Imam jedno pitanje - danas sam igrao i odjednom vise nisam video ostale takmicare(formulice)?! E sad da li sam nesto kliknuo, sta sam uradio - nemam pojma,ali mi je trulo ovako sam. Jel moze neko da mi pomogne da vratim to u normalu?!
Oooooo kilsone pa svaka čast, samo tako nastavi biće od tebe vozač
@Semi: Ako si igrao na nekom većem serveru tipa 70+ igrača, postoji mogućnost da bude veliki lag i ponekad ne vidiš ostale formulice ali postoji i mogućnost da si slučajno isključio ostale formulice pritiskom na taster "o" dok taster ispod ESC tj prvi taster u nizu brojeva (taster levo od broja 1) ti služi da uključiš-isključiš imena igrača iznad formulice. probaj, uživaj!
@uglavnom_bezopasni: Druže u principu svako može da napravi svoju stazu ali ako je loša neće je niko igrati... skoro svaki server ima opciju ocenjivanja staza, tj svaka staza ima svoju karmu. Stazu ocenjujes sa ++ ako ti se svidja i sa -- ako ti se ne svidja, prosto. To jednostavno napišeš na say: Lupiš taster "space" i otkucas ++ ili -- i "enter". Ako karma staze ode u minus, nju server automatski briše i ona je prošlost, ako je u plusu ostaje na serveru zato lepo svaku stazu oceniš i boli te uvce u principu zna se ko pravi dobre staze a to ćeš vremenom i sam provaliti (jer ispod naziva svake staze stoji i ko je njen tvorac), primera radi GanjaRider pravi vrhunske full-speed staze dok Swensen pravi vrhunske tech staze. Ima i par naših ljudi koji su poprilično talentovani za pravljenje staza i njih možete probati na našim serverima Final Stage G.Speed Point.
Nisam vas viđao na serverima, tj video sam kilsona jednom prilikom, ostale ne. Ja napredujem veoma dobro, polako se vraćam u formu posle 2 godine neigranja, trenutno sam 2x.000, imam i par poprilično dobrih rekorda, za sada na full-speed stazama ali polako se vraćam u štos i što se tiče tech staza. bože zdravlja, ako zaživi ovo, eto jednog dana možemo imati i svoj CBC server, isto kao i u CS-u.
Svaki dan se nauči nešto novo, kako da prepoznam "gas do daske" staze, pre nego što uđem, u toj igri ima, za mene trenutno, puno viška informacija na ekranu...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Hmmm, dobro si primetio! Ja, koji igram ovu igru od prve verzije takođe smatram da ima dosta nepotrebnih informacija i da je ekran preopterećen nekim suvišnim "detaljima" mada ponekad i oni mogu da budu od koristi... sve se može podesiti po ukusu, uključiti-isključiti, samo treba malo pročačkati opcije. Možeš zamisliti samo kako meni izgleda ekran sa Admin panelom... A što se tiče prepoznavanja "gas do daske" staza, postoje dva načina:
1) U samom nazivu servera imas skracenicu FS - Full Speed ili neku reč koja asocira na to tipa Max Rpm ili Burnout ili No brake... ako iole znaš engleski skontaćeš, siguran sam
2) Iskustvo! E to je već malo teži način i za njega je potrebno vreme Imaš servere gde imaš mešane staze i po njegovom nazivu ne možeš da provališ da medju brdo staza imaš i one koje su full speed. To su već PRO serveri gde voze pravi vozači (oni koji podjednako sabijaju sve discipline). Zaključak: vremenom ćeš steći osećaj za filing (što bi naš narod rekao) i tačno ćeš po konstituciji same staze znati da li možeš da prođeš krivinu sa full-gas ili ne. Lako je za prve 2-3-5-7 krivine... ali šta posle.. šta kad uvatiš zalet i kad ideš preko 400 na sat? e tu je ono pravo!
Ima dosta fora i fazona, provalićete vremenom! Igra je precizna do bola, bukvalno jedna desetinka ti može na kraju staze značiti pobedu i dobro vreme. Većina ljudi kod nas (a znam ih sve) koji voze TMN, bilo da su profesionalci ili amateri, voze na tastaturi, dok 90% stranaca (onih koji voze PROFI), voze na PAD-u. Onaj PAD kao za Sony Play Station je idealan za TMN. Zašto baš PAD? Pa zato što u pincipu svaka staza (govorim o ozbiljnim stazama, a ne o onima za sprdnju) je u stvari full speed staza. Zbunjeni ste? Evo objašnjenja: Naime, krivine se peglaju takozvanim driftom (odatle i naziv klana ProDrift ako ste primetili, momci sabijaju TMN). Na pravom smo forumu pa svi znamo šta to znači. A drift se izvodi tako što držiš pun gas, upravljaš bolidom i kad zatreba pritiskaš kočnicu a pritom je gas non stop pritisnut. Kod oštrijih krivina se može i pustiti gas pa tek onda koča i onda je veće zanošenje, a ujedno i veći gubitak u brzini, srazmerno tome i vremenu... zato je PAD keva, jer ti je sve blizu, lakše ti funkcionišu prsti... dok na tastaturi je malo drugačija priča, naravno ima ljudi i koji na keyboard sabijaju, možda bolje nego na pad, ali je sve stvar navike.
I to sam hteo da pitam gde je ovde ručna, ali sam shvatio, igram na tastaturi ali sa dve ruke (oduvek tako igram, ja sam dete od pre miševa i joysticka), jednom gas/kočnica, drugom levo/desno.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Ima vas brdo iz Novog Sada... i ima dosta talentovanih i dobrih vozača iz tog kraja... a i ovako su gotivni likovi skroz možda čak ima više dobrih vozača TMN-a u NS nego u BG po mojoj proceni
New Now, the city of TrackManiacs!
Comment