Problem sa umrezavanjem...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a sto se tice konekcije na drugom racunaru ona mi je pppeo konekcija ne znam da li to ima veze,jer ako zelim da napravim obicnu konekciju prijavljuje mi da nemam modem...
    nema nikakve konekcije na drugom racunaru, nema PPoE, nema nista od toga, nema modema...

pobrisi komplet sve to na tom drugom racunaru.
    mozda te to zbunjuje ?

sa drugog racunara "gadjas" prvi racunar i njegovu mreznu kartu, UTP konekciju a ne internet konekciju.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141

i da, proveri ( ukini privremeno) sve firewall i slicne blokade odnosno posikljucuj sve programe koji imaju uticaja.

onda probaj ICS, serovanje internet konekcije posto je utvrdjeno da LAN radi ok.

moj ti je predlog, da zapises user i password za ADSL dial up konekciju, sve pobrises i pustis XP da sam odradi posao, napravi kucnu mrezu kroz aktivaciju tog procesa.

ili, sto je jednostavnije i bolje u svakom pogledu, ruter umesto USBa.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Iskreno, nisam imao snage da čitam sve, nađi mi ADSL ROUTER za 30 evra (nema ni modem za te pare)...

Mislim da bez CAT6 ne vredi ni počinjati i da je to jako bitna informacija za ovaj problem, i za mrežu koja radi kako treba.

Svako ima svoj wizard, da mu reši sve probleme...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Pazljivo pratim temu (posto o mrezama nemam pojma) zato sto na poslu imam 12 racunara, samo na jednom je modem, svi imaju net, svima je TCP/IP i DSN namesten na AUTO, i sve ide preko obicnog rutera ,16 mesta i kostao je 30 eur pre godina dana.
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• gille
            CBC Senator XXL
            • 24.09.2006
            • 593
            • Belgrado

Ima TP-LINK ADSL ruter u BG za 2340 din u flamingu, to ti je oko 30€. Kod mene šljaka već godinu dana i to mnogo bolje od onog đubreta od d-linka koje je ispustilo dušu dva dana nakon isteka garancije, a koštao je duplo više....

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

nađi mi ADSL ROUTER za 30 evra (nema ni modem za te pare)...
              promeni dobavljaca. taj tvoj te mnogo dere kada ni modem ne moze da se kupi tamo a ovde u BG ruteri se biraju za taj novac
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Još neki primer osim tog jednog modela, za nas iz unutrašnjosti...

Drugo pitanje da li je proban na lošim linijima, koliko ti trenutno daje vrednoti za SNR Margin i Line Attenuation pri kojoj udaljenosti od centrale i pri kom Data Rate-u i na kojoj modulaciji (kao i koje sve modulacije podržava)...

Šta ima od podešavanja, QoS, zabrane (po čemu) po danima/sat ...
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• bojan
                  CBC Senator
                  • 29.08.2005
                  • 232
                  • novi beograd

S obzirom da sam ja postavio temu samo da javim da sam za sada odustao od kacenja i drugog racunara na net vec cu uzeti neki ruter to sve lepo prikaciti i ne cimati se toliko oko svega toga...

da napomenem da sam pokusao i sve ono sto su rekli bricki i ostali ali nece, pa nece...toliko o tome...

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

imas software-ski problem na racunaru-1 a telepatija nam slabo ide
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

Drugo pitanje da li je proban na lošim linijima, koliko ti trenutno daje vrednoti za SNR Margin i Line Attenuation pri kojoj udaljenosti od centrale i pri kom Data Rate-u i na kojoj modulaciji (kao i koje sve modulacije podržava)...

Šta ima od podešavanja, QoS, zabrane (po čemu) po danima/sat
                      nije Cisco sa opcijama naravno, za kucnu /SOHO primenu sasvim dovoljno podesavanja.

ima klasicne mogucnosti zabrana, manje vise kod svih rutera te kategorije cene su opcije kao preslikane, kao kopija softvera maltene.

sto se tice losih linija, tu je najmanji problem.
                      ispod 8-9 dB SNR retko koji stabilno radi, a oni koji u takvom sumu mogu da rade kostaju prilicno skuplje i nisu ta kucna kategorija cena.
                      tu gde je 10+dB margina, obicno je (prema dijagnostici) data rate koji je moguce postici u proseku oko 11-15 Mega u down smeru.

spliteri su ponekada toliko losi, da je to cudo jedno.

kombinacija telefax grupe 3 uz ADSL je obicno zezancija, svaki takav slucaj je prica za sebe i uvek je neki drugaciji uzrok loseg rada.

imas mnogo pitanja, a kako neces citati do kraja, ovde se zaustavljam.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

Postoji problem kod nestanka struje, a koristi se ruter. Izgleda da on sam dodeljuje IP adrese i kad ostane bez napajanja, ponekad izgubim ceo dan da ga nateram da se sredi, palim-gasim i njega i racunare, pa dok ne proradi. A ponekad kad dodje struja sve proradi kao da nista nije bilo. Nema pravila. Merkam neki kurs za mreze, samo nemam vremena, a moja firma nece da ulaze u edukaciju ("mladih" =] ) kadrova .

Comment

• vujke
                          Admin
                          • 29.09.2004
                          • 1673
                          • Mladenovac
                          • Daewoo Lanos 1.5SX

pogasi racunare i prvo upali ruter (ima i drugih resenja al ovo je jdenostavno ) ako se ispravno podigne tj njegov DHCP racunari ce dobiti adrese u drugom slucaju menjaj ruter
                          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Hvala na savetu.
                            Sad si me bacio u razmisljanje, verovatno je bas to sto si napisao i bila dobitna kombinacija, samo sad ne mogu da se setim, nije bilo problema par meseci. UPS-ovi rade svoj posao, i kad sam ja tu pogasim sve , i kad upalim masine sve je OK. Verovatno ruter prvi "dodje sebi" pa je za ostalo lako. To potvrdjuje ono sto si napisao. Problem je sto su neki od racunara u BIOS-u podeseni da se sami pale i onda nastaje karambol, posto se pale pre rutera. 1000x sam pokusao da objasnim koleginicama da cim struja nestane pogase sve. Ali ne, one nece da rade ono za sta nisu placene .

A skica opreme je sledeca : 2 zgrade na oko 2 km vazd.linijom, postoji opticka vidljivost, 2 acces pointa, antene, Geovision 800 kartica na jednom racunaru, a softveru za nadzor se pristupa sa svih masina. 2 maloprodaje sa fisk.stampacima, veleprodaja svuda, knjigovodstvo na jednom. Malo mnogo za nekog ko je za mreze uvek angazovao nekog specijalistu , a sad mora da se snalazi sam...

1. put kad me put nanese u Mladenovac imas od mene flashu tastovache.

Malo sam se raspisao, ali sam se stvarno odusevio kako je to u stvari jednostavno.

Jedva cekam da nestane struja

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Originally posted by sw.brick
                              nije Cisco sa opcijama naravno, za kucnu /SOHO primenu sasvim dovoljno podesavanja.
                              Nisu toliko bitna podešavanja i teorija kako radi, nego ga turi na liniju tipa Dora, Podbara, bandere, kad pada kiša menja se način rada, (radi ali na granici čekam neko sledeće veće povećanje brzine da vidim šta će biti)... pa da ga onda vidim, da li postoje takva iskustva. Ako ja nešto hvalim onda je to uvek sa nekim razlogom, cena nije osnovni parametar.

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

pricali smo o ispravnoj pristupnoj instalaciji, i kucnoj primeni.
                                za taj novac, i slican ne vidim bolje resenje od takvog jeftinog rutera koji da ponovim odlicno obavlja posao za koji je namenjen.

sto se tice neispravnih instalacija moj princip je da uvek do maksimuma pokusam da popravim tu neispravnost pa tek onda prikljucujem aktivnu opremu.

ako je popravka iz nekog razloga nemoguca (preskupa, nepristupacno, nesto) onda me do sada Schmidt Watson kao proizvodjac nije izneverio.

cujem od kolega i da se Huawei zakaci u maltene nemogucim uslovima, ali ja licno sa njima nemam iskustava.

Zyxel takodje odlicno radi pri granicnim uslovima.

samo to je sve neka sasvim druga liga opreme za profesionalnu primenu, a sa time je i opseg cena u drugoj kategoriji a USB modem je potpuno iskljucena opcija koja tek nema sanse da proradi kako treba.

moj je predlog iz prakse da je najpovoljnija varijanta za kucnu domacu mrezicu, jedan ruter sa recimo 4 porta jeftilen klase u odnosu na akrobacije sa USB pa ovaj racunar upaljen, onaj ugasen itd.

za profi upotrebu ala Dora i slicno resenja ima gotovo sigurno, posto ima uredjaja koji rade na 15+km po vazdusnoj mrezi sa milion nastavaka.
                                a tu je uvek i optika na raspolaganju, danas je to sasvim jeftino i gotovo svakome pristupacno.

meni je cudno sto internet provajderi uopste nude USB modem, kada ima zaista jeftilen rutera koji su plug&play. ili je trosak tehnicke podrske kod nas jos uvek dovoljno jeftin da se gubi vreme
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X