Cold War Crisis!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

@bojanTi
    malo chitaj forume sto strane sto nase i naci ces vise informacija nego sto ti neko ovde moze dati
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Pa vidis otuda i moje pitanje ovde, ne mogu da postignem da citam forum o kvalitetu mleka kod krava dojilja i onaj o zastupljenosti zjala u zapadnoj transilvaniji, a da jos pritom imam vremena da trazim informacije o trenutnom stanju AMD i Intel procesora, verujem da moram i nesto kreativno u zivotu da radim, zar ne?! =]

Ozbiljno, pitanje je jednostavno i zahteva samo odgovor onoga ko je upuceniji od mene, zato i pitam. Kad bi taj pitao nesto u vezi Universal Audio plugin-ova, ja bih mu vrlo rado odgovorio, ne bih ga slao na forume da potrosi nekoliko sati za nesto sto mogu da mu objasnim za par minuta... =]
      Ako neko zna odgovorice, ako nekog mrzi on ne mora i sve tako redom... =]
      Pozdrav...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Originally posted by bojanTI
        Over, do sada mi je AMD uvek radio bolje kad je audio produkcija u pitanju, naravno do pojave Core2Duo, tada sam i resio me ne interesuju klanovi, nego da nesmetano radim, sto se naravno pogorsalo.

Kopnkretno, sta bi sada mogao da napravim sto bi bilo pandan Quadcore Intelu, dakle nije bitno ako je po benchmarku slkabiji koji procenat, bitno je da to radi lepo i da ne drnda nista oko kompatibilnosti?!
        Tebi treba ovo:

Dakle, pomenuti Phenom X4 Quad-Core @ 2,5 GHz, ali sa CMC funkcijom za "easy clocking" Klokovan je u nekim testovima na 3 GHz i tu je radio stabilno, pa mislim da je ovo dovoljno u prilog stabilnosti istog i istovremeno odsustva problema sa pregrevanjem

PS. Jeste po benchu ispod top modela Intela poput QX 9770/9775, ali je isto tako ispred za odredjene aplikacije i za odredjene test-softvere. Zna se vec da te softverkse kuce za izradu test programa favorizuju jednog ili drugog proizvodjacha, tako da im rezultati varijaju od jednog test programa do drugog. Generalno, treba reci da je za u blagoj prednosti ipak Intel. Ali zato, cenovno je u poprilicnoj prednosti AMD je i veci potroshach energije od QX serije i greje se vishe, ali ne toliko da to vodi bilo kakvim problemima. Ovaj "boxed" procesor vec ima sopstveni "toplotni odvod" (iliti heat sink) tako da sve shto treba je dobar cooler i mirna Bachka

Sve ovo je bar meni manje bitno kad se pricha dovede do kompatibilnosti, jer tu AMD daleko bolje saradjuje i sa hardware-om i sa "third party" software-om i nikad do sad nisam imao problema te vrste. Shto je sa Intelom bila vechita tema... Sem toga, AMD sistemi rade tishe ("quiet' n' cool" standard), lakshe se klokuju i stabilniji su kad su overclocked od Intela, a i tehnichka podrshka kod AMD-a je standardno bolja od Intela... Pa sad, neka svako pronadje sebe, shta je kome bitnije u svemu ovome...

Dakle, ja bih ti preporuchio da kao pandam tom Intelovom sistemu razmotrish ovaj 9850 "Black Series" CPU, a ostatak sistema uklopish vec shodno namerama, nameni rachunara i sumi kesha koju si spreman da "zhrtvujesh"

Naravno, nemoj da me uzmesh zdravo za gotovo, prolistaj malo po netu, prochitaj par testova, raspitaj se okolo i testiraj negde po mogucstvu neki sistem baziran na ovom procesoru, pa tek onda odluchi. Za te Universal Audio plug-inove nikad chuo pa bi bilo dobro da se prvo raspitash po nekim audiofil-forumima kakva su iskustva drugih. Mozhda u tvom sluchaju bi posao bolje radio neki drugi iz AMD generacije, mozhda Opteron i sl. Dakle, ja napisa generalno gledano, djuture, a ti se raspitaj "u sitna crevca"
        http://www.bmw.tv

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Hvala Over, to bi ukratko bilo to! =] Sto se tice UA plugin-ova, o njima znam sve, a uzeo sam ih kao poredjenje sbb-kbb ako bi mene neko pitao za njih, svakako bih se potrudio da mu pojasnim... =]

Generalno, procenat gore, ili dole na benchmark programu, to jest ks na papiru mi ne znaci mnogo, najvise mi je stalo da kad sednem da se bavim muzikom ne moram pritom da budem i inzinjer telekomunikacija i ostalo, jer prvo potrosim nekoliko sati da nateram stvari da prorade, akad to uradim inicijalna ideja vise nije u ovom univerzumu i od stvaralastva ne bude nista...
          E da, sto se tice cene, pa kad sam prelazio na Intel, a ima skoro godinu dana, cene AMD su bile vece za ekvivalentan Intel-ov procesor, nio nije vise ni bitno...

Dakle, predlazes da uz AMD uvek to bude ATI?!
          Na samom startu (mom) imao sam VIA i to je radilo kriminalno lose, dok je poslednje sto sam imao je bila MB sa NForce chipset-om, jel i sada to najbolja opcija za AMD, ili su se stvari promenile?!
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

AMD sada ima svoj chipset i trenutni moj izbor bi bio neki iz serije 790 sa Phenom-om 9850 i grafikom iz serije 48xx
            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

nisi vujke ni ti mutav majke mi

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

http://www.bmw.tv

Comment

• X9
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2005
                  • 3179
                  • Wien-Sabac
                  • RX-8 i X-9

i ko sto rece vujke:

ako neces asus imas i msi za 430 eura

ili

moj miljenik

ili

eh nisi trebao podizati temu puci cu opet za komp parice

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• madic
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 844
                    • Beograd

Re:

Originally posted by Superbird
                    Suma sumarum informacija koje ja imam (citam SK redovno ) - za low-end konfiguracije uzeti AMD, a za sve ostalo Intel, Intel i samo Intel.
                    Čitam i ja SK i nisam stekao takav utisak

Originally posted by JAPANX
                    ja uvek biram cocacolu(intel)
                    ranije sam imao problema sa amd zbog grejanja dok je intel radio besprekorno, tada sam odlucio da zaboravim lepo amd i kupim ono sto valja za svoje pare... pa sta ako je skuplji par desetina eura, bar taj procesor kupim jednom u dve godine a koristim ga svaki dan bez gasenja
                    Ja sam na svakom kompu do sad imao AMD i to sa box coolerom i nikad nisam imao problema sa hlađenjem a držim komp konstantno upaljen.

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Re: Cold War Crisis!

Hehehehe kakvi ste likovi To sa grejanjem se menja iz generacije u generaciju. AMD se vise grejao u vreme T-bird-a, kasnije je Intel izbacio Prescott koji su ljudi iz zayebancije nazvali Preshot. U danasnje vreme je situacija komplikovanija nego ikad. AMD moze da ima manjih problema sa grejanjem ako je u pitanju recimo Athlon X2 6000+ koji trosi 125W ali i to je veoma retko. Sto se tice performansi danas je Intel odmakao prilicno daleko od AMD-a (nazalost). Sta god pisao overspeed Phenom ne moze u vecini situacija da se nosi sa C2D a tek sada kad je Intel presao na i7 nema price. Ja sam koristio AMD jos od Celerona 2 na 667MHz ali sam posle laptopa sa ocajno sporim Turion-om presao na Intel Pentium E2180 koji evo fercera vec vise od godinu dana bez ijedne zamerke. Za OC je isto (ili vise) kao sto je bio Sempron 754 2800+ koji je kod mene bio podignut na 2.56 GHz Sto ce reci nikad hladniji procesor koji radi na 50% vecem radnom taktu (kod mene sa 2.0 na 3.0 bez podizanja napona a vise nisam ni probao).
                      Sto se kompatibilnosti tice tu je oduvek vazilo zlatno pravilo sto se tice Intel-a, za Intel uvek Intel-ov cipset i nema problema. Pomenuti Pentium savrseno radi na Gigabyte-ovoj P35 ploci i evo pre 3 dana instaliran Ubuntu Linux 8.10 koji je prepoznao sav hardver osim Radeon 3870 grafike ali i to je lako reseno. Sa druge strane verujem i da AMD sa svojim cipsetovima nema nikakvih problema i za vecinu stvari je sasvim ok ali ako je profi posao u pitanju gde je procesorska snaga bitna stavka onda ipak Intel.

Comment

Working...
                      X