Kabl - serijski na usb

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Kabl - serijski na usb

Imam kabl za komunikaciju izmedju lap-topa i lambda kontrol sistema na autu, ali onaj deo koji ide u komp je serijski ( devetopinski). Posto je lap-top starije generacije koji je imao serijski port pokvaren, treba mi kabl koji mogu da prikljucim na noviji lap-top preko usb-a.
    Dakle, pitanje je:
    postoji li ili moze li da se napravi adapter - serijski na usb? jer gde god da pitam, ne dobijam odgovor koji bih zeleo
    https://t.me/pump_upp
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

postoji adapter, ima ga u prodavnicama racunarske opreme a da li ce raditi sa tvojim software-om ne znam.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

To je kable koji se koristi samo kod komunikacije sa modemom i to kad je izvor serijski port a destinacija usb port. U drugom pravcu ne radi ali je pitanje da li ce sa tvojim uredjajem raditi.
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Dakle, ako ga nadjem, da dovezem kola ispred, prikacim lap-top i pozajmim kabl iz prodavnice, i tek tako vidim da li radi.
        Ima li lakseg nacina za proveru?
        https://t.me/pump_upp

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Na žalost nema, sve je zaliveno u plastiku i u zavisnosti od toga koji je kontroler korišten radi ili ne, pa da li je tvoj inerface sa max-om ili ne, da li mu treba napajnje ili ne, da li su oni tom interfejsu već galvanski razdvojili... ima milion kombinacija i razloga, čak i ako u startu ne radi verovatno mu samo fali napajanje sa strane računara.

Da ti daju da probaš... probaj, svi se isporučuju u onim ****nim plastičnim omotačima, od kojih već godinama dobijam ospice. (prvi put sam tako dobio transcend memorije i tri dana smo ih otvarali, sada imam sikirče i CAP, bolje da ih ja nasikiram nego da se ja sikiram).
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• TheWickerMan
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2007
            • 791
            • DE
            • AR Giulietta TCT

Hm...
            Ima model tog konvertora,koji radi bukvalno sa svim dijagnostickim programima...Meni je on jedini radio na nekim spec.dojagnostickim uredjajima...
            Firma je Wireteck,model nemam pojma,sve u svemu ,u pakovanju je od providno-zelene plastike...
            Ovaj
            http://www.grappologroup.com/shop/?artg ... no_cache=1

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

Mislim da njemu treba rs323 na usb a ovo je usb na rs323 sto jako ima veze jer je komunikacija jednosmerna u navedenom pravcu.
              Mada ako je tebi sa ovim radio neki diagnosticki program mozda ce i njemu.

A za probanje mislim da nema sanse da ti to neko otvara

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Njemu treba da noviji računar koji nema RS232 poveže na neki uređaj koji ima RS232, znači on od USB-a hoće da napravi RS232, bar je tako napisao.
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

018 517 332 ALTI COMPUTERS, trazi Dejana ili Gorana, ili prekoputa starog simpa na bulevaru (sad je tu maxi diskont) ima jedna ulica, na kraju ulice je servis.

Postoje oba adaptera, ja imam jedan kod sebe, ali mislim da ti treba obrnuti.
                  Ako nekom treba ovaj sa slike - poklanjam. Nisu oni skupi - oko 500-600 din.

edit:

Ako oni nemaju , onda Tasa, 064 123 1842. Kazi da ti Dejan programer dao broj i zamoli i jedne i druge da probas i da mozes da vratis ako ti ne zavrsava posao.

018 593 200 Team VG centar, od palil.pijace prema pirotskoj rampi, 1. lokal s leve strane, servis za fisk.uredjaje, oni to imaju i prodaji, trazi srdjana ili vladu.

I nemoj da trazis ser. na USB nego USB na serijski. Inace ces da dobijes ono sto ja imam
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• RedboX
                    CBC Senator XXL
                    • 28.11.2006
                    • 1537
                    • Novi Beograd

Ovo meni lici na usb bracket koji se dobije uz maticnu plocu i sluzi da izbacis jos koji usb port pozadi.Taj bracekt se ne kaci na serijski nego na usb port na ploci. AKo je ovo tvoje nesto drugo...

Ja imam taj serijski na usb (modem prema PC-ju) ali hebiga kad si u Nisu, ovako sam mogao da ti pozajmim da probas

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

U pravu si. Lupio sam glupost, ucinilo mi se na prvi pogled. Sta cu kad sam operisan od hardvera dozivotno.
                      Imam punu kutiju nekakvih kartica i bracketa, kablica, a za pola ne znam cemu sluze .

@Hermes

Kupi taj kablic svejedno, pa ako ne radi uvaljacu ja ga dok kazes "keks". To je za one sto imaju ploce bez RS232, a hoce da stave fiskalni stampac.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Spakuješ lepo i pošalješ meni, ja znam

Comment

• TheWickerMan
                          CBC Senator XXL
                          • 11.09.2007
                          • 791
                          • DE
                          • AR Giulietta TCT

Kod ovog Wirteka je dvosmerna komunikacija...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Ajde meni objasnite šta vam znači dvosmerna komunikacija. Svaka RS232 i USB komunikacija pojedinačno je dvosmerna.

Ako pitate da li isti adapter može da se koristi i kao RS232 na USB i kao USB na RS232, odgovor je NE, bar ja nisam sreo takav, a kad bolje razmislim ni ne može zbog protokola i ostalih stvari (napajanje, brzina, drajver)

Ako na računaru imaš samo usb kupiš adapter koji od usb-a pravi RS232.

Ako imaš samo RS232, a ploča ima na sebi USB da staviš onaj kablić čija je slika koju poruku gore, ako ne, onda staviš karticu sa 2-4 usb porta.

Najčešće je problem kako je izveden sam adapter, zbog cene ostave mogućnost samo softverskog handshaking-a i onda svi uređaji koji zahtevaju (ili su podešeni na) hardverski otpadaju.

Treba 15 godina zezanja sa modemima i ostalom rs232 bratijom da bi se shvatilo kako to ustvari jednostavno radi , kad se potrefi svih 6 parametara na obe strane.

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

He , pa nekad se na ISA modemima jumperima odredjivale IRQ vrednosti i dodeljivao port. Sad samo ubodes i windows sve uradi sam.

Uskoro treba sluzbeno da idem u NS (u Softsistem kod Djordja) , pa cu, kad kod Dore venturi dovedem na nivo sekventa, tebi da dam sve sto imam: ISA i PCI kartice, kablove , modeme , neispravne mobilne, vokmene...
                              Za ves masinu i smederevac necu imati mesta u kolima

edit:

U vezi naslova teme, Ima u Comtelu kod muzicke skole, 830 din. , www.comtel.co.rs

ROTRONIC Adapter USB->RS232 w/cable, povezuje serijski uredjaj na USB port

Comment

Working...
                              X