Imam vec duze vreme problem sa racunarom.Neca na Stand by rezim.Kada kliknem na ikonu stand by racunar se uposhe ne gasi(ili se mozda gas na neki delic sekunde neprimetno).Muku mocm sa tm 2 godnu dana,to je pocelo da mi se deshava od kad je na kompu zamenjena matina ploca.Ploce su mi cesto crkavale iz serviserima nepozatih razloga.Dok je na kompu bila prva matcna sve je radilo normalno od kada su pocele zamene krenulo je naopako(nadam se da ce vam ovaj podatak pomoci ).
Nece na Stand by
Collapse
X
-
Re: Nece na Stand by
proveri da li ti je u biosu ukljucena ACPI funkcija na maticnoj ploci. (Advanced Configuration and Power Interface).You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
-
-
Advanced Configuration and Power Interface (ACPI)
u biosu postoji opcija da se ovo ukljuci ili iskljuci i od ovoga direktno zavisi radi li stand by i hibernacija.
na nekim maticnim plocama postoje i razlicite opcije u ACPI meniju.
desava se da na masinama sa istim hardverom i istim operativnim sistemom, moraju razlicita podesavanja da bi to proradilo.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Sve novije matične ploče imaju ACPI aktivan, na starijim pločama (oko 5 i više godina stare) postoji odabir ACPI ili APM (Advanced Power Management). Na novijim se samo može birati verzija koja će biti aktivna (1.0 ili 1.3 ako se dobro sećam) Takođe, isti je slučaj sa tkz. "Suspend" modom, uvek je neki aktivan a može se birati S1 (suspend to disk), S3 (suspend to ram) ili S1+S3. Sve u svemu totalno nevažno jer WinXP ili noviji zanemaruje gomilu BIOS postavki i "očitava" hardver direktno (zbog toga u BIOS-u postoji opcija PnP OS=Yes da bi smanjila startup čekiranje Bios-a za hardver koji će OS ionako da čekira). U svakom slučaju sklon sam da mislim da je Franjo u pravu po pitanju "System Restore"-a jer je, verovatno, problem u sistemskim drajverima, najverovatnije "Microsoft ACPI-Compliant System". Možda bi trebao da probaš da nateraš Win da apdejtuje taj drajver. Procedura:
1.) Desni klik na My Computer ikonu na desktopu
2.) Odaberi Properties
3.) Hardware tab
4.) klikni na Device Manager
5.) u System Devices pronađi "Microsoft ACPI-Compliant System"
6.) desni klik pa odaberi "Update driver..."
7.) odaberi drugu opciju - Install from a list or specific location (Advanced)
8.) Opet druga opcija - Don't search ...
9.) Još samo dva puta klik na Next dugme i jednom na finiš i restart koji će Win tražiti.
Nadam se da tvoj problem nije "dublje" prirode i da će ga ova procedura rešiti.
Comment
-
-
Hajde napiši šta znaš od detalja u vezi ploče (koji proizvođač, oznaka modela...) i koji je operativni sistem je u pitanju (ja sam malo brzopleto predpostavio da je Windows XP jer je najčešći).
EDIT: Možeš skinuti sa interneta i instalirati SIW (System Information Viewer for Windows). U pitanju je besplatan (a pri tome odličan) program za "čitanje" informacija o softveru i hardveru koji imaš na kompjuteru. Pogledaj šta ti piše u vezi matične ploče i operativnog sistema.
Comment
-
-
Ne znam o čemu se ovde radi? Tko je i zbog čega izbrisao sve moje postove u ovoj temi?
Zbog očitog nepoznavanja materije, rešenje je da odneseš kompjuter onome ko ti je zamenio motherboard, da ti izvrši update bios-a i podešavanja u bios-u i Windows-ima.
Comment
-
-
Comment
-
-
@IlijaGM:
MSI N1996 nije oznaka matične ploče. Ako se dobro sećam Microstar (MSI) ploča to je početak FCC koda (broj rešenja Američke federalne komisije za komunikacije da proizvod ispunjava norme elektromagnetnog zračenja i sl). Microstarove oznake modela ploča su u formi MS-xxxx gde su xxxx četiri cifre (broja). Na primer jedna od naj novijih MSI ploča, komercijalne oznake 790FX-GD70, ima oznaku (broj) modela MS-7577. Ako ne možeš da pogledaš na samoj matičnoj ploči, upotrebi program sa linka iz mog prethodnog posta pa prepiši šta ti piše u "motherboard" delu.
Comment
-
-
MSI N1996 m/b was used by HP and few other PC re sellers.
It was listed in MSIndustrial website as MSI 650 GM-L motherboard.
Nemam komentar. Moji saveti su izbrisani.
Comment
-
Comment