Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saint
    CBC Član
    • 25.02.2009
    • 70
    • Bg

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Sad se vratio iz PS Vracar..Naravno da ne mogu da registrujem auto,ustvari mogu ako im donesem jos neki dokaz o poreklu automobila.Rekose mi da napisem zalbu na resenje i da navedem u njoj da sam savestan gradjanin i da mi dozvole produzenje registracije??!!
    Tek tako...verujem im u potpunosti..

Comment

• DAEWU
      CBC Veteran
      • 16.03.2009
      • 194
      • lazarevac

Ivana.. da li ti stvarno verujes da ce sud da proda KUCU da bi ti naplatila tvoje pare?Takve su presude vec mnogi dobijali u svoju korist i pored zalbi i intervencija na pravosnazno resenje cekaju vec vise od godinu dana i po njihuvoj prici naplati se ne nazire pocetak a kamoli kraj.Normalno advokat je vec uzeo svoje pare koje je stavio u troskovnik na teret tuzenog sto je tebi podiglo visinu tvog gubitka sem ako ti nije naki rodjak pa ti je sve to odradio gratis.Ja ti licno zelim da sto pre dobijes svoj novac,ali kuca za auto cista utopija.Saint.. i tvoj slucaj je vec vidjeno ,licno znam da je i Zivko iz batajnice dobio takvo isto resenje i da su i njemu odbili da registruju auto jer mu traze neke dadatne potvrde i garancije koje on naravno ne moze da pribavi.Zao mi je sto sam morao ovo da vam napisem ali surova realnost je jednostavno takva.Zar ne primecujete da su nam sistem na koi smo prevareni i nacin na koi su nam oduzeta kola isti a da su resenja razlicita i da informacije koje dobijamo sa carine i MUP-a totalno razlicite iz dana u dan.POZDRAV..

Comment

• helensky
        CBC Početnik
        • 29.03.2009
        • 2
        • Ruma

Ja sam svakako za udruzivanje,ali se o tome prica vec pola godine,pa nista.Nece ni mediji da objave,a onaj insert iz Beogradske hronike ne kazuje nista novo sto vec mi svi nismo znali.Kako dopreti do Skupstine Srbije i to postaviti kao pitanje,posto se Tadic i Dacic zaklinju u borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije,jer je to u pitanju,kada smo verovali SUP Ruma,uvazenoj drzavnoj instituciji, Dakle ,moj predlog je da se postavi skupstinsko pitanje,jer je mnogima proslo vise od pola godine kako su im oduzeta vozila ,a ne zna se sudbina -carina prebacuje lopticu sudu i obrnuto! Ivana
        Ja sam danas kontaktirala gospodju Svetlanu iz Carinarnice Sabac,te mi je ona rekla da se ne zna kada ce automobili biti carinjeni ,jer je sve u rukama Suda u Rumi,naime moraju da se ispitaju svi ucesnici i svedoci i utvrdi ko snosi krivicnu odgovornost(sto je nama svima jasno) ,ali da se ne zna vremenski koliko ce trajati,Na moju opasku da je proslo vise od pola godine,ona je rekla da ce verovatno proci jos toliko,a na pitanje kakva ce to biti vozila i da li ce biti u voznom stanju posle godinu -dve,rekla je da tu ona nista ne moze.Bili smo ludi sto smo im dali voila,iako su pretili silom.Nisam mislila da pojedinac uputi skupstinsko pitanje,vec kao grupa ostecenih gradjana-savesnih kupaca.
        Ivana

Comment

• MAREA
          CBC Veteran
          • 10.11.2008
          • 117
          • kladovo

U pravu si Ivana ali kad vidim one jadnike koji su ostali bez posla i bez hleba svoju decu da nahrane a drzava ni prstom ne mrdne a u kampanji se kunu i ljube sa obicnim svetom prosto znam kakav je i odgovor na nase pitanje.
          Ja sam opet pisao onoj istoj gospodi iz ministarstva a ona mi odgovorila da se ona ne bavi tom materijom.Bar je kulturna pa odgovori
          POZDRAv

ajde da pustimo pricu Tomi Nikolicu,budite sigurni da ce daleko da se cuje .

Comment

• saint
            CBC Član
            • 25.02.2009
            • 70
            • Bg

U Rumi i demokratskoj Inđiji ne kupujem vise ni žvake...znam da je sad kasno..

Comment

• mistermobil
              CBC Senator XXL
              • 09.11.2008
              • 469
              • pecinci

Ljudi zar ne kontate da je to zacarni krug i da je sve bio dogovor pandura,carinika i ljudi koji su napravili tu prevaru..podelili su milionce eura i bole ih uvce
              Ko leti,vrijedi
              Ko vrijedi,leti
              Ko ne leti,ne vrijedi..
              (Grunf,TNT..)

Comment

• DAEWU
                CBC Veteran
                • 16.03.2009
                • 194
                • lazarevac

Kao udruzenje smo neko,kao pojedinac niko.Zar verujes da bilo ko od nas moze individualno da postavi i prosledi to pitanje u skupstinu?Sto se tice udruzenja zadnje je bilo konkretno ali sta ja da radim kada smo se udruzili nas 4 i prijavilo se jos 4 ostali cute.POZDRAV..

Comment

• MilaRaus
                  CBC Član
                  • 16.07.2009
                  • 31
                  • Ruma

Bila sam prošle nedelje u PU Ruma kod inspektora za privredni kriminal. Ne znaju N I Š T A !!!!

Ja sam za udruživanje što pre jer ovo postaje mučno!
                  Najradije bih otišla u Šabac i zapalila svoj auto.
                  Tako bih bar znala šta se desilo.

Comment

• mistermobil
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2008
                    • 469
                    • pecinci

Ajde stvarno da se pusti prica Nikolicu ili Vucicu,Kuriru..makar da im se posalje mejl.Politicare ne podnosim,ali ako bi to pomoglo,nema veze.od ovih trenutno na vlasti nema vajde za ovaj slucaj
                    Ko leti,vrijedi
                    Ko vrijedi,leti
                    Ko ne leti,ne vrijedi..
                    (Grunf,TNT..)

Comment

• DAEWU
                      CBC Veteran
                      • 16.03.2009
                      • 194
                      • lazarevac

Na predlog Maree da se kontaktira SNS,ja sam to i odradio na svoju ruku i dobio sam uveravanja da ce nas problem izneti kao skupstinsko pitanje stim da im treba poslati pisani dopis na adresu stranke.Srpska Napredna Stranka Cika LJubina 8.4-ti sprat,11000 Beograd.Predstavio sam se kao grupa gradjana i da smo mi van stranacki obelezeni.POZDRAV..

Comment

• MAREA
                        CBC Veteran
                        • 10.11.2008
                        • 117
                        • kladovo

Odlicno,moji kumovi su u skripcu sa vremenom ali ce ovih dana da se potrude da nam sroce kako treba sve to i poslacemo
                        POZDRAV

Comment

• ZIV
                          CBC Senator
                          • 06.07.2009
                          • 299
                          • Beograd

Ovo je dopis koji želim proslediti službi Unutrašnje kontrole drugi put:

REPUBLIKA SRBIJA
                          MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
                          Kabinet ministra
                          Biro za pritužbe i predstavke
                          Šef biroa: Svetlana Tratar
                          Veza: 8974/09 od 21 Jula 2009.

Poštovana gospodo,
                          Poštovana gospođo Svetlana,

U vezi vašeg dopisa broj 8974/09 od 21 jula 2009 godine mogu se izvesti sledeći zaključci:
                          1) Ni u jednoj jedinoj rečenici niste osporili činjenicu da je izvršena registracija (na teritoriji opštine Ruma), putničkih vozila na osnovu potpuno falsifikovane dokumentacije. Pošto ovaj broj prelazi cifru od preko 600 vozila Javni tužilac iz Rume pokrenuo je predstavku kod Javnog tužioca za organizovani kriminal da se pokrene opsežna istraga o ovom slučaju.
                          2) Krijumčarenjem vozila a potom njihovom registracijom budžet republike Srbije ostao je uskraćen za carinu i PDV .
                          Iz tog budžeta finansira se rad MUP-a, i celokupan rad ostalih državnih organa. /plate radnika MUPA, topli obrok, prevoz radnika, dnevnice, stanovi za pripadnike MUPA, lečenje i hospitalizacija povređenih radnika MUPA, školovanje i stipendije za decu poginulih radnika MUPA/
                          3) U više navrata u sredstvima javnog informisanja /televizija/ odgovorni radnici MUPA koji se po službenoj dužnosti bave ovom problematikom su javno rekli kako se MUP ne bavi proverom podataka (čitaj: dostavljenih papira) u postupku registracije vozila.
                          Ovom izjavom dat je maksimalan podstrek za izvršenje krivičnih dela: prevare, falsifikata, izbegavanja plaćanja carine i PDV.

4) U tekstu koji sam Vam dostavio predložio sam delotvoran način da se tome stane na put. Na to se niste ni osvrnuli. Ni gram dobre volje!
                          5) Pošto je razrađen ,,sistem,, po kome se vrše ova krivična dela ostao ,,nedirnut,, a posle ohrabrenja da ,,MUP ne vrši proveru podataka dostavljenih u postupku registracije vozila,, može se očekivati bujanje i rast kriminogenih struktura koji se veoma ,,ozbiljno i profesionalno,, bave ovom problematikom, za razliku od državnih organa.
                          6) Pošto nigde niste naveli da je bilo koji odgovorni radnik pozvan na disciplinsku odgovornost, i da ste pokrenuli bilo kakvu ozbiljnu profesionalnu istragu i inicijativu kod najviših državnih organa i institucija (foreznički dokazi, praćenje kanala za distribuciju krijumčarenih vozila, predlaganje mera i izmena u zakonodavstvu Srbije) postavljam Vam jednostavno pitanje:
                          Ko snosi odgovornost za bilo koje naredno krijumčareno vozilo, njegovu dalju registraciju i prodaju posle 29.06.2009. godine na teritoriji opštine Ruma?
                          A Vi ste imali sve potrebne dokumente i valjane razloge da pokrenute opsežene mere i akcije da to trajno sprečite.

U krivično-pravnom smislu, nečinjenje da se spreči neko krivično delo spada takođe pod udar KZ-a.

Nekoliko stotina savesnih građana ove zemlje je poniženo, ukinuta su im elementarna ustavna prava, njihove porodice su dovedene u tešku materijalnu situaciju jer im je oduzeto nešto za čega su teško radili, i odvajali svaki dinar i to mnogo godina unazad.

Mi se ne vozimo službenim vozilima, nemamo službenog šofera.
                          Plaćamo državi porez, javljamo se na vojnu mobilizaciju, učestvujemo na glasanju za izbor narodne skupštine. Teško živimo od malih plata.
                          Ostajemo bez posla u fabrikama koje smo stvarali od temelja.

Zato Vas pozivamo da zasučete rukave i da se žestoko potrudite da ,,obezbedite dokaze koji bi potvrdili navode iz predstavke,,.

Plata, ma kakva ona bila, mora se pošteno i profesionalno zaraditi.

Srdačan pozdrav,

Katić Života

Beograd, 30.07.2009.

Comment

• saint
                            CBC Član
                            • 25.02.2009
                            • 70
                            • Bg

Daewu, ako ovo prodje preko SNS-a, svaka ti cast! Ako zatreba bilo kakva pomoc u vezi ovoga,tu sam.
                            Zivota,bravo za pismo!
                            Danas su mi oduzeli tablice i saobracajnu..i primili moju zalbu..

Comment

• DAEWU
                              CBC Veteran
                              • 16.03.2009
                              • 194
                              • lazarevac

Zivota..to je dobro i treba non-stop nesto pokusavati i kucati na sva vrata.Posto vidim da ti ide od ruke pisanje ja predlazem da nesto slicno posaljes i u MIN.Finansija i uMIN. Pravde.Posto znam da si covek od akcije [Zivota je inace jedan od onih koi su se javili tel,za udruzenje] teraj sve sto mozes da uradis i ako treba nakakva pomoc javi.Saint ja sam uvek da se nesto radi i preduzimam raznorazne korake jer sam svestan da ako cekamo nema od toga nista,i da svi moramo da damo svoj doprinos.Prevare ovakvog tipa nisu strane u ovoj zemlji ,slicno je se desilo pre samo nekoliko godina i lose se zavrsilo po vlasnike auta.POZDRAV..

Comment

• neshaoct
                                Banovan
                                • 18.08.2007
                                • 1754
                                • Beograd, Rakovica

Originally posted by bugs bunny
                                Pre svega pročitajte ZAKON O UDRUŽIVANjU GRAĐANA U UDRUŽENjA, DRUŠTVENE ORGANIZACIJE I POLITIČKE ORGANIZACIJE KOJI SE OSNIVAJU ZA TERITORIJU SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE. Ovo je prilično star zakon, koji je još uvek na snazi. Najavljen je novi Zakon, ali dok on ne bude usvojen i objavljen, treba poštovati ovaj.
                                Donet je nov Zakon.
                                http://www.parlament.sr.gov.yu/content/ ... Id=660&t=Z

Informacija koju imam je da do polovine oktobra nema registracije novih Udruženja, a nema ni preregistracije postojećih. Nakon toga, postojeća se moraju preregistrovati, a nova se mogu upisivati u Registar. Ali, to ne znači da se do tada ne mogu osnivati nova Udruženja, već da se ne mogu upisati u Registar. To po novom Zakonu nije nikakav hendikep, jer se sada može raditi i bez upisa u Registar...
                                Novina je da Registar više neće voditi nadležno Ministarstvo, već jedna od onih Agencija, čini mi se za privredne registre, a to je sve važno jer su njene takse i naknade znatno veće...Rekoše da će Vlada doneti Uredbu kojom će propisati manje takse nego prilikom osnivanja nekog preduzeća ili sl...
                                Videćemo...

Comment

Working...
                                X