Računar usporio

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MaliRadojica
    CBC Član
    • 06.03.2009
    • 95
    • Beograd

Re: Računar usporio

Otvori kućište i proveri malo hlađenje čipseta. Može ti se desiti da se problem ponovi i u krajnjem slučaju da ti ploča ode u večna lovišta.
    Ne postoje ploče sa većim procentom nepopravljivih kvarova od NF3/NF4 - baš iz ovog razloga.

Comment

• stefanves
      CBC Senator XXL
      • 10.12.2006
      • 1351
      • BG

Posto sam se kanio zezanja sa racunarom, i neko vreme nisam bio u toku... dosao sam do sledecih zakljucaka kada sam se malo vratio u tokove:
      1. Kaspresky Internet Security nije vise ono sto je nekada bio
      2.SpyBot najbolji program za malware/spyware...je osta na istom stepenu razvoja kao pre 5 godina.
      3.Avira se pokazala OK, al' je sranje ako nije "registrovana"
      4.MBAM nije nista extra kao sto svi govore da jeste
      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Neću hvaliti MBAM i ako mislim sve najbolje, uglavnom je problem u proceduri koja se uči iskustvom, nijedan ne može sam da očisti sve, posebno ne neke zajebane gde ti mbam i slični programi dovedu sistem do stadijuma da možeš da uradiš "desni klik", a onda ostalo radiš ili nekim drugim alatom ili peške.

Isto tako ništa te neće zaštiti od toga kad tri puta kažeš YES u panici zato što ti je iskočio MS, XP ili neki sličan lažni antivirus i napravio paniku crvenim upozorenjima da će miš eksplodirati ako odmah... i ti naravno odmah.
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

Danas mi se desilo sto besopasni pominje, niodkuda se pojavio antivirus scan sa sve porukom zarazen PC...Posto sam bio u nekom cudnom stanju, mahinalno bez razmisljana opalim po Xu ..... i sada se prcam sa cim znam i ne znam da ubijem to *****.
          Masina je usporila drasticno, BitDef, SB, AMB, Hijack...nista ne prijavljuju.
          Smucili su mi se racunari.

Bezopasni, imas neki predlog cime da ga procesljam. Nisam dugo dugo u ovim vodama, tako da ne znam sta je sada aktuelno.

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Skineš mbam i avg, samo skineš, i onda odeš u safe mod i tamo ih instaliraš (posebno ako neće da se instaliraju ovako) i pokreneš, ili ustanoviš šta te je napalo pa peške po proceduri, ili zgaziš sve...

Pogledaj i ovo http://www.microsoft.com/windows/enterp ... fault.aspx odnosno ovo http://www.microsoft.com/windows/enterp ... /dart.aspx, pravi na jednostavan način nešto kao bart pe boot cd i još ti daje mogućnost da dodaš od svojih programa šta ti treba...
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• Saabo
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1724
              • Vrbas
              • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Jes da je off, al jel vam se pojavio questdns kad nesto trazite u google chrome-u u address bar-u??? 2 dana je trebalo nod-u da ukapira da nesto ne valja... al je ukapirao srecom...
              Jes da nemam na kucnoj masini, al ako hocete brz sistem bez antivirusa i raznih security programa jednostavno instalirajte Deep Freeze (vec je bio spominjan), po svakom restartu sta god radili sve se vraca kako je bilo od kad je zamrznut... znaci mozete kopirati na tu particiju, obrisati sta hocete, posle restarta je sve tu... nesto kao da cuva fat tabelu, al niko jos nije provalio na koji nacin radi, postoje samo nagadjanja... Za masine na poslu dusu dalo
              SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                Skineš mbam i avg, samo skineš, i onda odeš u safe mod i tamo ih instaliraš (posebno ako neće da se instaliraju ovako) i pokreneš, ili ustanoviš šta te je napalo pa peške po proceduri, ili zgaziš sve...

Pogledaj i ovo http://www.microsoft.com/windows/enterp ... fault.aspx odnosno ovo http://www.microsoft.com/windows/enterp ... /dart.aspx, pravi na jednostavan način nešto kao bart pe boot cd i još ti daje mogućnost da dodaš od svojih programa šta ti treba...

Safe mode izbegavam, ali kada je gusto prvo skeniram u normalnom pa odem u safe Tako da to je bio plan. Nije bio slucaj da brani pokretanje AV, ili AS.
                Pazi ovu zanimljivost:
                - pokrenem SpyBoot, updateujem ga i procekiram sistem, nadje neki cookie double click
                - resetujem PC, iskljucim mrezu, pokrenem SpyBoot opet i on nadje 10ak nekih gluposti (nisam analizirao sta je)

Sada trenutno AMB radi u normal rezimu, posle njega ide restart pa Hijack, pa cu onda sve to u safe modu. Nakon toga necu da vezujem taj racuanr sa ostalim masinama bar 2-3 dana, dok ne budem siguran da je resenje za taj trojan/virus u updateima sto AV softwarea sto AS softwarea.

Ovo cu procitati Hvala puno na savetu! Sa AVGom sam imao dobra iskustva. Mislis da bi vredelo da disableujem BitDef i procekiram i sa AVGom?

@Sabbo Ovo je prava stvar! Ja sam korstio Acronis za te stvari pre, al' ovo je automatski i deluje kul. Moracu da probam.

Comment

• Kosovic
                  CBC Veteran
                  • 14.12.2008
                  • 149
                  • Vrbas

Deep Freez ne koristite ukoliko imate slabiju mašinu sa npr manje od 1GB RAM-a. Na faxu smo koristili i kad je aktivan na tim jadnom kompovima od 768 RAM-a bilo je katastrofa raditi. Inače jako dobra stvar, novije verzije imaju nekih 100 podešavanja, a jedna od boljih je što se može namestiti Maintenance da radi određenim danima u određenom vremenu i kad krene da radi isključuje miš i tastaturu i sve update-uje i opet zamrzava.

Comment

• stefanves
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2006
                    • 1351
                    • BG

Update:

Nesto sto nisam vidjao do sada. Masina je cista na cekiranju sledecih alata:
                    - SpyBoot
                    - Malwares Byte AntiMalware
                    - BitDefender Total Security
                    - KAV Internet Sec. 2011
                    - AVG
                    Analiziran je i HijackLog i nema anomalija.
                    Masina je drasticno usporila, tako da cak imam i lag prilikom kucanja na tastaturi. Zvuk je takodje seckao, pa sam ubio drajver, hteo da ih re-instaliram sve, ali koja je poenta, pre 2 dana je radio normalno, ne moze tek tako da strada, jer nista nije instalirano/menjano.
                    Jos jedan od dokaza da je racunar nepredvidiva stvar, i ma koliko znao ima trenutaka kada si nemocan.
                    Sledece sto cu pokusati je re-install drajvera (cisto da ubijem tu mogucnost).
                    StartUp procesi su cekirani, al nema niceg sumnjivog. Pomislio sam da nije Java otisla u PM, al' nije ni ona

Ima neko ideju?

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Može biti da ti se procesor ili čipset pregreva. Jesi li skoro otvarao kućište i čistio?

Comment

• Keketarac
                        CBC Senator XXL
                        • 01.09.2007
                        • 588
                        • Novi Sad
                        • Seat Ibiza 1.2 TSI

Situacija:

1. Posle igranja igrice, internet ne radi. Treba mu nekoliko minuta da se opasulji. U pitanju je USB CDMA modem. Prepoznaje ga, po ikonici za internet ostvari konekciju, sija plava dioda na modemu, ali browser i mail ne rade. Problem se javlja iskljucivo posle igranja bilo koje igre (H3WOG na integrisanoj grafici, Railroads na GF650M).

2. Intro za Railroads nekad secka (slika i zvuk) a nekad ne; kada secka slika ide bas bas traljavo. Ako digne sistem i ne secka, nece ni seckati. Ali ako digne sistem i secka, do restarta ce uvek seckati. Tada primetno sporije ide i Solitaire i sve ostale graficke aplikacije, bez obzira da li radi na integrisanoj ili diskretnoj grafici.

Konfiguracija: Asus N76VZ, Intel Core i7 3610QM, 6GB DDR3 1600 MHz, 120 GB SSD (system) + 750 GB HDD 7200 rpm, integrisana Intel HD 4000 i diskretna GF 650M, Windows 7 Ultimate 64 bit.

Pitanje za softverase, posto je ocito problem softverske prirode-gde i kako da gledam/popravljam? Ostao sam bez ideja.

Evo snimak sa i bez seckanja.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Isključi tu integrisnau skroz pa javi rezultate. Ako se popravilo uključiš i osvežiš drajvere za čipset i obe grafičke. ali ne preko windows update-a nego najnovije sa intel odnosno nvidia sajta.

Comment

• Keketarac
                            CBC Senator XXL
                            • 01.09.2007
                            • 588
                            • Novi Sad
                            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Svi drajveri su najnoviji sa Nvidia i Intel sajta. Isto se ponasa kao i sa drajverima sa Asus sajta.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

I drajveri za chipset? Da li si probao da isključiš tu integrisanu totalno, da je nema, namrtvo, čekić i sekač i udri

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

AAAA, ja sam tek sad shvatio da je to notebook, ako ovo prvo ne pomogne onda nožić FIG. 12 i pristupiš odstranivanju GF650M, pa onda javiš kako radi.

Sad malo ozbiljno, isključi jednu pa drugu grafičku, pa onda vidi sa kojom radi, a sa kojom ne.

Comment

Working...
                                X