ne vidi se ceo HDD !!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

ne vidi se ceo HDD !!

HDD ima 160 GB, kupljen je sa Linuxom. Stavio sam uspesno XP, formatirao, nasao drajvere sve radi kao sat, osim sto ima 57 GB prostora. Kako da nadjem ostatak?

Proc. je Intel celeron M550. Jedna particija je u pitanju. Na netu sam nasao podatak da je kod SATA varijante potrebno prvo ucitati drajvere za HDD, pa onda XP. To nisam probao, posto je IDE disk u pitanju, pa drajvera - nema.

Jel imao neko iskustva ?
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Ostatak HDD-a nisi formatirao, "vodi se" kao "unformatted space" i komp ga jednostavno ne registruje. Ako si vec instalirao XP trebalo bi da imash pri sebi instalacioni CD. Ubaci ga u komp i restartuj, pa onda "digni" sa cd-a. Idi na opciju reinstalacije XP-a, i tu bi trebalo da vidish podatak o formatiranim particijama, i sa particijama na kojima su instaliran(i) operativni sistem(i), ali bi trebalo i da bude informacija o neformatiranoj particiji na hardu, odnosno o tih preostalih 103 Gb koje je pojela maca =]

Proveri ovo, i ako jeste taj sluchaj onda jednostavno isformatiraj i tu preostalu particiju (naravno, u NTFS) i onda lepo imash jednu particiju sa OS-om i drugu za "storage", shto na kraju krajeva i nije tako loshe reshenje.
    http://www.bmw.tv

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

MAlo mi se spava pa mi ne radi mozak najbolje ali problem je u tome sto je tu bio linux a linux koristi svoje neke cudne filesisteme koje windows ne vidi pa tako ne vidi ceo hdd nego samo tih 57gb...Digni linux sa cd-a, neki ubuntu npr. i onda pokreni njegov file manager i lepo sredi to tj. formatiraj ceo hdd kao ntfs...Ne saecam se najbolje kako to sve ide ali pogledacu ujutru...

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Ok.

Lakse mi ovo overspeedovo, posto s Linuxom nemam nikakvog iskustva.
        Mozda pre reinstalacije pokusam i sa nekim partition magicom.

Ako ne uspe, moracu ovo drugo.

Bolje da su prodavali go racunar nego sa tim Linuxom !

javljam kako je proslo.

hvala drugari !!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Desni taster na My Computer, Manage, Disk Managament...

Tu vidiš celokupno stanje..., ako ti je dosta tih 57 za sistemsku particiju, onda od ostatka napraviš šta ti treba...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Originally posted by overspeed
            Ostatak HDD-a nisi formatirao, "vodi se" kao "unformatted space" i komp ga jednostavno ne registruje. Ako si vec instalirao XP trebalo bi da imash pri sebi instalacioni CD. Ubaci ga u komp i restartuj, pa onda "digni" sa cd-a. Idi na opciju reinstalacije XP-a, i tu bi trebalo da vidish podatak o formatiranim particijama, i sa particijama na kojima su instaliran(i) operativni sistem(i), ali bi trebalo i da bude informacija o neformatiranoj particiji na hardu, odnosno o tih preostalih 103 Gb koje je pojela maca =]

Proveri ovo, i ako jeste taj sluchaj onda jednostavno isformatiraj i tu preostalu particiju (naravno, u NTFS) i onda lepo imash jednu particiju sa OS-om i drugu za "storage", shto na kraju krajeva i nije tako loshe reshenje.
            Ne radi se to tako drugar .

Start > Control Panel > Administrative tools > Computer Managmen > Disk Managmen

i ostalo će ti se sve samo kasti ...

Tu će se i videti koju je particiju Linux uzeo za sebe i kako da se vrati na NTFS. S tim što Linux može da "uz****" da recimo dve particije ne možeš sa ovim Windowsovim alatom da nazad vratiš da bude jedna. Ali možeš da ih formatiraš i koristiš.

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Tek danas su me zvale vlasnice racunara, pa rekoh da napisem kako je reseno.

Sve varijante unutar windowsa - disk menagement i sl., kao i partition magic 8.0 nisu mi uopste davali varijantu za formating. @overspeed-ovo resenje je pomoglo , dakle nova instalacija win XP, sa brisanjem noname particije, pa onda formatiranje u NTFS, pa redom.

I sve radi osim bluetooth-a, nemam pojma zasto, komp javlja "device mising" , a na netu postoje driveri bas za taj Acer i bluetooth na njemu.

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Malo glupo pitanje ali jesi li siguran da je Bluetooth risiver ukljucen?
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Nemam pojma sta je to ! Kako se to ukljucuje? Zasto motherboard drajveri ne vide to?

Ja sam im predlozio da kupe jedan bluetooth stick na USB...

Comment

• Bane R
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2006
                    • 1769
                    • Beograd

Pa daj malo više detalja. Šta se dešava, šta piše u device manager, jeste li probali instalaciju drajvera, samo malo više detalja i rešće se ...

Comment

• dagy
                      CBC Član
                      • 09.10.2007
                      • 77
                      • Village of Cuprikovac

Tek sad videh temu.
                      Pomogao bi ti za resavanje onog nestalog mesta na hdd-u i Hirens Boot CD, na njemu imas mnogo alata kojima mozes da vidis i testiras racunar,a li to si resio.
                      A sto se tice blututa probaj sa drajverom za bezicnu mrezu, tj wireless. Obicno se u zadnje vreme blutut resava kroz wireless, tj. prvo enable wireless pa instalacija drajvera za nju i posle pokreni drajvere za blutut.
                      E sad ako to ne pomogne daj tacnu oznaku acera, pored tog 5220 mora da ima jos nesto pa ce da resimo.
                      Pozzz

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

wireless LAN radi, oznaka modela je acer 5220 extenca (ili extensa, zaboravio sam jbg). Preko LAN-a cak ide na net preko drugih racunara.

ucitani BT drajveri bez problema, samo sam BT device ne postoji , tj komp ga ne vidi. U con.panelu nema gresaka ni nepoznatog hardvera, sve je naizgled OK. Ali taj model definitivno ima BT, samo ja nemam pojma kako da ga nadjem.

Najvise me kopka taj risiver, pomenut od @206

Svejedno , sutra im stavljam Bt stick na USB, to radi svuda.

Ah da : pacijenti su dve studentice sa strane, Milica i Danica (kao lolek i bolek ) , izgledaju kao andjeli, i da sam malo mladji sigurno bi im bio cimer.

kad bi me zena pustila , naravno...

Comment

• dagy
                          CBC Član
                          • 09.10.2007
                          • 77
                          • Village of Cuprikovac

Nadjosmo resenje....

citat:"At the front side there are two slide switches, one for controlling Bluetooth, the other one for controlling Wireless LAN. Using them can be tricky. Furthermore, the switch for Bluetooth is useless, because Bluetooth is anyway not supported by the Extensa 5220"

sa sajta http://www.notebookcheck.net/Review-...ok.8454.0.html
                          Pozzz

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Pa eto, zato te pitah je li ukljucen, ne moze ploca da ga vidi ako je iskopcan prekidacem. A jos manje ako u stvari uopste nije ni ugradjen

I moj laptop ima, navodno podrsku za bluetooth, ima i lampicu koja bi trebala da svetli kad je aktivan, podesavanje u BIOS-u, sve. Ali ne radi. Poveo sam ceo dan trazeci nacin da ga ukljucim i na kraju batalio pricu jer moj model iz te serije nema Bluetooth, samo wireless, samo sto je trebalo kopati po sajtovima ceo dan da nadjem tu informaciju...
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Pa koj moj su stavljali drajvere za ono sto nema !!!

kako god, hvala svima .

Ma ja se ne bavim tim stvarima uopste, samo u ovom slucaju nisam mog'o da odbijem(odolim)

Comment

Working...
                              X