CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Neko poverenje ipak treba da postoji kada ideš majstoru. Kod majstora se ide sa preporukom uglavnom ili je 80% mušterija koje majstor uslužuje stara mušterija.
    E sad ovo sa pajserom, ne možes da kažeš 50eur. Zašto ne pričamo realno. Koliko sam dužan? 100-200-300 din. izvolte hvala i dovidjenja. Normalan majstor će svim starim mušterijama reći za pregled, hvala niste ništa dužni, jer zna da će mušterija rešavati problem odmah ili kada sakupi novac kod njega. Svaka 5 ili 10mušterija se možda neće ni pojaviti ali će taj rizik majstor svakako preuzeti na sebe bez da se nervira i da razmišlja o tome. Onih 20-30% novih mušterija ako su banuli bez preporuke ili nenajavljeni znači novi su, najnormalnije je da se naplati pregled par stotina do hiljadu dinara za neke kratke preglede od par minuta ili polusložene intervencije.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

uzme pajser i naplati 50 eura, jeste, milion. Drzite temu u okvirnu realnog...

or else....

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• mishja
        CBC Veteran
        • 13.12.2013
        • 112
        • mladenovac
        • fabija, partner

Radim sad za sebe, al sam 11god. radio u privatnoj firmi u kojoj je gazda te firme da bi bio konkurentan na trzistu morao da kupi masinu od nekoliko stotina hiljada evra iako je imao masinu za to, i dvesta grama njegovog proizvoda kosta kao i proizvod drugog proizvodjaca. Zvao sam pre neki dan da pitam za sto za testiranje common rail dizni i pumpi, cifra 28000e, koliko onda treba neko da naplacuje testiranje dizni i pumpe, kad bi neki majstori hteli da isplate dijagnostiku od 10 auta, za 7 radnih dana. Dijagnostika je osnovno sredstvo za rad, kao sto su gedore i dizalica.

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Ovde se ne prica o citanju gresaka,vec resavanju slozenijih kvarova na vozilu.Pitanje za tebe,koliko bi platio da resis problem sa falsiranjem vazduha,ocigledno da si sve sto ti je palo na pamet zamenio a nisi resio problem.Sitnica je u pitanju,ali necije znanje ima cenu.Nije li bilo bolje da si u startu otisao kod pravog majstora i resio problem sa dve tri hiljade dinara,najvise 50e?

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Covek koji ima aj da ne lupim ali preko 30 radnika, proizvodi svasta od gipsa dolazi kod majstora

sa VW kombijem i kaze majstore ovo opet zeza nece da radi. Kako opet pa gde sipas naftu?

Na dunav kupujem. Pa vidis da ne valja nafta sto se zezas bezveze? Ma zajebo me jedan mislim da je

njegova bila losa nego sta da radimo? Pa mora opet da se skida rezervoar kaze majstor.

A oces da mi naplatis to? Pa ocu smeje se majstor prihvata salu. A koliko pita gazda? Pa isto.

A pa onda necu nek skidaju ona dva moja crnca, nek izgube ceo dan bas me briga sad znam sta je.

Upali kombi i ode covek. Ja u neverici, smejemo se i cekamo da se vrati al njega nema.

A proslo je 6 meseci od prethodnog skidanja.
            Last edited by b_samardzic; 09.03.2015, 00:34.

Comment

• vladaomega
              CBC Senator XXL
              • 11.10.2010
              • 484
              • beograd

dijagnostikovati kvar na bmw I puntu nemoze da bude ista cena. u zapadnim zemljama se to naplacuje po pocetom satu . znaci proveo si 1.5 sati da utvrdis kvar, naplacuje se 2 sata. ovaj system kod nas nije primenljiv jer onaj ko nema blage veze naplati mnogo vise od onog koji ima znanje. po pravilu ljudi idu kod jeftinih majstora koji dijagnostikuju kvarove kao corave koke. mislim da nevalja taj deo,idi kupi, aha nije taj moze da bude ovaj. posle x promenjenih delova konstatacija je nevalja instalacija idi kod autoelektricara ili autoelektronicara.musterija se nasetala ,pukla pare I dosla na ideju da ide kod pravog majstora I pita koliko ce da kosta njegov radni sat I dijagnostika.

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by vladaomega View Post
                onaj ko nema blage veze naplati mnogo vise od onog koji ima znanje. po pravilu ljudi idu kod jeftinih majstora koji dijagnostikuju kvarove kao corave koke. mislim da nevalja taj deo,idi kupi, aha nije taj moze da bude ovaj.
                Imam komšiju, kuća mu je na 50m od mene, radnja na 400m. Davno, oteram mu juga ili keca koji sam tada imao da mi nešto popravi, a on me pošalje da kupim deo. Zameni i kaže kaže- nije to, idi kupi ovo. Ja opet ...i tako nekoliko puta. Em se našetah, em sam izmenjao i ono što nije trebalo dok on nije nabo i sve to naplatio. Rekoh mu- pa tako sam mogao i ja. Lepo mi odgovorio - a što nisi. I bio je u pravu. Od tada smo samo na "zdravo komšija" ali na ulici, ne i u njegovoj radnji.

Originally posted by TECA View Post
                Sitnica je u pitanju,ali necije znanje ima cenu.
                Drugi put, na renou 5 sam gubio struju na alnaseru i odem kod električara, brata od onog iznad. Čačka on, gleda instalaciju i na kraju mi ugradi neki relej i uzme mi 1500 dindži što nije bilo malo u to vreme. Ja zadovoljan ...do prvog puta kad se kvar ponovo manifestovao. Odem kod majstora koji mi je održavao renoa, a on za minut konstatuje da je labava buksna na alnaseru i zameni je. Neće da naplati. Ja mu dadoh 1500, on ni da čuje dok nisam obrazložio zašto mu dajem toliko. Zbog znanja.

Inače, više puta mi se dešavalo da budu neke gluposti i sitnice u pitanju kad majstori nisu hteli da naplate ali sam uvek insistirao makar da ih dobro častim. Zbog znanja.

E sad, što sam ovo pisao? Poenta da ne može da se jajari. Ni majstori, ni mušterije.
                Last edited by stevak; 09.03.2015, 13:36.
                ex SAABotražitelj

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

zanimljivo mi je kad pogledam statistiku ove teme, koliko vas ucestvuje a da je procitalo temu od pocetka...
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Ja pročitao
                    ex SAABotražitelj

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

a on za minut konstatuje da je labava buksna na alnaseru i zameni je

Ne radi se ovde o takvim popravkama pa treba odrati nekoga ocas posla.Pricamo o dijagnostici,utvrdjivanju nesvakidasnjih kvarova ,koji zahtevaju bar sat posla kod vrsnog majstora.
                      Ako se utvrdi da je samo neka gumica u pitanju,pa niko nije vidovit,vreme i znanje u ovom slucaju se mora naplatiti,pod uslovom da je resen problem.

Zamena te gumice traje 5min.Polemika je koliko vidim zasto naplatiti sat,ako je zamena neispravnog dela trajala 5min.Sa takvim razmisljanjem, musterija nema sta da trazi kod majstora.

M,je lepo predocio poslovanje tacnih servisera i novopridosle musterije moraju da se povinuju takvim pravilima poslovanja,ili ce u startu biti iskulirani.
                      Last edited by TECA; 09.03.2015, 18:04.

Comment

• stevak
                        CBC Senator XXL
                        • 31.05.2009
                        • 1215
                        • Zemun
                        • Saab 9000 cs 2.0T

a on za minut konstatuje da je labava buksna na alnaseru i zameni je. Ne radi se ovde o takvim popravkama pa treba odrati nekoga ocas posla.Pricamo o dijagnostici,utvrdjivanju nesvakidasnjih kvarova ,koji zahtevaju bar sat posla kod vrsnog majstora.
                        Mislim da se radi i o labavoj buksni jer ja nisam hteo ili umeo da nađem kvar a nije umeo ni električar osim što je umeo da naplati.

Hoću da kažem da bi trebalo da se svako i svačije znanje vrednuje i da se ceni pa i ako nama cena ne odgovara u tom momentu. Tu izuzimam izmišljanje ili mistifikovanje kvarova da bi se neko odrao jer pretpostavljam da takvi nadrimajstori nisu tema.

I da odgovorim na pitanje postavljača teme - da, platio bih tačnu dijagnostiku koliko mi majstor traži jer znam da će mi tako biti jeftinije nego lutanje od jednog do drugog i menjanje delova redom sa neizvesnim ishodom. Zato i napisah one banalne primere.
                        ex SAABotražitelj

Comment

• mishja
                          CBC Veteran
                          • 13.12.2013
                          • 112
                          • mladenovac
                          • fabija, partner

Pitanje za tebe,koliko bi platio da resis problem sa falsiranjem vazduha,ocigledno da si sve sto ti je palo na pamet zamenio a nisi resio problem.Sitnica je u pitanju,ali necije znanje ima cenu.Nije li bilo bolje da si u startu otisao kod pravog majstora i resio problem sa dve tri hiljade dinara,najvise 50e?
                          nisam ja menjao nego majstor koji 20god. radi francuze, dobar je majstor al je ocigledno pokvaren, otisao sam sa namerom da platim a ne po savet i platio sam 130e i nista nije napravio, na kraju sam resio problem sam kad mi je pukao film.On se verovatno najeo pa ga je briga sta ce ko reci ili misli uvek ce biti ovaca za ****nje, e zbog takvih majstora su ljudi bezobrazni, pa onda se lomi na kome treba i ne treba. Svako ko krene da se bavi privatnim biznisom, bilo kojim, obezbedi sebi potrebna sredstva za rad i krene da radi, dijagnostika je potrebno sredstvo za rad a ne luksuz pa ako neko trazi dijagnostiku da ga klepim. Naslov teme je malo bajkovit, ŠBBKBB (sta bi bilo kad bi bilo), dal bi uplatio loto da znam dal cu da dobijem 6-icu.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

ako neko trazi dijagnostiku da ga klepim
                            Rekla žaba neće skakati uvodu i eto je...

Ovde nikad nije rešeno šta je to dijagnostika iz naslova. Mali Perica to očigledno podrazumva neki uredjaj od kineza za 30 evra (nekad nisu loši rade posao) i čitanje i eventualno brisanje grešaka.
                            To nije dijagnostika, šta bi vi rekli da li jeste ili nije?

Primer isti ali sa drugom konotacijom, odem neki dan na pregled očiju, znam da imam mrenu i oštećenje rožnjače ali treba utvrditi imali spasa ili ne... Uglavnom pregledaju me, utvrde da iam spasa ako platim 1300 evra i to onako neće baš da garantuju ali davljenik se i za slamku hvata. Naravno ja nemam tih para i čekaću dve do tri godine na red ali je pojenta sledeće. Oni imaju alat čime se gleda u oči, oni imaju neko znanje kad gledaju kroz te ćoroskope i oni su mi uzeli 4000 iako ništa nisu popravili. Ko je sad tu blesav nemam pojma....

Pa bre imate li vi uopšte predstavu koliko košta jedna dijagnostička oprema i koliko vremena treba da se njome ovlada kako treba. Neka majstor uloži minimum 10k+ evra i neka vežba jedno 5 godina i da ga vidi bog kad mu dodje taxista ili nadrkana mušterija koja kaže " pa puno je to kume" Jednog dana kad se vi osvestite da ne vozite više juga i stojadina koje može svako popraviti sa par ključeva i nešto sitnog alata, već neki auto koji je većinom krš ali ne smeš kasti (da ne raspplačeš ili razljutiš vlasnika) jer je naspram bišeg Juga avion u niskom letu, proće letotrideseto i to tako...

Evo sad bilo gde na putu da mi neko pomogne da izvadim motor (težak je) sa maksimalno 20 alata koji stanu u jednu kutiju ću uraditi generalnu na bilo čemu tipa Jugo, Lada i sl. Komplet od tih 20 alata košta max 5 hiljada dinara. E bato toga više nema, jedan osciloskop košta par iljada ali ne dinara a u Srbiji ima jedno svih njih 20 koji znaju sanjim da barataju, a isto tako i sa pravim dijagnostikama, ajde tu ih ima više od 20, dosta više.

Idem sad da vežbam server, dobro mi ide
                            Sad kad neko kasnije bude hteo da mu instaliram korpu i svoj server a to bude onako stisneš install i ubaciš par skripti koje odrade ostalo on će kaže pa puno je kume, završio si za par sati... I meni je puno kume ali zato vežbam da uradim sam a ne kenjam kako je to puno a nemam pojma ni šta treba a ni kako treba... Ja želim da nadjem nekog linuxaša kojeg ću da davim neodredjeno sati a da ne kaže daj bato 300 jura ali nema ga, kao ni doktora koji će džabe da me pregleda i da ništa ne uradi....
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• comi 1342
                              Moderator
                              • 28.09.2005
                              • 1126
                              • NS
                              • Giulietta ,PUG 106,

Zato si i pokvario oči što stalno gledaš u konpjuter,, zar ti nijen žena rekla...
                              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• TECA
                                CBC Senator XXL
                                • 14.10.2007
                                • 2355
                                • Oz

Rekoste da je majstor koji 20 godina radi francuze naplatio 60e dihtovanje pumpe.Nije se taj najeo leba,pre ce biti da je mnogo gladan kada radi za dz.A i treba da bude gladan kada ne ume da ti resi problem,pa naplati samo sto je bosista uzeo(ako je u opste to i bilo kod njega).Kako si ga ti resio na kraju?

Comment

Working...
                                X