Kako povezati kopir aparat na komp

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dolke
    CBC Početnik
    • 23.06.2009
    • 6
    • Novi Sad - Indjija

Re: Kako povezati kopir aparat na komp

Svaka cast ljudi, hitri ste zaista!

Mislim da u XP-u ima driver. Ovi iz servisa, odnosno uvoznika RICOH-a za Srbiju, su mi rekli da i ako nema u XP-u, postoji na oficijelnom site-u. Mislim da sam ga nasao...

Hvala veliko! Javicu vam da li sam resio problem...

Comment

• NenadNR
      CBC Član
      • 15.02.2008
      • 37
      • Novi Sad

Stvar je prosta.Taj kopir se povezuje na kompjuter kao i svaki drugi stampac preko paralelnog odnosno printer porta.Samo treba prebaciti u podesavanjima sa letter na A4 i odabrati odgovarajucu fioku da ne bi izbacivao gresku. Moze i preko mreze ako kopir ima i mreznu karticu.XP ima drajvere za njega.Ako nema printer porta onda nema printer kartice u njemu.U Beogradu je prodata gomila tih masina tako da ne bi trebao biti problem naci tu karticu.Ako nekom treba poslacu mu adrese i telefone firmi gde bi moglo biti.

Godinama vec koristim RICOH fotokopire tako da ako nesto treba pomoci cu ako mogu.To je inace mali fotokopir.Ja sam imao 3 komada od po 550kg.

Comment

• Dolke
        CBC Početnik
        • 23.06.2009
        • 6
        • Novi Sad - Indjija

Pozdrav

Evo iskoristio sam cinjenicu da i racunar i kopir imaju paralelni odnosno printers port i spojio ih odgovarajucim kablom koji sam nasao u jednoj maloj radnji u Novom Sadu (ako nekom treba ime radnje neka javi na pp). E sada, racunar je prepoznao kopir i automacki ga dodao medju vidljive stampace. Stavio sam da je on "default" i pokusao da istampam jedan txt dokument. Na kompu sve deluje ok, ali se nista ne desava na kopir aparatu tj ne odstampa mi dokument.

Nenade, nesto ste spominjali da mora da se prebaci sa letter formata na A4 i da u odgovarajucim ladicama bude papira. Ja sam konkretno stavio u prvu A4 fioku, pa posto ni to nije uspelo isao sam redom, druga pa treca...ali izgleda to nije problem. Ponavljam windows ga je bez problema detektovao i instalirao driver-e. Sada jos samo da ga nateramo da stampa dokumente sa kompa. Da li je jos nesto potrebno podesiti ?

Nemam iskustva sa kopir aparatima, a jos su komande ispisane na nemackom . Imam uputstvo na engleskom ali nisam uspeo da se snadjem.

Moze li pomoc Nenade? Hvala
        P.S. Moze one brojeve tel na pp, mislim da bi mi mogli koristiti...

Comment

• NenadNR
          CBC Član
          • 15.02.2008
          • 37
          • Novi Sad

Imas sa desne strane fotokopira pokopac koji otvoris i gde moze da se ubaci papir.Desilo mi se da kad se stampa taj fotokopir stalno pokusava da odstampa odatle.Probaj to prvo.
          Moras u podesavanjima u drajverima da prebacis sa letter na A4 i odaberes iz koje fioke da vuce papir jer i zbog toga moze da ne radi.Javi dal je pomoglo.

Comment

• Dolke
            CBC Početnik
            • 23.06.2009
            • 6
            • Novi Sad - Indjija

Evo da javim da smo veceras uspeli da nastelujemo kopir i komp - sada sve radi!

Upravo kako je rekao gosn Nenad, papir se stavi sa strane, a na kompu se promeni da page nije letter vec A4.
            Medjutim prvo nam nije radilo dok su kopir i komp bili spojeni paralel - paralel kablom. Onda smo pokusali da ih spojimo kablom koji sa komp strane ima paralelni dzek a sa druge onaj specificni kao na slici par postova gore, i tada je proradilo!

Hvala jos jednom svima na pomoci!

Comment

• Dolke
              CBC Početnik
              • 23.06.2009
              • 6
              • Novi Sad - Indjija

Nenade imam jos jedno pitanje za vas.

Da li aficio 200 ima mogucnost skeniranja dokumenata ?

Hvala

Comment

• NenadNR
                CBC Član
                • 15.02.2008
                • 37
                • Novi Sad

Mislim da ne moze.Provericu.Noviji aparati od serije 10xx imaju skeniranje (ako imaju ugradjen modul), a stariji jako retko.
                Od dodataka aficio 200/250 ima jos slanje faksa ali treba i dodatna tastatura sa slovima.Mana ovih masina je sto se bubanj, developer i sve sto ide uz to menjaju u komletu kad ode nesto od toga.Cena je oko 200-250 evra sto se mozda i ne isplati jer za malo vece pare moze da se kupi dosta novija masina slicne brzine.

Comment

• Dolke
                  CBC Početnik
                  • 23.06.2009
                  • 6
                  • Novi Sad - Indjija

Hvala Nenade na info jos jednom...

Eee ako bi nam jos vrsio i skeniranje pa da napravimo reda, izbacimo stampac i imamo sve u jednoj masini to bi bilo savrseno...

07.07.09.
                  EDIT: PROVERENO U SERVISU > aficio 200 nema mogucnost skeniranja...

Comment

• sinisa0609
                    CBC Početnik
                    • 14.01.2010
                    • 2
                    • Zrenjanin

Tema je malo stara,ali da pokusam,mozda neko i pogleda.Ja imam problem sa aparatom ricoh afficio 2060.Nekako sam uspeo da ga povezem sa racunarom,ali ne mogu da mu nadjem opciju da skenirane dokumente iz njega posaljem u racunar (kada sam ga kupovao rekli su mi da ima tu opciju).Ako neko ima neku informaciju o mom problemu neka pomaze.Unapred zahvalan

Comment

Working...
                    X