OK, prepakovao sam sve na drugu ploču i ne mogu da dobijem signal na monitoru ni sa jednom ni sa drugom grafičkom.
Dajte preporuku za neki dobar servis što bliže gradu, ne mogu više da se maltretiram.
EDIT: Ne gasi se sa starom grafičkom, sad da li je to do same grafičke ili do ploče to ne znam.
al je tebe poteraloooo... imam ja jednog ortaka koji je tako talican sa kompovima. od kad je prvi kupio jes davne 2000. nema sanse da ga nesto ne hebe pa sve do dan danas.
Jbg, kad volim sam da sklapam onda moram sam i da se maltretiram...
Više mi i nije toliko stalo da imam komp koji radi koliko me interesuje šta je uzrok svemu.
ja sma se tako zanosio jedno vreme dok nisma skapirao da to nicemu ne vodi. znao sam da reinstaliram sys po 5x . da menjam komponente i hebavam ale. sad, 5 para ne dam vise posgotovo sto je komp rupa bez dna i kad stavims na papir koliko si para sunuo u njega a koliko vredi posle godinu dve, nije ti dobro. zato sad, jel radi net, radi... filmovi, rade... igrica, e ova ne radi... e hebi ga instaliraj drugu, cao...
Saga se nastavlja.
Odem u Imtel u sredu, ostavim ploču, kažu dođi u četvrtak.
Odem u četvrtak, nema struje u celoj zgradi.
Odem u petak, dođi u ponedeljak.
Dođem u utorak, ploča je skroz ispravna.
ja sam imao sluchaj samo sto matichna nije bila kompatibilna sa ramom,iako nije nigde pisalo za tako nesto i to je bilo pre dve godine,tako da nekompatibilnost jos uvek postoji.mozes ti da ubacis i stari ram ali mozda ni on nije kompatibilan sa matichnom i opet si na starom.posto kazes da grafichka stara radi i tada se ne gasi,pogledaj u novoj grafichkoj koja su podesavanja na pci-e magistrali da li nesto nije dirano,lichi mi na podesavanje grafichke u biosu,koje je preterano pa grafika izaziva gasenje kompa.ochigledno da bios od matichne i bios od grafichke se ne slazu.skini novi bios za grafichku,i za matichnu,pronadji ne nekim forumima koji ram je 100% kompatibilan sa matichnom( mom sluchaju je tada bila najskuplja matichna od asusa ali se nije slagala sa samsung ramom),da izbacis to kao problem,onda za taj ram fabrichki timing uzmi,i nasteluj ga u biosu,idi na stelovanju u ram memoriji na 2T umesto 1T(to zna isto tako da bude razlog gasenja kompa)..pochni od drugog rama,pa onda stara grafichka pa testuj.onda nova grafichka ali gledaj da je ustrojis sto mozes vise ili idi na defaul vrednosti.ja tipujem na nekompatibilan ram i na podesavanje 2T sa 1T
aauuuuuu sad tek videh da je Intel u pitanju...
e tu nemam pojma
u potpisu AMD fan
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
ja sam imao sluchaj samo sto matichna nije bila kompatibilna sa ramom,iako nije nigde pisalo za tako nesto i to je bilo pre dve godine,tako da nekompatibilnost jos uvek postoji.mozes ti da ubacis i stari ram ali mozda ni on nije kompatibilan sa matichnom i opet si na starom.posto kazes da grafichka stara radi i tada se ne gasi,pogledaj u novoj grafichkoj koja su podesavanja na pci-e magistrali da li nesto nije dirano,lichi mi na podesavanje grafichke u biosu,koje je preterano pa grafika izaziva gasenje kompa.ochigledno da bios od matichne i bios od grafichke se ne slazu.skini novi bios za grafichku,i za matichnu,pronadji ne nekim forumima koji ram je 100% kompatibilan sa matichnom( mom sluchaju je tada bila najskuplja matichna od asusa ali se nije slagala sa samsung ramom),da izbacis to kao problem,onda za taj ram fabrichki timing uzmi,i nasteluj ga u biosu,idi na stelovanju u ram memoriji na 2T umesto 1T(to zna isto tako da bude razlog gasenja kompa)..pochni od drugog rama,pa onda stara grafichka pa testuj.onda nova grafichka ali gledaj da je ustrojis sto mozes vise ili idi na defaul vrednosti.ja tipujem na nekompatibilan ram i na podesavanje 2T sa 1T
aauuuuuu sad tek videh da je Intel u pitanju...
e tu nemam pojma
u potpisu AMD fan
Da nije ovoliki tekst, završilo bi u nečijem potpisu, garant.
brate ja od kad sam sa XP Burton preso na DualCore ne diram bios. jednom sam uso i to kad sam kupio komp i kad sam video sta sve tamo ima bilo je ma pali a do tad sam se s Burtonom igrao svaki treci dan i znao sam ga u sitna crevca. ovo sad... ma idi bre...
Comment