Daewoo Nubira 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladimir
    CBC Član
    • 21.11.2007
    • 74
    • Kovačica

Ostaje mi znači još samo da promenim onaj filter za klimu i to je to. Inače kupio sa toplomer za kola. Radi na baterije tj.jednu. Ima i jedan kabal i na kraju neki trougao(to mu je kao senzor). pa meri temparaturu i u kolima i napolju.Već je instaliran.Lepa igračka. Imam manuelnu klimu pa će mi mnogo značiti leti. Da se ne smrznem:-)
    Ej haj baš nas briga, vozamo se na taljiga.

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

-vazduh uvek ide kroz filter (to je filter kabine, a pogresno ga zovu filter klime)
      -cena deluje ok, ali sto kaze velja, nikad se ne zna, tek posle jedno 6 meseci saznas sta ti je prodavac precutao. ja sam moju platio pre godinu i po 4200, ali sam morao da ulozim oko 500eur da bi zadovoljila moje kriterijume tehnicke ispravnosti, plus dihtung glave koji je srecom progoreo izmedju 3. i 4. cilindra, pa se zavrsilo na 200eur (7eur dihtung glave, 14eur dihtung egr-a i ostalo ruke). u principu retko ko prodaje auto ako nema neku skrivenu manu ili vise njih.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• vladimir
        CBC Član
        • 21.11.2007
        • 74
        • Kovačica

Mislim da to nije mnogo para za ovakva kola.
        Prvo sam hteo da kupim Punta. Vozio sam i Punta i desetku, sve je to lepo ali nekako mi nije lažao taj automobil. U isto vreme sa vozio i audi 80 jaje i vidim ja da je to druga priča.Pa sam počeo da tražim limuzine. Audi 80 i Passat drže cenu pa sam našao Mereu i Nubiru. Ipak mlađi automobili a i cena mi je odgovarala.I mislim da je Nubira odličan automobil za te pare a i za naš džep što se tiče održavanja.
        Videću šta me ubuduće čeka a nadam sa da neću zažaliti što sam je kupio.
        Komšija je kupio feliciu za 3500€ i ipak je felicia bez ikakve opreme samo igračka u odnosu na moju Nubiru.

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

to se bas ne moze porediti jer su razlicite klase.

Comment

• Velja
            CBC Veteran
            • 22.12.2005
            • 176
            • https://t.me/pump_upp
            • CharlesfaistOB

Originally posted by RANK
            -vazduh uvek ide kroz filter (to je filter kabine, a pogresno ga zovu filter klime)
            -cena deluje ok, ali sto kaze velja, nikad se ne zna, tek posle jedno 6 meseci saznas sta ti je prodavac precutao. ja sam moju platio pre godinu i po 4200, ali sam morao da ulozim oko 500eur da bi zadovoljila moje kriterijume tehnicke ispravnosti, plus dihtung glave koji je srecom progoreo izmedju 3. i 4. cilindra, pa se zavrsilo na 200eur (7eur dihtung glave, 14eur dihtung egr-a i ostalo ruke). u principu retko ko prodaje auto ako nema neku skrivenu manu ili vise njih.
            Meni je na četvrtom, uopšte je to čest kvar na 2.0 16v motorima. Nažalost meni je povukao na radilici pa je moralo sve da se radi.
            https://t.me/pump_upp

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

ja sam imao srecu da je izgoreo na najuzem delu izmedju cilindara, tako da je cetvrti duva u treci i obrnuto, nista voda ulje i sl. prvo smo mislili da je DIS modul, jer je auto radio na 2 cilindra, palio najnormalnije, stavise, kad mi se to desilo, dovezao sam ga do servisa. tek je merenje kompresije pokazalo sta je u pitanju. izgleda da ovaj korejanski 1.6 nema taj problem, bar nisam cuo.

Comment

• vladimir
                CBC Član
                • 21.11.2007
                • 74
                • Kovačica

Mem. kartica od 2GB kupljena. I za par dana će da stigne filter kabine pa ću i njega promeniti. I onda samo vozim. do marta:-) onda je na redu registracija. oko 15000din. Za par dana ću dobiti spisak šta je sve menjano pa ću i to ovde ubaciti. Sve sa cenama.

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Sto se klime tice, slobodno je upali bar 2x mjesecno i zimi (naravno ako vani nije -xx Celzijusa), bar za toplijih dana... Neka radi, nerad joj ne pase... Cak i zimi pomaze u manjem magljenju stakala iznutra, kada se upali a grijanje radi... Dakle, malo eksperimentisi slobodno...

Comment

• Velja
                    CBC Veteran
                    • 22.12.2005
                    • 176
                    • https://t.me/pump_upp
                    • CharlesfaistOB

Uputstvo ne da kaže, nego upozorava da se klima pali jednom nedeljno tokom cele godine da bi sistem bio u optimalnom stanju, i da ne bi zaribao kompresor. U praksi je verovatno dovoljno dva puta mesečno, ali nemoj da si zaboravan ili lenj uključuj je povremeno.
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• vladimir
                      CBC Član
                      • 21.11.2007
                      • 74
                      • Kovačica

To stvarno nisam znao. Nikad nisam imao klimu u kolima tako da malo znam o korišćenju i održavanju klime. A na koliko vremena ili km se radi servis klime i šta je to uopšte? da li je to samo zamena filtera ili i dopunjavanje freona? Mada ovde sam pročitao da to sa freonom ne treba raditi. Da to rade majstori samo da uzimaju pare.Da li je to istina?

Comment

• vladimir
                        CBC Član
                        • 21.11.2007
                        • 74
                        • Kovačica

Još jedno pitanje. Možda je glupo ali šta mogu, hoću da naučim nešto. kako se koristi ova manuelna klima?Samo se stisne dugme a/c i temparatura se podešava isto kao i kad ne radi klima ili ... kako?

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Pritisnes dugme a/c i to znaci da ti je klima ukljucena, onda sve ostalo podesis kao i kad nije ukljucena. Sto se tice servisa ja sam radio dopunu freona i polen filter. Filter menjas isto kao i ostale, a freon ne bi trebalo tako cesto. Drago mi je ako sam pomogao.

Comment

• vladimir
                            CBC Član
                            • 21.11.2007
                            • 74
                            • Kovačica

Tako sam i mislio. Hvala na pomoći.
                            Što se tiče onog svetla u gepeku, Nema ga a nema ni instalacije. Ima žicu koja ide do brave ali to je za alarm tj. senzor da li je otvoren gepek.Moraću to sa sredim.Imam druga autoelektričara pa čim bude imao vremena ugrađujem svetlo i u gepek i pod haubu.
                            Za sada ništa ne diram.Auto ide bez problema. Samo vozim i to je to.

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

Klima ti je cudna biljka, i moze prestati raditi iz vise razloga...

Uglavnom prica o majstorima koji samo uzimaju pare je naravno "Balkanski folklor", i kao i sve drugo treba je odrzavati... Pregled instalacije, i zamjenu filtera kabine bi bilo OK raditi 1 godisnje ukoliko ne prelazis neke mega-kilometraze... To ukljucuje i provjeru pritiska gasa (nije uvijek frejon u pitanju, u starijim modelima jeste, u novijim ovaj neki sto ne razara ozon u atmosferi, nesto tipa ZS-415 ili slicno...) u instalaciji... Ako je pritisak gasa ispod neke granice, onda klima moze i skroz prestati raditi, mada se to obicno ne desava naglo, jer za nagli gubitak pritiska je potrebno fizicko ostecenje cijevi u kojima se nalazi... Promjenu primjetis tako sto kroz nekoliko mjeseci klima sve losije radi, tj. sve teze hladi, kao posljedica slabijeg pritiska... To se desava kako kome, ali bez fizickih ostecenja instalacije ne bi trebalo da imas potrebu za dopunjavanjem cesce od svake 2-3 godine...

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

sad sam pogledao servisno uputstvo i osvetljenje gepeka je standardno za sve nivoe opreme, dakle i kod tebe. zica na bravi je za osvetljenje gepeka i signalizaciju na tabli da gepek nije zatvoren. zavuci se u gepek i pogledaj, nalazi se u okolini ispod centralnog stop svetla.

sto se klime tice, na konkretnom vozilu, nije predvidjeno bilo kakvo servisiranje, dopunjavanje ili provera, osim u slucaju kvara. filter kabine nije sastavni deo klime i menja se nezavisno, na 15000km ili cesce, ako postole neprijatni mirisi ili smanjen protok vazduha u ventilacionom sistemu. nalaci se na pozarnom zidu iza desne solje amortizera, pricvrscen sa dva srafa, oznacena zelenim strelicama. odvijes srafove, skines poklopac, izvuces filter, uvuces novi, i to je to, 5 minuta posla.

Comment

Working...
                                X