Daewoo Nubira 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladimir
    CBC Član
    • 21.11.2007
    • 74
    • Kovačica

Moraću to malo detaljnije da proučim. Juče sam na brzinu prao kola pa sam samo onako pogledao po gepeku i nisam video ništa.
    Što se tiče klime, SUPER! Nije taj filter toliko skup pa ću ga i češće menjati.
    Jel istina da Nubira ima pocinkovan lim?
    Ej haj baš nas briga, vozamo se na taljiga.

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

jeste, osim krova i nekih delova koji nisu ugrozeni.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• vladimir
        CBC Član
        • 21.11.2007
        • 74
        • Kovačica

Šta da vam kažem, ovaj automobil me oduševljava. Sad još ima i pocinkovanu limariju , To nisam znao a nisam ni znao da nema komp dok ga nisom kupio. a još bolje ima priključak za dijagnostiku. Ma sve super.
        Ponovo sam detaljno proverio ceo gepek i nema ni traga od svetla u gepeku. Nema veze to nije neki problem da se ugradi.

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

kako mislis "nema komp"? komp za sta?

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

Da 11 litara u gradu nije malo mnogo za 1.6 motor? Pa toliko pije i moj karavan sa 2.0 motorom. Uzgred, posto imam elektronsku regulaciju klimatizacije, podesen je na 22 stepena preko cele godine i ne mrda, a on sam vec odradi sta treba.

Po mom iskustvu, ako hoces da ti auto ide u optimalnom rezimu za stanje u kome je, menjaj filter vazduha za motor svakih 5K km. Ja sam to pre neki dan uradio, i kao i uvek, zapanjio sam se na sta lici onaj koji je presao 5K km samnom. I to je vazduh koji mi udisemo, blago nama.

Moja je proizvedena u septembru 2001., ali sam je ja kupio u maju 2003, paket opreme CDX. Do sada sam presao 56K km (jer je veci deo predjene kilometraze otpao na Yugica) i jedine popravke koje sam imao su bile zamena stabilizatora i silen blokova. Oni su naprosto propali i tu nije bilo razmisljanja. A svojom voljom sam na 40K zamenio amortizere, originalno Kayaba, sada Monroe, plocice na diskovima i napred i pozadi i same rotore. Fabrika je originalno stavila neke bas tvrde plocice, a ja poludim kada vidim kanale Dunav-Tisa-Dunav urezane na rotorima, pa sada imam Lucas plocice i nove rotore; izgledaju daleko bolje, sa mnogo manje risova nego originalno.

Inace sam prezadovoljan, Nubiru smatram ubedljivo najboljom tehnickom kupovinom u zivotu, kostala me je 13.800 eura nova, na drumu, sa doplacenih 350 eura za elektronsku klimatizaciju.

Od investicija, za razliku od kolega ovde, smatrao sam da je njeno fabricko ozvucenje djubre za koje ni reci nemam, pa je sve to lepo povadjeno i na njihovo mesto su upali JBL drajveri; e, sada je to vec neka POTPUNO drugacija stvar. Ali nema veze, ja sam ionako audiofil sa stazom duzim od 30 godina, ja nisam referenca.
            Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

nije mnogo jer ima jeftini vakumski plinski uredjaj koji tom motoru stoji ko piletu sise.

Comment

• Velja
                CBC Veteran
                • 22.12.2005
                • 176
                • https://t.me/pump_upp
                • CharlesfaistOB

Originally posted by Dren
                bez fizickih ostecenja instalacije ne bi trebalo da imas potrebu za dopunjavanjem cesce od svake 2-3 godine...
                Kad si zadnji put zvao majstora da ti dopuni frizider ili zamrzivac?
                https://t.me/pump_upp

Comment

• vladimir
                  CBC Član
                  • 21.11.2007
                  • 74
                  • Kovačica

Dugo nisam bio na netu.
                  Evo samo da javim. Posle pređenih 2000km i dalje bez problema.Ništa ne diram, samo sipam gorivo i vozim.

Comment

• vladimir
                    CBC Član
                    • 21.11.2007
                    • 74
                    • Kovačica

Može li neka preporuka za letnje gume? Koje su najbolje što se tiče odnosa cena-kvalitet.

Comment

• DejanV
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2005
                      • 682
                      • Beograd

Auto sam dobio sa serijskim Kormoran (Poljska) gumama 185/65 R 14. Posle njih sam stavio nove Cooper-Avon ZR3 195/60 R 14, sada imam Continental Premium Contact 2 195/60 R 14.

Ove poslednje su fenomenalan komplement za Nubiru, bar po mome misljenju; mekane gume, nadprosecno tihe na drumu i sto ja smatram najbitnijim, superlativno ponasanje na mokrom, nema zanosenja, kocis maltene kao nije mokro. Ne mogu da se setim drugih guma koje sam ikada imao koje su tako dobre na mokrom, mada na Yugu imam nove Pirelli P6000 185/55 R 14 gume, ali jos nemam dovoljno prakticnih isustava sa njima, ali mi takodje deluju jako dobro na mokrom.

Comment

• vladimir
                        CBC Član
                        • 21.11.2007
                        • 74
                        • Kovačica

Hvala na savetu. Ja sam razmišljao o gumama Barum, e sad barum ima i brilantis odprilike 3200din i Bravuris odprilike 4200din. Ove Bravuris su skuplje 1000 din po komadu od tih prvih. Da li vrede toliko ili bolje odmah da doplatim još hiljadarku i uzmem Mishelin. Sutra ću da napišem tačno cene koje su od tigra do mišelina za nubiru.

Comment

• DejanV
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2005
                          • 682
                          • Beograd

Ti kako hoces, ali da sam ja na tvom mestu, uzeo bih Miselinke odmah bez razmislja u toj konstelaciji. Koliko znam, Barum je deo Michelin imperije - pa sto onda uzimati "kopiju" ako mozes da dobijes original?

Pa ne kupujes ti gume svaki dan, a glava ti od njih zavisi svaki dan.

Comment

• vladimir
                            CBC Član
                            • 21.11.2007
                            • 74
                            • Kovačica

Koja tečnost ide u onu posudu za servo volan?Danas sam proverio a već je na minimum-u.

Comment

• DejanV
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2005
                              • 682
                              • Beograd

Iskreno - pojma nemam, nikada mi nije trebalo, ja odvezem auto u servis "Autotrenda" u Zemunu, oni sve odrade, i evo auto ide bez greske od 24 maja 2003 godine do danas, presao 56K km.

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

hmmmmm...
                                nikad nisam dolio ni kap. da ne curi negde?

Comment

Working...
                                X