Jer ima bilo ko iz Bg-a HDD 2.5 za laptop, SATA, na zajam na 2 min(bukvalno). Samo da proverim da li je zveknuo HDD ili ceo lap... Ako ima neko voljan da pomogne nek se javi na PP. Hvala
opisi simptome, mozda moze ovako da se skonta sta je
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Ne ocitava HDD pri instalaciji Windowsa, pir podizanju postojeceg dodje do onoe windows slike i nakon toga ekran smrti, ali ne onaj windowsov nego bios-ov. Jedino logicno mi na pamet pada da je HDD zveknu, sve ostalo sljaka, ocistio sam mu kuler, hladnjak... Ne greje se...
Udji u bios i prebaci hdd mod iz ahci u ide ako uopste moze ( u novim lapovima to iskljucuju) u tom slucaju ces morati da integrises drajvere u xp instalaciju ili probaj sa 7icom
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Nema u biosu podesavanje nikakvo vezano za HDD, sem sanitizera(tako nesto). Probao i sa win7 i sa xp i nece, ne ocitava nikakav HDD.... U XP-u mi kaze da proverim da li je HDD ispravan i da li je pravilno povezan a na Win7 kad mi izadje da biram gde da instaliram prazna mi lista.... A posto je lap kod mene samo na servisu ne mogu da rizikujem da kupim nov HDD i da shvatim da je zveknula maticna ili nesto...
pa ako je SATA hdd verovatno mozes da ga zakacis i u desktop bez problema, mislim da su konektori za napajanje isti...
Pre nego sto sam kreno da zivkam ljude pade mi to na pamet. Ocita ga moj komp u BIOS-u, stavim ga da je on boot prioritet. Posle memory checka ide ona jos jedna strana pa se onda podize win...E on zabode na toj strani. Malo mi je frka da podizem moj win sa njim pa da proverim u disk manageru jer ako je pun virusa(a sve mislim da jeste) moci cu samo da se
...nece virus da predje kakav god da je na tvoj sistem osim ako ga sam ne pokrenes ili ako ima neki autorun...u svakom slucaju slobodno ga podigni paralelno sa tvojim sistemom ako imas bilo kakav antivirus ...pristojan antivirus sa neaktivnog diska brise viruse bez problema...
verovatno ces imati problema ponovo kada ga vratis u laptop, mislim da neces moci da podignes win ako nemas sata drajvere integrisane u istalaciji, ali ima neka caka u biosu koja mora da se ugasi, sad sam zaboravio sta....mislim da je ovo vec neko gore spomenuo...koji je tacno laptop (marka, model)?
Comment