Kao sto je svima poznato, cak i vrapci znaju da sam kukao kako bi posedovao jedan SAAB...
Posle 3 ili 4 godine zelja mi se ostvarila.
Naravno, ja, poznati baksuz, sta god pipnem pokvarim!
Tako je i bilo...
Nasao auto u dobrom stanju, motor lepo radi, lepo ide, ma super!!!
Nisam ni pomisljao da moze nesto da se desi.
Sredio papire i krenem iz Krusevca put Vrbasa... Kako sam zakoracio na auto put resim da poteram ovo moje cedo.
Dam ja gas (naravno da je Goran vozio Volva) i vidim nesto ne stima... volvo ide bolje???
Sta li se sad desilo, opet sam nesto pokvario mislim ja u sebi i pocinjem polagano da gubim zivce.
Odjednom auto pocinje da dimi na sve strane i pocinje da se gasi i staje, ja ne verujem sta mi se desava!!!
Nikakve predznakove loseg motora po zvuku nisam cuo, ajd izolovan je auto veoma dobro... al opet bi se culo da nesto nije u redu... Blesavi trionic!!!
Stanem ja, dignem haubu i gledam ko tele! Proverim ulje... ima ulja koliko treba, sve po PS-u. Sacekam malo i startujem motor nanovo... anlaser se gusi, kao da je crkao akumulator! Zamenim akumulator ista stvar!!! Strasno... Sta moze biti!!!
Proslo nekih petnaestak minuta i probam ponovo i upali se! Mislim, ajd dobro... mada se cuju malo ventil da klikce... Krenem ja i ne predjoh 500 metara opet isto, gasi se...
Sta sad raditi... Nista, volvo je tu, sajlu imam, pa ajd na nenormalan poduhvat slepati auto do BG-a... 200km Ko li je toliko lud??? Hmm...
Da skratim pricu... posle otvaranja motora imali smo sta i videti... Slika govori vise od hiljadu reci...

I sta sad raditi... cekati delove i reparirati ceo motor da bude ko nov...
Nova radilica, klipnjace, karike, lezajevi, spaneri, lanac i lancanici, vaditi balansere... sve komplet. U radove ukljucismo nama od miloste zvanog "ficu" da odmastimo stvar

Pa je sve izgledalo ovako

Naravno u menjac (45ica
) je sipano RED LINE ulje....

U motor Q8 F1 10-50w

U medjuvremenu je stigao i jedan box... Evo i slike:

http://www.maptun.com/webshop/products. ... storder=64
MAPTUN STAGE 3 ZA MENE
SAAB 9000 2.3
270 HP
440 Nm
Lepo bogami... svidja mi se!
Stigli delovi i motor sklopljen by Goran & Boost... evo i slika...
Turbo strana motora

Zuti se zuti
Malo pojacani nosaci motora gornji i donji za menjac POWERFLEX egzotika

Na red dosao cunak... naravno od turbine do kraja 3" full flow

Ide ko SAAB
Evo i dva pokusaja snimanja, no bice jos toga...
Kako izgleda spolja...

Kako to stoji ispod haube...

Bice jos modifikacija, al kad mi se popravi $$$ situacija
Posle 3 ili 4 godine zelja mi se ostvarila.
Naravno, ja, poznati baksuz, sta god pipnem pokvarim!
Tako je i bilo...
Nasao auto u dobrom stanju, motor lepo radi, lepo ide, ma super!!!
Nisam ni pomisljao da moze nesto da se desi.
Sredio papire i krenem iz Krusevca put Vrbasa... Kako sam zakoracio na auto put resim da poteram ovo moje cedo.
Dam ja gas (naravno da je Goran vozio Volva) i vidim nesto ne stima... volvo ide bolje???
Sta li se sad desilo, opet sam nesto pokvario mislim ja u sebi i pocinjem polagano da gubim zivce.
Odjednom auto pocinje da dimi na sve strane i pocinje da se gasi i staje, ja ne verujem sta mi se desava!!!
Nikakve predznakove loseg motora po zvuku nisam cuo, ajd izolovan je auto veoma dobro... al opet bi se culo da nesto nije u redu... Blesavi trionic!!!
Stanem ja, dignem haubu i gledam ko tele! Proverim ulje... ima ulja koliko treba, sve po PS-u. Sacekam malo i startujem motor nanovo... anlaser se gusi, kao da je crkao akumulator! Zamenim akumulator ista stvar!!! Strasno... Sta moze biti!!!
Proslo nekih petnaestak minuta i probam ponovo i upali se! Mislim, ajd dobro... mada se cuju malo ventil da klikce... Krenem ja i ne predjoh 500 metara opet isto, gasi se...
Sta sad raditi... Nista, volvo je tu, sajlu imam, pa ajd na nenormalan poduhvat slepati auto do BG-a... 200km Ko li je toliko lud??? Hmm...
Da skratim pricu... posle otvaranja motora imali smo sta i videti... Slika govori vise od hiljadu reci...

I sta sad raditi... cekati delove i reparirati ceo motor da bude ko nov...
Nova radilica, klipnjace, karike, lezajevi, spaneri, lanac i lancanici, vaditi balansere... sve komplet. U radove ukljucismo nama od miloste zvanog "ficu" da odmastimo stvar

Pa je sve izgledalo ovako

Naravno u menjac (45ica

U motor Q8 F1 10-50w

U medjuvremenu je stigao i jedan box... Evo i slike:

http://www.maptun.com/webshop/products. ... storder=64
MAPTUN STAGE 3 ZA MENE

SAAB 9000 2.3
270 HP
440 Nm
Lepo bogami... svidja mi se!
Stigli delovi i motor sklopljen by Goran & Boost... evo i slika...
Turbo strana motora

Zuti se zuti

Malo pojacani nosaci motora gornji i donji za menjac POWERFLEX egzotika

Na red dosao cunak... naravno od turbine do kraja 3" full flow

Ide ko SAAB

Evo i dva pokusaja snimanja, no bice jos toga...
Kako izgleda spolja...

Kako to stoji ispod haube...

Bice jos modifikacija, al kad mi se popravi $$$ situacija

Comment