Fiat Punto Mk1 Team
Collapse
X
-
MALI SERVIS
A sad malo da se vratim u realnost
Ovako ljudi, poradice se malo na vesanju (mali servis)
U pitanju je zamena caura i silen blokova
Dojadilo mi ono smoreno lupkanje iz zadnjeg dela auta
A radice se i malo oko motora, a to je redovna promena ulja i filtera za ulje
U pitanju je Selenia Gold kao sto vidite
E sad, muci me nesto, tj. hteo bih nesto da mu odradim pre promene ulja!
Pri prosloj promeni ulja sam menjao dihtung glave jer mu je malkice curelo ulje sa desne strane bloka motora... Ali nista! I dalje isto...
A koliko se secam, na proslom puntu (koji sam slupao) mi je jedan majstor stavio valjda neku malu gumicu na taj spoj ili je bese odvio taj deo sa desne strane, i oblozio ga nekom pastom (kao ziva guma) i zavio. Od kad mi je on to uradio, nije vise tu curelo...
Da li zna neko zbog cega to tu curi, i kako to da se sredi?
A cuo sam i da im je to fabricka mana...da im curka malkice na taj spoj
A radilica k'o staklo
A sto se tice filtera za vazduh, njega ne menjam sada jer imam planove (cim budem imao parica) da uleti neki K&N i da mu zamenim svecice (da uzmem neke mnogo kvalitetne) Koje svecice su po vama najbolje, koje mi preporucujete?
Comment
-
-
Re: MALI SERVIS
Originally posted by MegahertzDa li zna neko zbog cega to tu curi, i kako to da se sredi?
A cuo sam i da im je to fabricka mana...da im curka malkice na taj spoj
Svećice sam uzeo u Massu, NGK BCPR6E, standardno dobre za njega. Možeš i kablove da zameniš kad si već pod haubomFilter za vazduh je oko 200 din tako da je glupo preskočiti ga.
Stoka iz Bloka
Comment
-
-
Filter za vazduh sam menjao pre nekih 9000kmMa uzecu i njega sutra! Jer nisam ja bio u shoping...vec cale, a on covek zaboravio
J*bes 200dinara....
Yoopie hvala na lepom objasnjenjuJos me samo zanima koliko kostaju ti kablovi (verovatno ni oni nisu mnogo, al volim da pitam)
Inace do pre sat vremena sam ga polirao (celo posle podne!) ..rucnom metodom... Bole me ruke...hehe.. A tek sam mu prvi sloj odradio pastom za regeneraciju boje i uklanjanje ogrebotina... A do vikenda cu da ga operem opet i da ga predjem pastom za sjaj i zastitni sloj od UV zrakova, vode, soli, detrdzenata, smole sa drveca, kisele kise itd.
Ovako sad izgleda, mada nista se ni ne vidi jer sam ga slikao po mraku
A oprao sam i motorEvo slicice
Comment
-
-
Nema na čemuKablove sam uzeo takođe NGK u Mass Company ali pretprošlo leto... Čini mi se da je komplet bio oko 3.000 din al' nisam siguran. U principu bilo koji kvalitetniji će ti završiti posao (naročito ako su tvoji matori). Jedino što ti mogu reći je da su Lika Sistem popularni ali po meni precenjeni - 100% sam siguran da su bili skuplji od NGK
PS: akumulator mi deluje kao 45-ica. Ako tj. kad ga budeš menjao opušteno uzmi 55, samo obrati pažnju na dužinu jer npr. na moj Black Horse ne može da se montira ta fabrička metalna šina koja ga kao osigurava na mestu. Doduše tako stoji 3 godine i nema 'de da mrde.
update: jesu ti prali motor u perionici ili si sam? Ja bih sredio moj dok imam slobodnog vremena. Možda bi mogao da ispoliraš i donju stranu haubeStoka iz Bloka
Comment
-
-
Znam za akumulator... Jer prosli punto mi je imao 55-icu opusteno
Tako da kad budem menjao....bice bice
A sto se tice kablova... Od kad je kod mene auto, nisam ih menjao, e sad, ne znam da li ih je predhodni vlasnik promenio, ali promenicu ih svakako kad se budem bavio elektrikom
Motor sam sam praoMlaz vode....i to hladne
I cepaj
... A ove plasticne delove sam isprskao sprejom za crnu plastiku
A hauba...ma jok...ima mnogo neravnina da bi je polirao...zeznuto je...
Comment
-
-
AAAAAAAAAAAAA............. znaci zbog toga je on mene j*bao celih pola sataNisam nista zastitio, vec otvorio haubu i shibaj
Nije hteo da prima gas, i malo je "stucao", pa nisam smeo da ga vozim na niskim obrtajima, nego sam morao malo da ga przim
Ma znao sam ja da je to zbog vode, i istina, kad se osusilo, opet je sve OK!
Sto se tice kompjutera, on je skroz gore levo tako da njega nisam ni prskao, samo sam ga prebrisao....
Comment
-
-
-
A šta će tebi K&N??? Šta ćeš da dobiješ sem plićeg džepa? Snagu možda povećaš za 1 konj a teže će da pali zimi
Običan filter ti je 250 din.
Što se tiče dihtunga i curkanja fora je u stavljanju lepka na ćoškove dihtunga i u pravilnom zatezanju šrafova, dakle ni previše ni premalo, i naravno dijagonalno
Comment
-
-
Zvuk brate... ZVUK! ... Ne cimam se ja da izvlacim sto vise KS iz 1.1 motora
A o kakvom lepku pricas, kako da kazem kada trazim da ga kupim? Mada necu sad da menjam dihtung..nije mi zapelo...ne curi to mnogo...
Inace filter za vazduh (obican valjda) je kostao 420dinara..verovali ili ne
Semi kupio sam filter za vazduh!
Comment
-
-
što se tiče lepka ja sam stavio original, iskreno ne verujem da ima kod nas da se kupi ali nikad se ne zna. To je original FIAT lepak, imaš ga u eperu pa ga potraži. Ja sam kupio u AP sportu neki crni koji drži na visokim temp. mislim da je negde oko 200 kinti.
Nema potrebe da se stavlja po celom dihtungu već samo na ćoškove.
Tamo gde si zaokružio-samo i na kontra stranu.
Comment
-
Comment