Fiat Punto mk2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chikavili
    CBC Senator XXL
    • 11.02.2008
    • 732

Fala
    Zadnji se lako skida, ali je prednji malo zaheban, treba odsrafiti drzace plasticnog blatobrana. Vracanje prednjeg je mala nocna mora zbog jednog toraksa koji se usrafljuje u krilo odozdo. Natrcao sam na forumu na objasnjenje kako se skida prednji branik i znacilo mi je, barem za raspored svih srafova, a na prednjem ih ima 10 (8 toraksa i 2 osmice). Na zadnjem ih ima 12, al' su pristupacniji.

Inace danas nimo bas mnogo toga uradili posto je majstor imao nekih privatnih obaveza. Montirali smo branike, nalepili obrvice i ofarbali krovni spojler crnom akrilnom. Sutra bi trebalo da padne lepljenje folije i spojlera.
    Ovaj ortak, majstor, radi stvarno super, picajzla je. Nekoliko puta ja ne vidim nista, a on uzme da popravlja Mislim, radi to vec jako dugo, cak je i u Kanadi radio 5-6 godina.
    Ako nekome bude trebalo nesto sitno da se sredi od limarije, farbanje, pa cak i pomalo mehanika nek mi se javi, lik nije skup uopste. Kazem "sitno", posto jos uvek nema komoru.
    A evo i fotki montaze:

I "gotov proizvod"

Bice jos fotki kad budem zavrsio i krov.

Comment

• Milorad90
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2007
      • 975
      • Beograd

Mnogo dobro izgleda,jos kad mu krov uradis bice super.

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

Jeste li namerno branike radili u malo svetliju nijansu?

Comment

• Punto Abarth
          CBC Senator
          • 11.12.2006
          • 220
          • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

@ chikavili: kako si nabavljao kacketic? Pravio? Kako, za koje pare? I kakva je montaza naslona za ruku? Da li bi smetalo kad se obori sic?

Mislim da mu nisi trebao stavljati obrvice, ali, to je samo moje misljenje...

Sve pohvale inace.
          http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• chikavili
            CBC Senator XXL
            • 11.02.2008
            • 732

Jaksicu, pod stare dane izdaje te vid
            Momci iz MaxMayer-a su uboli boju, svaka im cast. Pribojavao sam se, ali bez razloga.

@Punto Abarth: Kacketic sam kupio u Var Plast - Mladenovac http://var-plast.com, ali ga je trebalo jos dosta sredjivati i popravljati da bi leg'o kako treba.

Sto se obrvica tice, tu su misljenja bas podeljena. Nekima se svidjaju, nekima ne. Meni se ovako svidja, a i ne volim generalno gornje obrvice, vise volim kad se na haubi odradi bad look. Ako budem jednog dana morao da farbam haubu (zbog zilion tackica od kamencica), onda cu to da odradim.

Naslon za ruku se jako lako montira i moze se po potrebi skloniti ili pomeriti (samo je uglavljen).

Comment

• -Miloš-
              CBC Senator
              • 16.12.2007
              • 269
              • Beograd, Karaburma
              • yugo tempo 1.1

Odlichan posao sa branicima.

Sad mu treba poliranje poshto se kontrast primeti

Comment

• chikavili
                CBC Senator XXL
                • 11.02.2008
                • 732

Svakako, obavezno poliranje

Nego, danas smo probali lepljenje folije na onaj mali deo krova na 3. vratima zbog spojlera, ispalo je super, ali sam sad shvatio koliko cemo se polomiti kad budemo lepili ceo krov:

A ovako nekako ce biti sa spojlerom:

Spojler definitivno lepim u nedelju, a ostatak folije nemam pojma, nadam se sto pre.

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Najlakse ces foliju zalepiti ako povrsinu na koju je stavljas isprskas deterdzentom za sudje i vodom tj sapunicom.
                  Jer se ne zalepi odmah, imas vremena da nastelujes, a onda samo lagano istisnes svu vodu i ne ostaju baloncici.

Comment

• chikavili
                    CBC Senator XXL
                    • 11.02.2008
                    • 732

Tacnije MER ili neki slican za staklo, sve znam ne brini
                    Btw vocni, gde si bre, nema te Ajde javni se na PM da razmenimo kontakte

Comment

• chikavili
                      CBC Senator XXL
                      • 11.02.2008
                      • 732

E pa ljudi, ovako... ako je neko resio da stavi foliju na krov i to namerava kao i ja, sam da uradi, bez pomoci profesionalca, imam jedan savet - Kids, don't try this at home! <_<
                      Popi*deo sam najstrasnije, ekstremno stresno! A lepo su mi neki ljudi govorili "Nemoj to da radis, daj nekom ko zna!"
                      Nego, da ne smaram svojim emocijama:

-spremio sam potreban pribor i alat. Covek koji se time bavi mi je rekao da je mnogo bolje da se radi na suvo, sa grejanjem (fen), ali da mi kao amateri nema sanse to tako da odradimo, pa da se posluzimo MER-om za stakla i da sumnja da cemo i tako uspeti s' obzirom da je jako velika povrsina u pitanju:

- i krenuli burazer, ortak i ja lagano:

- medjutim, posto je naprskan MER, folija se ne lepi dobro, oprasta greske ali se i povlace krajevi zbog velike povrsine i sfericnosti (zakrivljenosti krova. Koliko god se trudili nismo mogli da eliminisemo nabore, sto je kasnije rezultiralo i prelamanjem folije sto tek nije moglo da se popravi:

Na kraju je folija zavrsila u kontejneru. Nije steta 450 dindzi, vec par sati nerviranja i psovanja.
                      Ostala su dva zakljucka, jedan dobar i jedan los. Los je da su ekstremno slabe sanse da to uradim kako treba bez profesionalaca, a dobar je da vraski dobro izgleda na autu, ali stvarno
                      Ne znam samo da li da pokusavam opet ili ipak da dam bezobraznu sumu da to odrade oni kojima je to posao. Za tu cifru mogu ladno 10 puta da pokusavam, ali grehota izgubljenih zivaca.

Da dan nebi bio potpuno propao, odlucili smo se da zalepimo kacket i to nam je valjda poslo za rukom... videcu ujutru kad podjem na posao (samo da ne ostanem usput negde bez njega)

Comment

• ranko
                        CBC Član
                        • 25.06.2007
                        • 86
                        • Sremcica City

ej cime ste lepili kacket????

bas smo nesto na skupu gledali kako je to "fabricki" uradjeno npr. na semijevom stilu i ... lepljeno+srafljeno ( buseno staklo na 2 mesta )....

ja nisam mogao da verujem ali kao tako mora...

i dalje mislim da ne mora samo da se dobro lepne...

ti sta planiras tj kako si uradio?

poz

Comment

• chikavili
                          CBC Senator XXL
                          • 11.02.2008
                          • 732

Lepak za shoferke, trebalo bi da bude dovoljno posto znam jos neke koji su tako lepili i nisu imali problema.

Comment

• SAXO
                            CBC Senator
                            • 16.12.2007
                            • 251
                            • Meljak

Batali taj Mer,uzmi vodu i u flasicu od pola litra dodaj 4,5 kapi tecnosti za sudove i promesaj,nemoj da muckas nego promesaj!Kad stavis foliju provuci prvo spahtlom po sredini krova da sezalepi ,i kreni onda od sredine ka krajevima da bi se lepo zateglo da nepravi nabore

Inace bice ekstra kombinacija,srecno

Comment

• Coa_16V
                              CBC Veteran
                              • 26.03.2008
                              • 145
                              • Bg

Jel moze neko da mi kaze de ima da se kupe te mat crne folije

Comment

• chikavili
                                CBC Senator XXL
                                • 11.02.2008
                                • 732

Ova koju sam ja lepio nije mat, nego sjajna

A inace i mat i sjajne se kupuju na istim mestima, u prodavnicama folija. Ja sam kupio ovu u Difol-u http://www.difol.net/

Comment

Working...
                                X