izbor laptopa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by StudentBGD

Mali off, ali zanima me koliko si to ovih laptopova popravljao, narocito ako se uzme u obzir da se dv6xxx ne prodaje van EU (pa samim tim ni kod nas)?
    zasto te zanima?
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

stize inspekcija, bacaj zvake )

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

pa stvarno, kakvo besmisleno pitanje, svasta.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

mozda zeli da ti uzme posao, da bude kalif umesto kalifa

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

Pa zanima me jer iz tvog posta mi zvuci kao da je veliki broj u pitanju a kao sto vec spomenuh ne prodaje se kod nas... I sta im crkava, da znam da ocekujem...? ja na primer znam 6 ljudi koji koriste isti komp preko god ipo,dve i niko nije imao problema sem mene...
            p.s. nemoj da se vredjas odmah...
            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

u poslednjih mesec dana 3 kom, za 9 meseci oko 20. loza izrada maticme ploce, los kvalitet grafickog procesora. nema popravke, uostalom pun je internet nezadovoljnih kupaca, a resenje ne postoji. u garanciji menjaju ili ceo laptop ili plocu, kako gde, van garancije zveknu boze-me-sacuvaj cenu da je isplativije kupiti nov. nista cudno, pre tri godine je i dell imao takvu seriju sa jako slicnim problemom, verovatno je u pitanju dobavljac stampanih ploca.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Grafička... toliko je problematičan da postoji udruženje nezadovoljnih korisnika, koji su uspeli na sudu da dokažu da je HP znao za problem i da mora da popravi i van garatnog roka.
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

Hvala. Ovo nisam znao. Zar nije lepo kada nekog nesto naucite?
                  poz

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Sada sam nasao na netu, problem je u WiFi kartici, nigde nisam nasao nista vezano za grafiku... elem, sto dalje od HP-a!!!
                    Nije mi jasno kako nisam citao recenzije i sl. kada sam kupovao komp (2) a za mnoge druge gluposti procitam sve sto nadjem na netu...

P.S. Hoce neko da kupi komp?

P.P.S. Nasao i probleme sa grafickom, taj sam ja imao...

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

nije problem u wi-fi kartici, vec se prvo manifestuje kroz probleme sa njom. inace, kartica ostaje ispravna.

Comment

• -Vedran-
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 3255
                        • Beograd

E sad ja malo

Treba da se kupi notebook otprilike do 50k din. Obzirom da ja ne pratim IT svet zadnjih par godina, skroz sam ispao iz sheme

Koliko sam gledao, acer i asus nude najvise, ovako sto se tice procesora, rama itd. Toshiba sa slicnim karakteristikama je skuplja za otprilike 200e.

Izbor se sveo na otprilike sledece modele:

ACER- http://www.pcpractic.rs/product.php?id=2081
                        ASUS- http://www.pcpractic.rs/product.php?id=2112

Prihvatam sve sugestije (objektivne naravno )

Racunar ce se koristiti za kucnu upotrebu, dakle nista, spec, ali lako je moguce i da se radi nesto na njemu u skorije vreme. A najbitnije je naravno dobiti najbolje za ulozeni novac.

Nikada nisam imao notebook i ne znam koje su te periferne stvari bitne i na sta se najvise treba obratiti paznja pored brzine racunara.

Hvala unapred na pomoci pri izboru
                        Power of dreams !!!

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

napajanje, laptop ima kljucno ogranicenje u bateriji.
                          po mom iskustvu, trazi modele koji mogu da rade najmanje 4 sata preko baterije (uz tek povremenu upotrebu DVD optike).
                          ispod 3 sata baterije ni ne uzimaj u razmatranje, gubi se poenta svrhe laptopa za rad van kancelarije.

druga po redu vaznosti komponenta po meni je ekran.
                          ekrane niske rezolucije tipa 1280x1024 zaobidji u sirokom luku.
                          rad sa njima je neudoban, skrolovanje ce biti mnogo cesce a tekst i tabele mutnije.

potrazi (i probaj na delu) ekrane 1400x1050 minimum ( za 15 inca) , sve do 1920x1200 (za 17 inca).

trece po redeu vaznosti- mogucnost servisa i uopste podrske.

tu negde je vazna i tastatura sa pad-om, udobnost kucanja puno teksta.
                          to moras probati prema licnom osecaju.

sto se papirnatih specifikacija tice, laptopovi se sklapaju od univerzalnih komponenti kao i desktop pa uvek mozes po zelji da nesto promenis i uradis upgrade (mnogi misle da je laptop crna kutija koja se ne otvara).

to ukljucuje hard disk, cd/CDVD, memoriju, procesor, zvucnu karticu (dodas po potrebi i Dolby Digital 5.1 ako ti treba), TV tuner, kameru, zvucnike i slicno.

ekran i tastatura uz bateriju ostaju i dalje isti kako je proizvodjac odredio za specifican model.

i pri kupovini ponesi kuhinjsku vagu, izmeri koliko je stvarno tezak sa komplet priborom kao sto je punjac na primer.

neka ti 2.5-3kg bude gornji limit, po mogucstvu sto laganiji ces kasnije jako puno ceniti kao osobinu.

cena neki bude poslednji faktor, kao i prateci besplatni bundle softver.

ako dosta koristis laptop kao kancelarijski/desktop potrazi model koji ima kao opciju tzv docking station.

i ne zaboravi na redovan tretman (kondicioniranje) baterije u tom slucaju primene kao desktop masine.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Odluka je pala na ASUS.

Nazalost, bice taj sto ti kazes, los ekran sa malom rezolucijom, ali bolji ne treba u ovom slucaju.

Tastatura mi odgovara, ne uvija se mnogo kao kod acera npr.
                            Tezak je 2.7kg i to je takodje dosta nebitna stavka jer ce vise sluziti kao desktop. Da nosim vagu?

Pojasni mi jedino to kondicioniranje baterije?
                            Power of dreams !!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Ovo što je brick gore napisao nema ni u najlepšim snovima... a nešto slično samo malo teže košta bar 2-3K€

Neki sa većom rezolucijom (davno nisam video notebook sa 1280x1024, kad su svi moderni wide) imaju ekran od 18" 4.5KG i 1.5K€,
                              17" 3.6KG 2.5K€... i tako dalje.

Ajde jedan primer da ima kod nas da ima na lageru bar 3-5komada i da se uklapa u tvoje specifikacije. Nećemo gledati rang cena koje je čovek tražio nek košta šta košta, ali da ima, i da se uklapa.

Znači firma, telefon, model, ja zovem sutra da naručim tri komada da mi pošalju profakturu sa rokom isporuke odmah po uplati.

Kuhinjska vaga , a čime se meri trajanje baterije.

1280x1024, pa 100% ljudi koji imaju TFT (ne wide) od 17-19" koristi tu rezoluciju, kao nativnu za taj tip monitora, nekada mi stvarno nisi jasan.
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

Ja sam skoro uzeo ACER 5530G, i nisam jos uspeo da prebacim 2 sata na bateriji. Meni to licno nije bitno, ali ako tebi jeste, racunaj da je i taj 5730ZG tu negde. A i kad sam pre kupovine pokusavao da se sto vise informisem, za ove ACER-e je uglavnom glavna zamerka bila baterija.
                                U svakom drugom smislu 5530G mi savrseno odgovara, tj. za sad nemam drugih zamerki.

Comment

Working...
                                X