Fiat Punto Mk1 Team

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Megahertz
    CBC Veteran
    • 04.05.2008
    • 137
    • Smederevo

Originally posted by Megahertz
    SAFETY FIRST - ocistio sam farove od toniranog sloja (ostavio sam migavce i deo na farovima od 5mm ispod obrvica)
    Nisam napisao?

Pa ja sam bas dugim svetlima posebno zadovoljan... ( i kratka su super, ali duga su prica za sebe) ... Ne znam kako to nije isto kod tebe

Comment

• bokija
      CBC Senator XXL
      • 25.01.2008
      • 640
      • Beograd

Ma slazem se,samo razlika nije vredna da bi se menjale ispravne sijalice.Izmedju klasicnog Osrama i brejkera ima oko 10% razlike.Jednostavno meni su bili dobri i klasicni al mi trebale rezervne sijalice pa sam kupio par brejkera.Izgleda da Bravo ima malo bolje resene farove pa razlika ne znaci puno.
      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Megahertz
        CBC Veteran
        • 04.05.2008
        • 137
        • Smederevo

Pa 10% belje i 90% jace svetlo... To pise na pakovanju... E sad koliko je realno, ne znam, ali vidi se razlika! Pa sumnjam da se farovi na Bravo-u nesto posebno razlikuju od farova na mom Puntu... I u mojim farovima postoji elektronsko podesavanje visine bacanja snopa svetla...

Nego da ti nisu slucajno farovi pustili vlagu unutra pa su zamaglili iznutra? To se desilo mom drugaru na Rover-u ... Proveri to..ako jeste, pronadji gde ne dihruju pa napuni silikonom, a pre toga rasturi far i obrisi ga.. Mozda ces onda imati znacajniju razliku?

A sto se tice samih sijalica.. Ni ja nisam imao potrebu da ih menjam, nego nisam imao rezervne, pa sam kupio Brejkere i stavio njih u farove a "stare" ostavio da mi budu rezervne..

Comment

• Megahertz
          CBC Veteran
          • 04.05.2008
          • 137
          • Smederevo

Da li vam se desilo nekad da oterate auto na servis kod nekog majstora i da posle toga budete veoma neprijatno iznenadjeni
          U mom slucaju cale je oterao auto da mu odradi zastitu donjeg dela auta, to je bilo u petak, ostavio je auto, pokupio ga je u ponedeljak (danas)... I kao i obicno on nista nije primetio, a zato sam ja bio ....
          Kad sam video auto....imao sam i sta da vidim ... moje nocne more su se ostvarile!

Trake koje sam odradio na retrovizorima su unistene... Ali ok, to mi nije bila tolika frka... sve dok nisam video ogrebotinu preko cele haube
          Ovo je slikano pre poliranja! Ogrebotina je tu negde ..samo sto se na slici skoro i ne vidi... Sreca pa nije zagrebano do metala vec je samo boja ostecena ...ima onaj beli trag....

Verovatno je taj majstor drzao auto na ulici kada ga nije radio .....i eto
          Ne vidi se ogrebotina kada slikam celu haubu pa sam samo slikao deo ogrebotine samo da vam docaram kako je to izgledalo
          ...E tu sam puko
          Kada sam se malo iskulirao, uzeo sam i napravio nove trake za retrovizore i odradio ih... I ispale su jos bolje nego sto su bile prve Nigde se ni malo nije odvojila folira... koristio sam novu metodu lepljenja
          Haubu sam polirao nekoliko puta sa dve razlicite paste...prvo sam jedno sa nekom za regeneraciju ostecene (crveno pakovanje), pa sam onda sa ovom za sjaj i zastitu (zeleno pakovanje)

Evo kako izgledaju nove trake... skroz sam zadovoljan njima i ovog puta ih ostavljam kao trajno resenje! Dok ne naidje sledeca ****** koja ce da mi skrnavi auto

I ono zbog cega je auto isao kod majstora...

Znaci ociscen je ispod, i odradjena mu je ta plastifikacija (mada meni to vise lici na neku smolu)....

A sto se tice haube, nju sam delimicno izvukao...mada videcu sutra preko dana kako izgleda....pa cu znati sta dalje... Inace kad bih znao ko je to uradio..ladno bi mu prvo ruke isekao, pa bih mu onda oci izvadio, pa bi mu dao kljuc u ruke da proba opet da mi izgrebe auto!

Comment

• Megahertz
            CBC Veteran
            • 04.05.2008
            • 137
            • Smederevo

Ofarbani skoro svi crni detalji na autu....

Ofarbane bocne lajsne (ponovo), majstor mi je izgrebao (skinuo na jednom delu polukruzno) farbu sa lajsne dok je polirao .... Pa sam ponovo sve ocistio smirglom i prefarbao....
            Ofarbane i lajsne na branicima, brave, plastiku iznad zadnje tablice, zadnji brisac, prednji brisaci, spojlercici za brisace...
            Sve naravno u crno (crno-zut fazon auta) ....

Ovo sam farbao dabih osvezio boju i da bi imala bolji sjaj....

Evo slika (kada je zavrseno farbanje...

Odoh sad' da poskidam zastitne trake

Comment

• Semi
              CBC Veteran
              • 04.03.2008
              • 192
              • Smederevo

Ofarbaj i nalepnice pozadi, slobodno

Comment

• Megahertz
                CBC Veteran
                • 04.05.2008
                • 137
                • Smederevo

Semi e jesi car
                Nego evo skinuh zastitne trake, pa slikah auto...Ovako sada izgleda

Comment

• chikavili
                  CBC Senator XXL
                  • 11.02.2008
                  • 732

Vec duze vreme se suzdrzavam od komentara, ali moram...
                  1. zasto si toliko tvrdoglav? zasto ne poslusas zilion ljudi koji ti non-stop trube o tim nalepnicama? Te nalepnice od ovog lepog auta cine seljomobil. I nije u pitanju stvar ukusa, vec razlika izmedju ukusa i neukusa.
                  2. zute trake na retrovizorima su katastrofa. ako si se vec toliko cimao sa raznoraznim farbanjima, trebao si lepo da ofarbas cele retrovizore u boju auta.
                  3. licno smatram da si napravio glupost sto si prefarbao crvenu liniju na bocnim lajsnama. Prvo - unistio si znak raspoznavanja Team modela, drugo - nisi bolji dizajner od pininfarine da ispravljas njihove ideje. Ali, ovo za lajsne mozemo otpisati na stvar ukusa, odnosno moju subjektivnost.
                  4. farbanje farova necu da komentarisem, posto vidim da si ipak i sam shvatio

Jedan savet za kraj: bolje ne uraditi nista, nego uraditi bilo sta, bez razmisljanja samo da bi bilo uradjeno.

Comment

• Megahertz
                    CBC Veteran
                    • 04.05.2008
                    • 137
                    • Smederevo

Super...

Comment

• Megahertz
                      CBC Veteran
                      • 04.05.2008
                      • 137
                      • Smederevo

E ovako .... Nemojte vise da mi pisete za nalepnice!!! Njih ne planiram da skidam tako da uzalud trosite reci! Kad mi cefne, skinucu! A nije da nisam razmisljao o tome, cak sam i probao u programu skinuo i onda mi auto deluje nekako prazno pozadi .... Ajde nek uradi jos neko ako hoce pa nek okaci sliku da mi pokaze kako moze da bude lepsi bez....

A za crnu lajsnu...ne mozete da pricate dok je ne vidite uzivo, jako se uklapa uz crna stakla!

OVER...

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

I on voli kombinaciju žuto i crno...skinuo je i fabričke znakove, i....baš mu je Punto nekako sad...prazan, zar ne ?
                        Bolje da vrati sve fabričke znakove nazad, pa da doda i još neki Fiat znak viška...jer, zašto bi stao na samo jednom znaku Fiat kad svi znamo da je Punto ''prazan'' ako nema bar dva različita znaka Fiat...plus nalepnice...

Comment

• TOGO
                          CBC Član
                          • 06.11.2007
                          • 80
                          • Beograd

Da, ali niko ne zna da je to Fiat pa još i Punto. Da ne pričamo o tome koji je motor ispod haube i koji nivo opreme ima auto...

Trka se poništava!

Comment

• Megahertz
                            CBC Veteran
                            • 04.05.2008
                            • 137
                            • Smederevo

Mislim da zaista nema smisla da se moj punto uporedjuje sa ovim iz vise razloga:

1. Ovo je Punto mk2 tako da nije isti model! (Ovaj ima manje prozore pozadi tako da njemu ne bi ni stajale nalepnice kao na puntu mk1 jer kod punka 1 zadnji prozori idu skroz do stop-svetla)

2. U ovaj auto je ulozeno mnogo para, vidi se! A ja te pare trenutno nemam

3. Ovaj ima pragove i modifikovane branike, ljute felne.....

Nadji sliku Punta mk1 koji je "obrijan" pa postavi da vidis tu prazninu

Izmena:

4. Zaboravih da spomenem krace opruge i ko zna sta jos

Evo nasao sam ja sliku da se ne mucite...

Comment

• neshaoct
                              Banovan
                              • 18.08.2007
                              • 1754
                              • Beograd, Rakovica

Originally posted by Megahertz
                              Ovo je Punto mk2 tako da nije isti model! (Ovaj ima manje prozore pozadi tako da njemu ne bi ni stajale nalepnice kao na puntu mk1 jer kod punka 1 zadnji prozori idu skroz do stop-svetla)
                              Jel' ti stvarno misliš da ja ne znam da je to mk.2 ?!
                              Poenta je da vidiš da oni Puntići koji su lepo urađeni nemaju nikakve znakove...a, naročito ne višak znakova...i nekih glupih nalepnica...

Uostalom, nema potrebe više sa tobom pričati o ovome.
                              Misliš da ti je tako lepši auto...i jedini lek da shvatiš koliko nisi u pravu je da prođe malo vremena...da odrasteš...i da prosto izađeš iz te faze u kojoj si sad...

Rečeno ti je...ti si rekao svoje...i to je sve.

Comment

• Megahertz
                                CBC Veteran
                                • 04.05.2008
                                • 137
                                • Smederevo

Znaci ako skinem ovaj suvisan znak FIAT..svi ce da kazete da mi je auto EXTRA ?

Comment

Working...
                                X