Travian

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CannoN
    CBC Senator XXL
    • 15.09.2007
    • 485
    • Beograd

Treba strpljenja za traviana jer ipak je to prvenstveno strateska igra.

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

Originally posted by HotDog
      Travian sucks!

Nagovori mene drugar da igram, i sve lepo, razvijam se, ovo, ono, kao da ne bude dosadno, napadam komsije isto razvijene kao ja, malo koristi od pljacke, kad ono pocelo, koga god napadnes, posalje ti PM u kom kuka da ga ne napadas jer je on sav za mir, prosperitet, itd, i tako bez izuzetaka svi od redom smaraju, osim onih velikih budza. E onda mi se konacno smucilo, namerno sam napao jedan takav klan koji me je pregazio.
      ja bre ne hebem te sto kukaju nego ih jos jace ozezim. pazi koje je poenta igre onda...
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• CannoN
        CBC Senator XXL
        • 15.09.2007
        • 485
        • Beograd

A sta mislis da im uvedes dnevni/nedeljni tribut ili ti danak u resursima kao protivuslugu za nenapadanje tj. naplacuj im zastitu od samoga sebe

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ima i toga... neki cak sami nude a ima i onih sto prete i kurobecaju se...
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• CannoN
            CBC Senator XXL
            • 15.09.2007
            • 485
            • Beograd

Da samo prete nego umeju totalno da podivljaju, kao da nije igra u pitanju - da se covek smrzne kakve sam izlive besa dobijao od ocajnih likova koji, recimo, razlupaju celu vojsku o mene...

Comment

• Coa_16V
              CBC Veteran
              • 26.03.2008
              • 145
              • Bg

Pa dobro neki misle da se travian igra kao simcity

Comment

• M626
                CBC Senator
                • 12.01.2006
                • 200
                • Beograd, Konjarnik

Heh, Travian...
                Ja sam je igrao nekih 6-8 meseci tamo 2006. godine, zavrsio sa 23 sela, mnogo vojske i ostalih gluposti, i mnogo, mnogo izgubljenog vremena.
                Nikad vise. Iskreno.
                Ono sto se u pocetku cini kao zajebancija, kliktanje na polja i na zgrade, ima tendenciju da se pretvori u nocnu moru.
                Razvijete vi sela, nakupite malo resursa, vojske, 9 i 15 croppere, oaze i drugo, udjete u neku jacu alijansu i taman pomislite da ce sve ici opusteno... kad ono patka. Sto vise napredujete, sve vise i vise morate da posvetite vremena selima. Ako budete par dana neaktivni, kada se vratite mozda saznate da ste postali necija farma... Po meni je bas veliki minus to sto nema nesto tipa vacation mode (tada bar nije bilo, ne znam za sada) vec se non stop radnja desava. Mukom stecena vojska i sela nestaju preko noci.
                Iskreno, ako nemate puno vremena na raspolaganju, nemojte ni da pocinjete igricu. Moze kao zabava nekih mesec dana, posle toga krece da iscrljuje (slicno O-gameu).

E, sad, ko krene evo par saveta
                - Nemojte pocinjati istog dana kada i server startuje, dobicete mesto u sredini gde se gotovo uvek ratuje, Po meni je bolje biti malo dalje, jer tamo nema mnogo igraca u pocetku pa se mozete donekle razviti neometani. Igraci koji kasnije dodju u vasu okolinu ce postati vase farme.
                - Ako imate mogucnost, napravite vise accounta na jednom serveru i odaberite onaj koji ima croppere i dobre oaze u blizini.
                - Za one koji se dvoume oko izbora plemena: Teutonci se najbrze razvijaju, clubswingeri se prilicno brzo grade i dovoljno je 4-5 da odmah krenetu u pljacku. Bez napadanja drugih necete bas daleko dogurati. Uostalom, bolje vi njih nego one vas . Gali imaju dobru odbranu i extra brzu konjicu, thundereri, malo sporije idu u pocetku jer vam treba 10-12 falangi da bi ste mogli da raidujete uopste, ali ako se razvijete dovoljno, odlicni su. Rimljani imaju statisticki najjace jedinice ali su i najskuplji za proizvodnju i odrzavanje.
                - Sto pre krenite da pravite ekspanziju, tj. drugo selo. Preporucljivo je uzeti mesto sa 15 zitnih polja, ali ako je previse daleko, moze i ono sa 9 odlicno da posluzi. U kasnijem stadijumu igre videcete da je zito najtrazenija roba.
                - Ako krenete da raidujete, nemojte se plasiti da idete u minus sa proizvodnjom zita (tj. da imate vise seljaka i vojske od onoga sto sozete priustiti), konstantne pljacke ce vam donositi prihode.
                - Ako igrate na internacionalnom serveru, sto preporucujem, nadjite sittera iz druge vremenske zone, tako da kada vi spavate on moze razvijati vasa sela i obrnuto.
                - Naravno, jurite alijanse odmah... Obicno sve zaziru da napadaju igrace u alijansama jer znaju da ovi imaju podrsku. Takodje, gledajte da clanovi alijanse budu geografski blizu vas jer nemate koristi od igraca iz drugih kvadranata ma koliko jaki bili. Dok njihova vojska stigne, vec moze biti prekasno

Ja sam hteo da izguram do kraja servera, sacekao dolazak Natara i artifakata i opsti rat koji je potom usledio... Bilo je zabavno ali i mnogo iscrpljujuce (pogotovu kada vidite 50+ napada na vasa sela i sl.).
                Puno srece vama koji krecete da igrate, trebace vam

Poz!
                Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Imam jedno pitanje. Izgradio sam sve dostupne zgrade u selu(ambasadu, pijacu, silos i sklonište) i sad više nemam nijednu ponuđenu. Kako da dobijem pristup ostalim zgradama?

Comment

• Coa_16V
                    CBC Veteran
                    • 26.03.2008
                    • 145
                    • Bg

Vidi u help-u, pise sta treba da izgradis da bi dobio neku novu zgradu

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

Originally posted by madic
                      Imam jedno pitanje. Izgradio sam sve dostupne zgrade u selu(ambasadu, pijacu, silos i sklonište) i sad više nemam nijednu ponuđenu. Kako da dobijem pristup ostalim zgradama?
                      Gradi njive. Verovatno ti ne prikazuje nista zbog premalo resursa! Mada ne bi trebalo... Kad kliknes na mesto izgradnje pogledaj dole zelenim slovima pise kao link "Prikazi ubrzo dostupne gradjevine" ili tako nesto, pa klikni na to.
                      Ako nekom treba neka pomoc - razmena sirovina neka vice!

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Pa to sam i pretpostavljao, samo kad kliknem tu ništa se ne desi.
                        Ranije mi je prikazivao i zgrade za koje nisam imao dovoljno resursa.

Comment

• GoranBG
                          CBC Senator
                          • 29.04.2007
                          • 282
                          • Beograd
                          • TU5J4

I ja igram travian,stvarno je zaraza,imam oko 240 stanovnika,nego mi cudno sad mi neki lik poslao 1000 legionara kao za podrsku i sad mi je zito u minusu,ne mogu da ih prehranim al nije mi jasno sto mi ih poslao

Comment

• shonsy
                            CBC Senator XXL
                            • 11.05.2007
                            • 1391
                            • London/Beograd
                            • Honda CBR 125R

Originally posted by madic
                            Pa to sam i pretpostavljao, samo kad kliknem tu ništa se ne desi.
                            Ranije mi je prikazivao i zgrade za koje nisam imao dovoljno resursa.
                            To znaci da treba da nadogradjujes postojece gradjevine. Za nove ti treba uslov recimo glavna zgrada nivo 3 i ambasada nivo 5. Tako da se bacaj na nadogradnju!

Kolega Gorane, mozda je doslo do greske u kucanju koordinata sela, ili ti je covek lepo pozajmio ljude koji su mu ocigledno izjeli sve po kuci! Ko veli, besplatan rucak za sve!

Comment

• GoranBG
                              CBC Senator
                              • 29.04.2007
                              • 282
                              • Beograd
                              • TU5J4

Ne znam sta je al mi je zito u minusu -700 a njih nema vise 1000 sad ih ima 700,izgleda da su pomrli od gladi

Comment

• shonsy
                                CBC Senator XXL
                                • 11.05.2007
                                • 1391
                                • London/Beograd
                                • Honda CBR 125R

ahaa

posalji meni ja ce ih hranim

Comment

Working...
                                X