za neku kracu.
                          Cifra od 2k din nije velika, za sve to...
                          Inace ja se razmisljam da za moju ugradim prekidac da se ne izvlaci, jer mi zaista nije potrebna kada slusam cd, a to je vecinu vremena...

Kako 5 zvucnika ???? Odakle ti 5 ???
                          Imas 2 u prednjim i 2 u zadnjim vratima. Daj sliku enterijera.

Comment

• zare15
                            CBC Član
                            • 09.12.2006
                            • 84
                            • Beograd

@RedboX

Druze,mislim da ti je ideja sa crnim migavcem ok.To mi je i Vocko predlagao,stim sto mi je on rekao da ofarbam iznutra u crno.Nije sada da sam ja neko ko ima para za bacanje,ali ne volim ni da petljam mnogo oko toga,pa bi vise voleo da kupim fabricki crne.Gde mogu da ih nadjem i odakle je slicica koju si postovao.Hvala ti unapred.

@Vocko

Ove dve slike sam nasao na tvojoj temi tj. na temi Lepotica sa Istoka:

Jel primecujes nekakvu razliku.Mracno je vec,a i mrzi me da silazim do kola da slikam ali slican je enterijer kao na toj prvoj.Vidis zvucnik na sredini iznad centralnog stuba? To je 5-ti!!!

Sto se antene tice,zar se ne izvlaci samo kada ukljucis radio a kada je cd ona je uvucena? Zasto bi ti trebao prekidac? I ja slusam 99% vremena cd,i nemam neke potrebe za antenom ali volim kada je sve kako "valja i trebuje"!

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Cim ukljucim HU izadje antena, pustio radio ili cd, zato mi treba prekidac, jer necu da stalno bude izbacana

Migavce mozes da ofarbas onim sprejem za zatmanjivanje stopaljki, to ti je najjeftinija varijanta, ali je najbolje da potrazis ove crne. Mislim da ima na ebay-u da se naruce, a imamo decka koji se time "bavi".

Tvoja je PFL, a moja FL. Za*ebi taj 5, ne treba ti, nije mi ni jasno sta tu trazi iskreno, jer sam se uvek pitao gde je 6.

I napravi adaptere za prednje zvucnike nemoj da trazis 5x7, vec lepo adapter od medijapana i bog da te vidi. Okacicu sliku kako adapter treba da izgleda sa sve merama u DIY sekciji kasnije.

Comment

Working...
                              X