323F BG 1.6 16v LPG , mazda se voli

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladapar
    CBC Član
    • 27.01.2008
    • 32
    • beograd

323F BG 1.6 16v LPG , mazda se voli

Evo i zvanično…
    323f BG 1.6 16v. LPG-LandiR. (A.C.Rašić pre 2 meseca )
    Imam slike koje ja zovem horor 323, kada me grad veličine velikog oraha odvalio, kada sam bio u Jagodini(baš tog dana kada je bilo užas) prošlog leta...nađoh se tamo. Imao sam filc od laminata u kolima i gumene patosnice-spremne za takve okolnosti..al glavu nisma smeo da pomolim..
    Sredio sam većinu stavri i krilo čeka ofarbano da se montira, na proleće. Pukla mi bila šoferka, retroviziri, hauba i krov izudarani. Duša me bolela. Sreća šiber sam spremao za zamenu. Sanirao sam većinu toga. Ostao je krov koji neću da diram, jer je farba ok. Motor takođe sredio... Motor mi radio drugar, kao da ga je za sebe radio.Čak i nekim političarima održava kola (nemce i škodu) Trošio je 0.6 lit/1000km ulja pa mi je smetalo, iako je išao ko zmaj. Delove kupio u ''Formi''. Karike, leteće, garnituru dihtunga.Semering bregaste izdržao samo 3000km. Kaže majtor da je bio previše krut. Stavljen nov, nedavno.
    Kupio sam ga sa155 500km,bio je garažiran,u martu 2007.Lik me nalagao dosta toga,kada ga prodavo, al šta da se radi, retko je ko iskren.
    .
    Mnogo sam se cimao da bi ga sredio posle nevremena.Kočnice i još neke mehaničke stvari sredio-pumpe vode i benz.
    Sada uzivam u vožnji...Troši 8litra plina/ 100km, grad 10 litra plina. Zimski uslovi. Ulje 100-200 gr na 1000km.(10w-40 Fuchs Titan), ) ( tek 3000km prešao od revizije motora).
    Iako sam svestan njegovih godina(91 prva registr.) ja sam zadovoljan, posebno na dužim putovanjima je ok. Gradom mrzim da vozim mnogoo!
    Radio sam još neke stvari –kugle pednjih točova, klinasti kaiš. Na 120 je motor bučan, a preko 120 nekao se smanji buka( možda je huk maskira). Uglavnom vozim do 120km/h. Da dodam da nisam mogao da gledam haubu sa udarcima od grada pa sam kupio polovnu iste boje za 70e( U borči ). Za krilo je tražio 45 e-iako je bilo zagrebano duboko. Onda sam našao u drugoj boji za 20e i šiber za iste pare-20e. Kupio max majer boju i platio farbanje..
    Potrudiću se da da stavim uskoro i sliku motora, suv i čist, čime se ponosim, s obziorom da je mator..
    Podizač vozačevog prozora se muči, al za to ima vremena, idem po listi priorteta..25e je u Borči. Treba skinuti prvo i videti šta ne valja..
    Obećavam slike uskoro..

Poruku izmenio: mikimazda
  • vladapar
    CBC Član
    • 27.01.2008
    • 32
    • beograd

Loša je veza. Pokušah da nakčim staru sliku al ne ide.

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

ok, stavi kad budes mogao, a za trud cista desetka svaka cast.

Comment

• RedboX
        CBC Senator XXL
        • 28.11.2006
        • 1537
        • Novi Beograd

Price je skroz ok i tvoj trud takodje.SLike kad sitgnes kao slag na tortu.
        Da li si u borci video ima li novojih mazdi, konkretno bj serija ?
        I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• vladapar
          CBC Član
          • 27.01.2008
          • 32
          • beograd

Uh, bio sam poslednji put prošlog leta..Mislim da novije nisam video. Cimni ih telefonom, imaju i fixni. Ako nemaš iskopaću ga..Malo su derači, probaj i otpad u Jajincima ili Šabac( pa da ti pošalju brzom poštom).

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Dobrodosao!
            Svaka cast na ulozenom trudu, znam koje je nerviranje kada ti auto trosi ulje, ali u mom slucaju zavisi koliko pritiskam papucicu gasa
            Ova potrosnju koju sad imas je zbog plina, posto Mazde nisu preterani ljubitelji istog, ali to nije strasno... To ti je oko 1l na 10000km, sto je zaista zanemarljivo malo.

Lepo si srocio naslov topic-a, ne bih nista drugo dodavao

Slike ocekujemo uskoro, a bilo bi lepo i da se vidimo na sledecem okupljanju. Ako zelis da te SMS-om obavestavamo kada imam skupove, posalji mi tvoj broj na PP.

Comment

• vladapar
              CBC Član
              • 27.01.2008
              • 32
              • beograd

Ma sumnjao sam da je zbog plina jer prvih 2000km njie ni kap falila ulja, pri vožnji na MB 95..Mada i malo sam opušteniji kod vožnje na plin, jer znam da mogu da dospem za manje pare.., pa ga zagzim ponekada..
              Da pitah ja u as rašić za potrošnju ulja..rekoše nema logike..Ali praksa pokazuje drugačije...

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Ivan je izuzetno dobar majstor i drzi jako dobar servis, ne sumanjam uopste u kvalitet ugradnje, ali je konstrukcija Mazdinog motora jednostavno takva.

Gille o tome moze najbolje da prica, posto je posedovao istu.

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

ajd da se pravim pametan a ako me dora procita obro sam bostan
                  koliko sam ja shvatio plin pravi vece temperature od benzina pa se mozda ulje zato brze trosi , gori, spaljuje ili sta vec.

sad cu sam da se pospem katranom i sednem na perjani jastuk
                  I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• vladapar
                    CBC Član
                    • 27.01.2008
                    • 32
                    • beograd

Meni su objasnili da se plinom ne podmazuje motor pa zbog toga i nema logike da troši ulje(A.S. Rašić).
                    Moja mazda je nekada trošila ulja dosta i navika je ostala, vadi šipku, briši i gledaj ulje.. Možda probam neku drugu polusint...na leto

Comment

• vladapar
                      CBC Član
                      • 27.01.2008
                      • 32
                      • beograd

Molim Vas, ako neko od moderatora može da promeni(u naslovu teme)ono 323g,greškom napisano, u 323f.. Znam da svi znaju da je lapsus..
                      Hvala

Comment

• X9
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2005
                        • 3179
                        • Wien-Sabac
                        • RX-8 i X-9

izmenjeno..
                        ajd sad slikice
                        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• vladapar
                          CBC Član
                          • 27.01.2008
                          • 32
                          • beograd

Evo slike od prošlog leta, posle nevremena.Ostale su horor, pa ne bi ...Tablice su bruka bruka bivšeg vlasnika , na žici su stajale. Kada sam prebacio na sebe dobio Bg sa tri nule na kraju.Videćete na novim slikama.

Comment

• digitalconsumator
                            CBC Član
                            • 14.02.2008
                            • 25
                            • G. Milanovac, Srbija

^ Kada si je kupio i koliko si je platio?
                            Cini mi se da nisi gore nigde napisao... Interesuje me informativno, posto se i sam interesujem za takvu Mazdu.
                            D Vision 2010.
                            www.d-vision.biz

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Nema slika

Comment

Working...
                              X