Svi uglasima pišu 4-6-8 ćelijska baterija, a najvažnija je da piše Centrino ta tehnologija ti garantuje najduže moguće vreme iz datog broja ćelija, SIS i ostala čuda ti garantuju pola sata maksimalno bez obzira na broj ćelija
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Ovo što je brick gore napisao nema ni u najlepšim snovima... a nešto slično samo malo teže košta bar 2-3K€
Neki sa većom rezolucijom (davno nisam video notebook sa 1280x1024, kad su svi moderni wide) imaju ekran od 18" 4.5KG i 1.5K€,
17" 3.6KG 2.5K€... i tako dalje.
Ajde jedan primer da ima kod nas da ima na lageru bar 3-5komada i da se uklapa u tvoje specifikacije. Nećemo gledati rang cena koje je čovek tražio nek košta šta košta, ali da ima, i da se uklapa.
Znači firma, telefon, model, ja zovem sutra da naručim tri komada da mi pošalju profakturu sa rokom isporuke odmah po uplati.
Kuhinjska vaga , a čime se meri trajanje baterije.
1280x1024, pa 100% ljudi koji imaju TFT (ne wide) od 17-19" koristi tu rezoluciju, kao nativnu za taj tip monitora, nekada mi stvarno nisi jasan.
http://www.apple.com/macbookpro/specs.html
1440 x 900, vrhunski ekran, baterija 4-5 sati, jedino je cena malo veća, mislim da je kod nas oko 2k evra, ali si rekao da se to ne gleda
Možda kod nas nemaju još ovaj novi model koji je na sajtu od pre neki dan, ali i prošli ispunjava ove gore kriterijume...
Po sw.brick-u je ta rezolucija smešna i suviše mala i loša i... znači ne zadovoljava.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Ajde jedan primer da ima kod nas da ima na lageru bar 3-5komada i da se uklapa u tvoje specifikacije. Nećemo gledati rang cena koje je čovek tražio nek košta šta košta, ali da ima, i da se uklapa.
Znači firma, telefon, model, ja zovem sutra da naručim tri komada da mi pošalju profakturu sa rokom isporuke odmah po uplati.
zar ti stvarno mislis da je kod nas ponuda laptop modela na tom nivou da kada ti pozelis ima ono sto ti je potrebno, ajde da kazem pozeljno ?
nisi ti jedini koji bi odmah kupio dobar laptop samo nazalost kod nas je ponuda uglavnom losih i jos gorih modela masovna pojava.
pre jedno 7 meseci kada sam trazio zamenu za postojeci laptop (Compal CL 51 kineski koji zadovoljava navedene kriterijume je vec ostario) po preporuci sam bio u prodavnici laptopova gde me je gazda lepo proveo kroz salon sa jedno 20tak modela.
i gle cuda, svi su po specifikacijama neki modeli iz donjeg i najnizeg moguceg ranga bez obzira na nalepnicu brenda.
trgovacko ubedjivanje je bilo tipa ovaj model je dizajnirao cuveni "Pera Peric", ovaj je od legure "titanodura", ovaj je bas crvene Ferari boje, ovaj je...i slicne pricice.
rekoh ajde da upalimo jedan da vidimo sliku na ekranu kakva je, i tu nastade tajac. to ne radimo, kada kupite tj platite moze da se pogleda itd...
uz to me ubedjivase da umesto CD optike u laptop ne moze da se ubaci DVD, a sto sam demantovao prakticno.
toliko o strucnosti i specijalizovanosti, a ta firma se reklamira naveliko a i rasprostranjena je po BGDu.
nazalost, ono sto sam naveo kao pozeljno treba traziti i traziti ovde pa kad se naleti odmah pazariti bez zagledanja oko cene jer ponuda nije stalna.
pre neku nedelju sasvim slucajno u prolazu sam primetio Toshiba model, sa naznakom proizveden iskljucivo za Adria region.
i najbolji laptop postaje bezvredan uz ispraznjenu bateriju, zato sam i naveo bateriju kao prioritet za rad van kancelarije.
Laptop:
Odlicno iskustvo sa Dell Precision serijom.
Koristio godinama za posao: rad sa profesionalnim zahtevnim 3d aplikacijama, render (software/hardware) jako dobar i pouzdan, brz, odlicni ekrani...
Drugi Laptop koji treutno koristim je MacBook Pro 2.4 GHz Core2Duo, 4GB RAM - Nisam toliko zadovoljan koliko sam bio sa Dell-om.
Desktop:
Trenutno koristim stariju konfiguraciju 1.86GHz Core2Duo, 2GB RAM, Nvidia GeForce 8600... radi sasvim dobro, profi 3d apps, render soft i hard dobar. Ekran za svaku preporuku Dell 2407WFP ili sta je vec danas aktuelno u tom rangu...
ako neces vagu da se sam uveris u tezinu kompletnog laptopa koji ces tegliti, onda potrazi sitna slovca u uputstvu sta sadrzi deklarisana tezina.
da li je ukljucen i ispravljac i torba, ili je data tezina ona bez baterije (sto je lepo na papiru a u praksi besmislen podatak).
tvoje rame ce osetiti tezinu svaki put kada prenosis laptop a vagu je dovoljno samo jednom upotrebiti za proveru papirnatih brojki.
nije dobro da pri radu na struju baterija bude mesecima i godinama staljno punjena a nikada praznjena.
povremeno, upotrebis laptop kako je i namenjen tj ispraznis bateriju do oko 5-7% kapaciteta.
znam previse slucajeva crknutih prevremeno baterija koje su bile stalno punjene tokom vise meseci a nikada praznjene, ovih litijumskih, da bi bila cista slucajnost.
nista te ne kosta povremeno praznjenje baterije, ne moze stetiti a moze koristiti produzenju radnog veka.
Ponuda je kod nas odlična ima i sve one rezolucije shodno veličini ekrana, ali nema da u jednom kućištu bude i rezolucija i težina i trajanje baterije (čak ni na centrino 2 platformi).
Šta je problem sa Toshibom za adria region (ima tome 2 godine), to je prednost, a ne mana???
Kako je sad dobro 1440x900 kad si par poruka pre rekao da je to sranje???
...ali nema da u jednom kućištu bude i rezolucija i težina i trajanje baterije (čak ni na centrino 2 platformi).
Kako nema, sad sam postovao link
Ima šta ti padne napamet, samo mora da se plati. Od air-a koji je za one koji ne rade ništa zahtevno a nose ga dosta, preko macbooka pa do 15" i 17" macbookpro-a sa zverima unutra. Jednom kad se navikneš na osx i na multitouch trackpad sve drugo je besmisleno
Ma odavno je prestala priča o jeftinom laptopu
Za te pare, drugar je skoro uzeo neki msi, dobra mašina, core2duo, 3gb rama, 8600gt grafička, ... Jedino što je dizajn malo , inače ima garanciju 2 godine i onu foru sa 72 sata za popravku. Ekran je naravno običan, nije visoke rezolucije kao mekovi...
Gore napisah, mislim da je macbookpro kod nas nešto preko 2k evra.
ako neces vagu da se sam uveris u tezinu kompletnog laptopa koji ces tegliti, onda potrazi sitna slovca u uputstvu sta sadrzi deklarisana tezina.
da li je ukljucen i ispravljac i torba, ili je data tezina ona bez baterije (sto je lepo na papiru a u praksi besmislen podatak).
tvoje rame ce osetiti tezinu svaki put kada prenosis laptop a vagu je dovoljno samo jednom upotrebiti za proveru papirnatih brojki.
nije dobro da pri radu na struju baterija bude mesecima i godinama staljno punjena a nikada praznjena.
povremeno, upotrebis laptop kako je i namenjen tj ispraznis bateriju do oko 5-7% kapaciteta.
znam previse slucajeva crknutih prevremeno baterija koje su bile stalno punjene tokom vise meseci a nikada praznjene, ovih litijumskih, da bi bila cista slucajnost.
nista te ne kosta povremeno praznjenje baterije, ne moze stetiti a moze koristiti produzenju radnog veka.
Kazem ti, tezina je nebitna, sluzice vecinom kao desktop, a i kad treba da se ponese nece biti problem, veruj mi
Sto se tice baterije, mislio sam da postoji neki drugi fazon sa odrzavanjem, ali ovo sto si napisao znam vrlo dobro, tj. toliko sam tehnicki obrazovan majku mu
Sto se tice baterije, mislio sam da postoji neki drugi fazon sa odrzavanjem, ali ovo sto si napisao znam vrlo dobro, tj. toliko sam tehnicki obrazovan majku mu
ja nista nisam mislio, zato sam i napisao.
ko zna nece mu skoditi (i nece se valjda uvrediti) a ko ne zna (a takvih je bar 70% korisnika) postoji sansa da odgonetne zasto mu se stalno kvare laptopovi pa i kada promeni marku.
ekrane niske rezolucije tipa 1280x1024 zaobidji u sirokom luku.
rad sa njima je neudoban, skrolovanje ce biti mnogo cesce a tekst i tabele mutnije.
potrazi (i probaj na delu) ekrane 1400x1050 minimum ( za 15 inca) , sve do 1920x1200 (za 17 inca).
Čitaj sam šta si napisao, a napisao si da je 1400x1050 minimum i ako ta rezolucija nije ni u jednom standardu ali ajde da ne sitničarimo, kako onda 1440x900 može biti dobro.
Ako je 1024 malo i 1050 minimum da se ne bi puno skrolovalo kako je onda 900 dosta???
Sad ću da te mrcvarim dok ne priznaš i na svaku temu ću da te mrcvarim, imam dovoljno stručnjaka za svaku oblast da koristim kao savetnike... ma ima da dokažem da nisi u pravu čak i kad možda jednom u životu i budeš.
Comment